4xRobo

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
andrea_majsterek
Bywalec
Bywalec

4xRobo

Nieprzeczytany post autor: andrea_majsterek »

Witajcie,
chciałem zapytać was o opinie na temat firmy 4xrobo? Czy mieliście z nimi jakikolwiek kontakt? Co sądzicie o systemie oferowanym przez nich?

irmentruda
Maniak
Maniak

Re: 4xRobo

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

andrea_majsterek pisze:Witajcie,
chciałem zapytać was o opinie na temat firmy 4xrobo? Czy mieliście z nimi jakikolwiek kontakt? Co sądzicie o systemie oferowanym przez nich?
widze, ze to jakas pseudoreklama.

andrea_majsterek
Bywalec
Bywalec

widze, ze to jakas pseudoreklama.[/quote]

Gdzie tu jest pseudoreklama? Pytam bo spotkałem ich i pierwszy raz widzę taki system i pytam czy to możliwe? i czy ktoś wcześniej o nich słyszał. Nie widzę tu żadnej pseudoreklamy

andrea_majsterek
Bywalec
Bywalec

"irmentruda

widze, ze to jakas pseudoreklama"

Dlaczego tak twierdzisz? Interesuje się forexem i w swoim zyciu trafiłem na 4xrobo, którzy podobno oferuja system na algorytmach ktory eliminuje ludzkie błedy i wchodzi w zycie w momencie kiedy wszystkie czynniki algorytmu sie zgadzaja. Nie są mm (nie rozumiem do końca jak można działać w mm, gdzie broker jest druga strona rynku i zawsze opłaca mu się żebyśmy tracili) tylko w ogole czymś innym niż broker. Po prostu zaciekawiło mnie to mega bo pierwszy raz cos takiego widziałem i chciałem zapytać bardziej doświadczonych osob co o tym myślą. Ciekawe gdzie mam to zrobic jak nie na forach zwiazanych z forexem? Uważasz że to pseudoreklama bo nie napisałem że są oszustami w pierwszym zdaniu? :D

andrea_majsterek
Bywalec
Bywalec

Czyli dyskusja na tym forum wygląda w ten sposób, że ja zwracam się do was z pytaniem, jestem oskarżony o kryptoreklamę a moje odpowiedzi w których staram się wyjaśnić temat nie są publikowane? Śmiesznie :D

irmentruda
Maniak
Maniak

andrea_majsterek pisze:"irmentruda

widze, ze to jakas pseudoreklama"

Dlaczego tak twierdzisz? Interesuje się forexem i w swoim zyciu trafiłem na 4xrobo, którzy podobno oferuja system na algorytmach ktory eliminuje ludzkie błedy i wchodzi w zycie w momencie kiedy wszystkie czynniki algorytmu sie zgadzaja.
Sluchaj, jak czytam cos takiego, ze ktos oferuje system, ktory eliminuje ludzkie bledy i wchodzi w momencie kiedy wszystkie czynniki algorytmu sie zgadzaja to znaczy, ze nalezy sie szybko oddalic.

Sam mam takich robocikow ok. 15 (pietnascie algorytmow w roznych wersjach na rozne instrumenty), sam to wszystko wymyslilem, napisalem i przetestowalem. I wiesz co? Jeszcze nie spowodowalem ani upadku brokera ani hiperinflacji w tym kraju. I od 9 lat nie kupilem sobie nowego komputera tylko zawsze uzywany poleasingowy bo na nowy szkoda mi pieniedzy.

andrea_majsterek
Bywalec
Bywalec

Sam mam takich robocikow ok. 15 (pietnascie algorytmow w roznych wersjach na rozne instrumenty), sam to wszystko wymyslilem, napisalem i przetestowalem. I wiesz co? Jeszcze nie spowodowalem ani upadku brokera ani hiperinflacji w tym kraju. I od 9 lat nie kupilem sobie nowego komputera tylko zawsze uzywany poleasingowy bo na nowy szkoda mi pieniedzy.

Ja nie nie chce stać się milionerem na algorytmie bo wiem, że to nie możliwe, ale czy da się na robocikach spokojnie zarabiać? Tzn jak myślisz, czy suma sumarów stosując algorytmy można wychodzić na plus. Bo ja zastanawiam czy jest możliwe, żeby ten rynek forexowy potraktować jako coś ala lokatke. Tzn ustawić te algorytmy niech one sobie działają same sobie, nie poświęcać na to czasu i być na plus w skali roku co najmniej 10,12 procent? Myślisz, że jest to wykonalne? Czy mimo algorytmów, trzeba dalej bacznie śledzić rynek?

irmentruda
Maniak
Maniak

ile mozna byc na plus w skali roku to nie wiem, skala jest obszerna, ja przez moment bylem +520% w skali miesiaca ale juz nie jestem przez Tsiprasa i spolke.
I to nie jest tak, ze tego robocika zostawiasz a on sobie dziala. Trzeba temu mnostwo czasu poswiecic, niekonczace sie testy, optymalizacje, problemy sprzetowe, problemy z siecia, problemy z brokerem itp. itd. Robota jak kazda inna, byc moze od pewnego progu codziennych zyskow lepiej platna od innych.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

andrea_majsterek pisze: Bo ja zastanawiam czy jest możliwe, żeby ten rynek forexowy potraktować jako coś ala lokatke. Tzn ustawić te algorytmy niech one sobie działają same sobie, nie poświęcać na to czasu i być na plus w skali roku co najmniej 10,12 procent? Myślisz, że jest to wykonalne? Czy mimo algorytmów, trzeba dalej bacznie śledzić rynek?
Zapomnij. Algorytmy i tak musisz "pilnować" bo nie jesteś w stanie przewidzieć wszystkich sytuacji. Poza tym to nie jest tak, że sobie "ustawiasz" algorytm i on zarabia 10% - stworzenie czegoś takiego to ciężka praca no i nigdy nie wiesz czy po pierwsze dany pomysł na algorytm wypali a nawet jak to jak długo będzie działał ...

A co do 4xRobo - ciężko coś powiedzieć sensownego. Prezentują wyniki w taki sposób (facebook) że nie ma jak tego przeanalizować. Można by coś o nich powiedzieć jakby zaprezentowali swoje dokonania w sensowny sposób. Bo co z tego, że chwalą się zyskami jak nie wiadomo jakie było ryzyko (i obsuwa) przy ich osiągnięciu ??
Tworzą roboty więc podpięcie konta pod np. myfxbook nie powinno być dla nich żadnym problemem - dlaczego tego nie robią ? A no pewnie dlatego, że w mętnej wodzie łatwiej ryby łowić. Może trafi się jakiś leszcz ... :)
Green
Obrazek
Obrazek

andrea_majsterek
Bywalec
Bywalec

Nie mogą chyba wrzucić na myfxbook bo tam masz tylko z meta tradera oni uzywaja innej platformy chyba :)

ODPOWIEDZ