DayTrading: Poniedziałek 13.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 lip 2015, 00:00

Wzrost
12
43%
Bez zmian
3
11%
Spadek
13
46%

Liczba głosów: 28

pik
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 13.07.2015

Nieprzeczytany post autor: pik »

DAX ma to do siebie, że lubi gwałtowne ruchy w jedną stronę, a później negację, więc obstawiam spadki w najbliższym czasie. Jeżeli Chiny nie wejdą do gry to będzie tylko korekta ostatnich wzrostów do okolic 11 100 - 11 200. W razie gdyby w Chinach znowu pojawiły się spadki, to DAX może zlecieć do 10 400 - 10 700.

Tak naprawdę te wzrosty są mocno przesadzone. 11 500 na DAX było w momencie, kiedy dogadanie się było niemal pewne i wszyscy liczyli, że Grecja spłaci ratę do MFW. Teraz jesteśmy na 11 500 wiedząc, że banki w Grecji nie mają w ogóle kasy i nadal będą zamknięte, do tego trzeba dorzucić więcej euro niż to było deklarowane kilka tygodni temu. Do wszystkiego dochodzą interesy poszczególnych członków UE, gdzie ciężko będzie przekonać obywateli do kolejnej pomocy Grecji. Także dla mnie to po prostu pic na wodę, żeby uspokoić rynki. Jak ktoś miał L na DAX to wygrał sporo i może próbować trzymać dalej, ale jak ktoś chciałby teraz wejść z L to odradzałbym.

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

[quote="highend"]ktoś ma kreski na złoto, srebro? Może Karnak? Bo Żaba wiem, że ma kreski na 1070 target.
nie widać chęci wzrostów.... ani spadków.... złoto normalnie zdechło.
ale bardziej po wykresie widać dalsze spadki ;)

Złoto i srebro jest opuszczone przez Boga i traderów , można się bawić po pare pipsów i tyle , wszelkie analizy są bez sensu

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Czarno widze edka...
A usdpln juz sobie powoli rosnie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

Ja wiem ze Edek jest trendy ale nie łatwiej grać inne pary? Odkąd przestałem grać w eeda i jego pary reszta jest bardziej oczywista. Dzis kangur kiwi i ujek. W tamtym tygodniu gbpnzd tylko praktycznie
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

pik pisze:DAX ma to do siebie, że lubi gwałtowne ruchy w jedną stronę, a później negację, więc obstawiam spadki w najbliższym czasie. Jeżeli Chiny nie wejdą do gry to będzie tylko korekta ostatnich wzrostów do okolic 11 100 - 11 200. W razie gdyby w Chinach znowu pojawiły się spadki, to DAX może zlecieć do 10 400 - 10 700.

Tak naprawdę te wzrosty są mocno przesadzone. 11 500 na DAX było w momencie, kiedy dogadanie się było niemal pewne i wszyscy liczyli, że Grecja spłaci ratę do MFW. Teraz jesteśmy na 11 500 wiedząc, że banki w Grecji nie mają w ogóle kasy i nadal będą zamknięte, do tego trzeba dorzucić więcej euro niż to było deklarowane kilka tygodni temu. Do wszystkiego dochodzą interesy poszczególnych członków UE, gdzie ciężko będzie przekonać obywateli do kolejnej pomocy Grecji. Także dla mnie to po prostu pic na wodę, żeby uspokoić rynki. Jak ktoś miał L na DAX to wygrał sporo i może próbować trzymać dalej, ale jak ktoś chciałby teraz wejść z L to odradzałbym.

No i do tego jeszcze strajk w Grecji ponoć się szykuje... Bo Cipas zrobił wszystkich na szaro i powoli to wychodzi - strateg :mrgreen:
Ciekawe jak to się rozstrzygnie :roll:
Też mi tak to wygląda najpierw spadki a później up... Ale wtedy bym był wygrany podwójnie a to nie może być :d
rynek pokarze ;)
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

santo
Pasjonat
Pasjonat

Macie teraz na ujku fajne miejsce male q dol do ok 123 i p

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Z ekonomii cieniutka jestem, ale to umorzenie długów to tak średnio mi się podoba. Ma to sens tylko wtedy, gdy Grecy dostosują swoje wydatki do swoich możliwości; w przeciwnym razie za parę lat czeka nas powtórka z rozrywki.

santo
Pasjonat
Pasjonat

melpomena pisze:Z ekonomii cieniutka jestem, ale to umorzenie długów to tak średnio mi się podoba. Ma to sens tylko wtedy, gdy Grecy dostosują swoje wydatki do swoich możliwości; w przeciwnym razie za parę lat czeka nas powtórka z rozrywki.

ja obstawiam miesiące ;)

ext11
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext11 »

Melpomena, co sądzisz o edku?

Zablokowany