Jako mało ostatni analiz na tym forum - wszyscy na wakacjach

.
No to koniec handlu na dziś - na Dax impet wygasł praktycznie - nic fundamentalnego nas dziś nie czeka i mają problem z przebiciem 11500... Ciekawe jak się DAX jutro otworzy. Myślę że tym razem może być mała luka w dół bo optymizm chyba sie już wyczerpał

A jak się okazuje wiele problemów zostało do dyskusji z Grecją...
EU/US zjazd spowodowany ruchami na obligacjach - Bundy wyraźnie spadły a obligacje US poszły w górę dziś... Być może rynek wycenia że Europa będzie miała niezły bagaż do ciągnięcia za sobą w postaci Grecji i to pod górkę bo przecież sama ma już problem z wyjściem z kryzysu... Co to oznacza, może więcej będą drukować w EU

a w US skoro nie ma problemu Grecji i Chiny się uspokoiły to może i ta podwyżka stóp w wrześniu będzie jednak
Mi zostały niestety Lki na EU/US jako hedge (jestem zły na siebie że wymiękłem swojego czasu

) i muszę je teraz przełknąć bo już nie przewiduje powrotu do poziomów do 1.12

.
-- Dodano: pn 13-07-2015, 17:17 --
uciekinier pisze:lukpiasek pisze:no to giełdy nie długo nowe szczyty

max kilka sesji choć usa być może szybciej
mówisz ?

a ja w S zapakowałem się na 11500 z SL 20 pkt wyżej.
Dzisiaj indeksy na euforii i optymizmie lecą , ale do ugaszenia Grecji droga jeszcze daleka.
Już agencje podają że na 15 lipca strajk aptek w GR 24- godzinny , niech się jeszcze rozkręcą inni przeciwnicy porozumienia i będzie bardzo gorące lato w GR
No dax ok wyczerpał się na dziś i należy mu się korekta a jak EURUSD? teoretycznie też powinien dalej w dół lecieć