DayTrading: Poniedziałek 06.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 lip 2015, 00:00

Wzrost
11
41%
Bez zmian
5
19%
Spadek
11
41%

Liczba głosów: 27

Matrix
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 06.07.2015

Nieprzeczytany post autor: Matrix »

shogomad pisze:
Mpapiez pisze:
flogopit2 pisze:
...czyli tylko zerowanie w AM, ale zanim sie zagra na taką luke lepiej poczytać ToU czy EULA takiego broka i mieć pewność co regulamin na ten temat. Ewentualnie na szybciora można zadzwonić do supportu, ale umowa ważniejsza imho (support czasem nie jest kompetentny :P )
No właśnie, lepiej przeczytać:

- https://admiralfiles.s3.amazonaws.com/d ... ure_PL.pdf
Tutaj przeczytaj sobie punkt 9.

- https://admiralfiles.s3.amazonaws.com/d ... ion_PL.pdf
Tutaj sobie przeczytaj punkt 2.

Moim zdaniem punkt 2 w polityce ochrony przed ujemnym saldem udupia Cię na amen, bo broker na pewno wysyłał ostrzeżenia, żeby nie zostawiać otwartych pozycji na weekend.

Mówiłem ci że taką grą, nie utrzymasz konta nawet 14 dni i narobiłeś sobie jeszcze ujemnego depozytu.
Daj znać jak to się skończy, bo ja się naprawdę zdziwie, jak AM weźmie to stratę na siebie, pomimo że ta kwota nie jest duża.

No chyba że faktycznie stwierdzą, że nie chce im się babrać dla tych kilku stówek bo to i tak broker MM.
No zaobaczymy, mamy przypadek akurat "na tapecie". Imho nic nie zrobią bo po to jest ta polityka zabezpieczeń dla detalu, zapisy w regulaminie etc. Kiedy jak nie w takiej sytuacji stosować jej zapisy ? Na co dzień luki się takie nie trafiają. Oczywiście wszystko kwestia interpretacji.

Swoją drogą myśle ,ze co innego jak by nasz kolega miał minus na jednym koncie ( wieksze szanse na umorzenie ) a co innego jak masz u broka więcej kont z czego jedno jest na minus a drugie na plus. Podejrzewam tu szanse na konpensacje, choc znam osoby które twierdzą, że broker tak nie może zrobić.

Proszę ,daj nam znać jak sie sprawa rozwiązała - z twoim minusem. Bardzo interesująca kwestia.
Ja mam w admiral markets i konto każą usunąć jeżeli jst na minusie i otworzyć sobie następne .
NAJLEPSZĄ BRONIĄ PRZECIWKO WROGOWI JEST INNY WRÓG

Awatar użytkownika
alevius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: alevius »

Moi Mili :)

Jakoś tak patrze na te waluty i chyba coś się będzie kroić :) Kangur odbija się od bandy polukowej, AUDJPY też, kiwi mieli w miejscu. Macie jakiś pomysł? Bo na moje oko to wygląda jakby miało niebawem się osunąć.

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

Ja mam w admiral markets i konto każą usunąć jeżeli jst na minusie i otworzyć sobie następne .[/quote]
W życiu nic takiego do mnie nie przylazło - pytanie: w którym AM uk czy tym łotewskim ?
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Awatar użytkownika
alevius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: alevius »

Że tak zapytam, czy szanowne gremium tego forum po ostatniej luce dokonały wypłaty i udało się po zakup nowego AMG lub innego luksusu?
Jakoś tak bez Waszych analiz nudnawo :)

I żeby uniknąć offtopu - podtrzymuję, coś sie kumuje :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

zobaczymy jak sobie poradza z oporem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

alevius pisze:Że tak zapytam, czy szanowne gremium tego forum po ostatniej luce dokonały wypłaty i udało się po zakup nowego AMG lub innego luksusu?
Jakoś tak bez Waszych analiz nudnawo :)

I żeby uniknąć offtopu - podtrzymuję, coś sie kumuje :)
Ja na luce odrobiłem Elkę z piątku i trochę zarobiłem, ale starczy raczej na jakiegoś BMX, a nie AMG. Teraz ustawiam się na L na DAX od 10 900. Może tym razem na AMG się uzbiera, albo pożegnam się z BMX ;-)

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

Na Dax bujają się na oporze - przeszli na chwilę i warzy się w którym kierunku pójdą... Stawiam UP ale to tak jakby monetą rzucił ;) bo pokazało się troszkę niedźwiedzi :roll:

Nowy jak widzisz DAX i S&P?

Fundamenty raczej nie będą im sprzyjać - myślę że LEA podtrzymają ale na marnym poziomie tak aby Grecja bul do negocjacji czuła...

-- Dodano: pn 06-07-2015, 13:00 --

Na DAX widzę że im moja L przeszkadza mocno - jak ją zamknę to ruszy chyba UP :mrgreen:
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

flogopit2 pisze:Panowie, jak już wcześniej wspominałem miałem podobny przypadek w AM tyle, że konto było złotówkowe i nic się z tego powodu nie działo - konto rozwiązali samo chyba po 2 latach nieużytkowania.
Ale miałeś w tym czasie w AM inne konto na którym grałeś ?

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

alevius pisze:Moi Mili :)

Jakoś tak patrze na te waluty i chyba coś się będzie kroić :) Kangur odbija się od bandy polukowej, AUDJPY też, kiwi mieli w miejscu. Macie jakiś pomysł? Bo na moje oko to wygląda jakby miało niebawem się osunąć.
jutro masz stopy % w Australii i oświadczenie RBA...

audjpy d1
https://www.tradingview.com/x/NN8AX0mu/

kangur h4
https://www.tradingview.com/x/1FB9cE3h/

kangur d1
https://www.tradingview.com/x/vQ8XMyEo/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

shogomad pisze:
flogopit2 pisze:Panowie, jak już wcześniej wspominałem miałem podobny przypadek w AM tyle, że konto było złotówkowe i nic się z tego powodu nie działo - konto rozwiązali samo chyba po 2 latach nieużytkowania.
Ale miałeś w tym czasie w AM inne konto na którym grałeś ?
nie.
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Zablokowany