a co takiego jest na 11120 ?? okolice 11135 i poziomy znacznie niżej ale ten ?shogomad pisze:zaraz chwila prawdy dla daxa....odbicie od 11120 znacznie zwiększa szanse na przebicie 11270 i niezakłucony L w celu zamknięcia "greckiej" luki ( co oczywiście zleży od Tsiprasa)
chłopaki mają czas do lunchu żeby zjeśćten knot na h1
DayTrading: Środa 01.07.2015
Re: DayTrading: Środa 01.07.2015
... wyluzuj Zuza warkocze ...
shogomad pisze:A z czego ta tendencja wynikała, mógłbyś sie podzielić ? Bo jest jeszcze szansa ,ze twoja wypowiedź bedzie miała aspekt edukacyjny ( skoro kasy nie zrobimy ) jak dowiemy sie o czym myślałeś jak mówiłeś SLolo pisze:Ktos cos tworzy na EURGBP?
Tendencja na eske.
Tendencja wynikala z negatywnego trendu, ktory jednak sie nagle zmienil.
Nietylko w tej parze.
Wowczas nie bylo przeslanki na nagly wzrost.
Nie pierwszy i nie ostatni raz dzieje sie cos takiego.
A moje wypowiedz byla raczej pytaniem, czy ktos cos podobnego widzi.
Szkoda ze nieodpowiedziales wczesniej zaprzeczajaco, w uwaga na przyszla zmiane trendu.

Obecnie podobna sytuacje mamy na NZDUSD, jezeli obecny trend sie utrzyma, mozesz ciagnac eski.
Ale jezeli spekulujesz ze w krotce nastapi odbicie, zapinaj elki.
Ot i cala edukacja. Wszystko chyba logiczne.
strefa wsparcia w tym momencie szeroka na jakieś 230 punktów wynikająca z kontów wczorajszego wieloszczytu od 12.00 do 15.30. Zależy od metodologi...dla niektórych to poziom wsparcia, ale imho forex to nie apteka dlatego wole strefyflogopit2 pisze:a co takiego jest na 11120 ?? okolice 11135 i poziomy znacznie niżej ale ten ?shogomad pisze:zaraz chwila prawdy dla daxa....odbicie od 11120 znacznie zwiększa szanse na przebicie 11270 i niezakłucony L w celu zamknięcia "greckiej" luki ( co oczywiście zleży od Tsiprasa)
...a co do grecji ,zabronili wypłacać kase bo bedą "cypryzować" konta

http://www.rmf24.pl/fakty/news-grecja-w ... Id,1844639
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
strefa wsparcia w tym momencie szeroka na jakieś 230 punktów wynikająca z kontów wczorajszego wieloszczytu od 12.00 do 15.30. Zależy od metodologi...dla niektórych to poziom wsparcia, ale imho forex to nie apteka dlatego wole strefyshogomad pisze:flogopit2 pisze:a co takiego jest na 11120 ?? okolice 11135 i poziomy znacznie niżej ale ten ?shogomad pisze:zaraz chwila prawdy dla daxa....odbicie od 11120 znacznie zwiększa szanse na przebicie 11270 i niezakłucony L w celu zamknięcia "greckiej" luki ( co oczywiście zleży od Tsiprasa)
ok jasne - dzięki za info - u mnie trochę deczko niżej - liczyłem do 50% tej fali wzrostowej od rana, czyli tak czy siak mniej więcej gdzies ta strefa - tak jak mówisz zależy o metody
... wyluzuj Zuza warkocze ...
@ shogomad
a co do DAXa,
uwazam ze na obecnym poziomie 11160 mozna ciagnac elki.
To tylko moja opinia i moge sie mylic. Nie mam krysztalowej koli, tylko wykresiki itp.
Pzdr.
a co do DAXa,
uwazam ze na obecnym poziomie 11160 mozna ciagnac elki.
To tylko moja opinia i moge sie mylic. Nie mam krysztalowej koli, tylko wykresiki itp.
Pzdr.
Na USD/chf możliwe, że kończymy budowę podwójnego dołka. Wybicie górą to jakieś 300 p wyżej.
Teraz to sobie mogą robić co chcą. Już widzę, jak Greccy oligarchowie trzymają kasę na kontach w Grecji ;-)shogomad pisze:
...a co do grecji ,zabronili wypłacać kase bo bedą "cypryzować" konta![]()
DAX'a można łapać od 11140-11160 licząc na kolejne pozytywne wiadomości i dobre otwarcie w stanach.
pik pisze:Teraz to sobie mogą robić co chcą. Już widzę, jak Greccy oligarchowie trzymają kasę na kontach w Grecji ;-)shogomad pisze:
...a co do grecji ,zabronili wypłacać kase bo bedą "cypryzować" konta![]()
DAX'a można łapać od 11140-11160 licząc na kolejne pozytywne wiadomości i dobre otwarcie w stanach.
Tak szybko chyba nie rozwiążą tematu...
Rozmowy z Grecją przed referendum nie mają sensu
Niemiecki minister finansów sprowadza na ziemię inwestorów, którzy liczą jeszcze na deal w tym tygodniu. EURUSD ponownie blisko 1,1100.
Stanowisko oficjalne Grecji...
Referendum się odbędzie, do negocjacji wrócimy po jego rozstrzygnięciu
Reuters cytuje własnie urzędnika rządu w Atenach, który rozwiewa wiele wątpliwości
W tym kontekście warto przypomnieć sobie ostatni sondaż na temat referendum
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

Brytyjski bilans płatniczy byczym sygnałem dla GBP? BNP Paribas
Damian Chmiel (2015-07-01 12:05:54)
Publikowany w tym tygodniu bilans płatniczy UK za pierwszy kwartał 2015 pokazał, że obecny deficyt na rachunku bież��cym został zmniejszony do 26.5 mld funtów z 28.9mld funtów w Q4 2014. W połączeniu z oczekiwaniami co do działań normalizacyjnych ze strony BoE, wysyał to silny byczy sygnał odnośnie notowań GBP.
m69
no właśnie a kabel do dołu,oco chodzi?
Publikowany w tym tygodniu bilans płatniczy UK za pierwszy kwartał 2015 pokazał, że obecny deficyt na rachunku bież��cym został zmniejszony do 26.5 mld funtów z 28.9mld funtów w Q4 2014. W połączeniu z oczekiwaniami co do działań normalizacyjnych ze strony BoE, wysyał to silny byczy sygnał odnośnie notowań GBP.
m69
jeszcze ze 100 p powinien poleciećjabada pisze:Brytyjski bilans płatniczy byczym sygnałem dla GBP? BNP Paribas
m69
-- Dodano: 01 lip 2015, 12:04 --
W sondażu 46 procent Greków jest na nie, ale już nie podali co z pozostałą częścią społeczeństwa. Czy 54 jest za, czy ktoś nie ma zdania? Tak się manipuluje właśnie społeczeństwem