DayTrading: Wtorek 07.07.2015
Re: DayTrading: Wtorek 07.07.2015
Sondaż: co drugi Francuz chce, by Grecja opuściła strefę euro
PAP - Biznes
7 Lip 2015, 13:25
7.07.2015, Paryż (PAP/Reuters/Media) - Co drugi Francuz chce, aby Grecja opuściła strefę euro - wynika z sondażu, który we wtorek opublikował dziennik "Le Parisien". To o 11 punktów procentowych więcej niż w ubiegłym miesiącu.
Ten wzrost liczby Francuzów, którzy opowiadają się za Grexitem, można interpretować jako przejaw coraz większej frustracji polityką Grecji nawet we Francji, której przywódcy zaliczają się do sojuszników rządu w Atenach.
Ośrodek Odoxa przeprowadził sondaż w poniedziałek, dzień po odrzuceniu przez Greków w referendum warunków wierzycieli w sprawie pomocy zagranicznej.
Około 75 proc. ankietowanych nie zgodziło się przy tym ze stwierdzeniem, że "polityka oszczędności jest jedynym rozwiązaniem kryzysu gospodarczego w Europie", a nieznaczna większość - 55 proc. - poparła restrukturyzację greckiego zadłużenia.
Mimo apeli ultraprawicowego Frontu Narodowego w sprawie rozwiązania strefy euro, które rozbrzmiewają w ostatnich dniach, Francuzi wciąż popierają wspólną walutę. 67 proc. badanych sprzeciwia się odejściu od euro i powrotowi do franka.
Badanie przeprowadzono w internecie na grupie 1003 osób. (PAP)
PAP - Biznes
7 Lip 2015, 13:25
7.07.2015, Paryż (PAP/Reuters/Media) - Co drugi Francuz chce, aby Grecja opuściła strefę euro - wynika z sondażu, który we wtorek opublikował dziennik "Le Parisien". To o 11 punktów procentowych więcej niż w ubiegłym miesiącu.
Ten wzrost liczby Francuzów, którzy opowiadają się za Grexitem, można interpretować jako przejaw coraz większej frustracji polityką Grecji nawet we Francji, której przywódcy zaliczają się do sojuszników rządu w Atenach.
Ośrodek Odoxa przeprowadził sondaż w poniedziałek, dzień po odrzuceniu przez Greków w referendum warunków wierzycieli w sprawie pomocy zagranicznej.
Około 75 proc. ankietowanych nie zgodziło się przy tym ze stwierdzeniem, że "polityka oszczędności jest jedynym rozwiązaniem kryzysu gospodarczego w Europie", a nieznaczna większość - 55 proc. - poparła restrukturyzację greckiego zadłużenia.
Mimo apeli ultraprawicowego Frontu Narodowego w sprawie rozwiązania strefy euro, które rozbrzmiewają w ostatnich dniach, Francuzi wciąż popierają wspólną walutę. 67 proc. badanych sprzeciwia się odejściu od euro i powrotowi do franka.
Badanie przeprowadzono w internecie na grupie 1003 osób. (PAP)
Jak widzicie DAXa - odbije się od tych poziomów - impet troszkę wygasł? Bo jak je przejdzie to może być cieńko...
No jak teraz patrzę to jest sporo niedzwiedzi jednak...
No jak teraz patrzę to jest sporo niedzwiedzi jednak...
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

Nie widzę na razie siły do wzrostów. Przeszli 10850, także wstrzymuję się od przewidywania. Tym bardziej, że dwie eLki dzisiaj wtopiłemkera.p pisze:Jak widzicie DAXa - odbije się od tych poziomów - impet troszkę wygasł? Bo jak je przejdzie to może być cieńko...

A na jakich instrumentach kolega wygrywa melodie zysku?Mariusz k pisze:Nie widzę na razie siły do wzrostów. Przeszli 10850, także wstrzymuję się od przewidywania. Tym bardziej, że dwie eLki dzisiaj wtopiłemkera.p pisze:Jak widzicie DAXa - odbije się od tych poziomów - impet troszkę wygasł? Bo jak je przejdzie to może być cieńko...Jeśli chodzi o spadki to też nie byłbym skłonny brać eSek. Wolę przeczekać. Mam inne instrumenty.

mówiłem że będzie jeszcze dziś okazja do L 
ja jedną podebrałem, małą, bo mogą jeszcze zejść

ja jedną podebrałem, małą, bo mogą jeszcze zejść
Ostatnio zmieniony 07 lip 2015, 13:54 przez Budyn, łącznie zmieniany 1 raz.
- fiesta_capone
- Stały bywalec
ujek L !
No co ten DAX odwala? Przeszedł ewidentnie strefę wsparcia na M5/M15, a teraz UP. Korekta w górę, czy może jednak dołek? Wydaje mi się, że jednak wybicie w dół mogło być zmyłką. Teraz może pójdzie w bok.
usd/pln kierunek 4.02500 ?
komuś tak wychodzi?
jak pisałem L ropa, miedz, rzeznik - to kto dał S to zarobił

komuś tak wychodzi?
jak pisałem L ropa, miedz, rzeznik - to kto dał S to zarobił

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- atlanticos
- Maniak
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Widzę, że tradycyjnie na DAX wyczyścili pozycje po jednej i drugiej stronie, ciekawe, czy to będzie odbicie, czy kolejna fala czyszcząca.