DayTrading: Wtorek 30.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lip 2015, 00:00

Wzrost
14
52%
Bez zmian
2
7%
Spadek
11
41%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 30.06.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

kamasoni pisze:tylko i wylacznie - lepszego technicznego indeksu nie ma
Brawo. Wyjalem dniowke na dax dzis i to na eLce.
Teraz jednak sie ociagaja faktycznie.
To samo rzeznik - elki skalpy na dzis fajne byly.

Jednak z daxem jest homoteczaniewiadomo. Mam dwa warianty. Oba na razie nie potwierdzone... wiec bardzo ostroznie.

@zaba - nie smieje sie z nikogo apropo shortow na usdcad.

-- Dodano: 30 cze 2015, 14:44 --
pik pisze:
atlanticos pisze:
a zeby nie bylo off top:
gold d1
https://www.tradingview.com/x/hsUIE1ml/

Udało mi się otworzyć Elkę na 1170. Zobaczymy, czy się opłaci ;-)
czemu elke? Tutaj Zaba ma racje. Gold w dol. Szpila na odwrocenie trendu sie nalezy ;)
Chyba ze ktos piramiduje elki na long term. To zarobi imho. Ale swap zjada sporo na goldzie. Przynajmniej u mnie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

atlanticos pisze:
highend pisze:CAD ;)

Który to pisał o shortach na USDcad ?
kurcze Highend powiedz czemu ma służyc Twoj post? Szukasz kogos kto sie pomylil zeby sie posmiac? Ktos pisal i sie pomylil i co z tego? Kolejnym razem wrzuci i bedzie ok... Nie przypominam sobie zebys wrzucil kontranalize czy wogole zajaknal sie o usdcad, a teraz szukasz kogos kto wrzucil i sie nie sprawdzilo (na obecna chwile)... Tu naprawde ciezko jest prowadzic konstruktywna dyskusje...

a zeby nie bylo off top:
gold d1
https://www.tradingview.com/x/hsUIE1ml/
ja pisałem o shortach i kto skorzystał ten wziął 40-50 pips :)

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

oiro pisze:
ext11 pisze:
oiro pisze:zastanawiam się czy wreszcie o 24.00 jak nie spłacą edek pujdzie na 1.02 czy też nie......Czy ktoś może mi uzasadnic wzrosty na edku w tej chwili? ja ich poprostu nie rozumiem...jaki fundament??
Jesteś niemożliwy z tymi swoimi spadkami. To, że zarobiłeś wcześniej na rajdzie do 1.04 (jak przypuszczam) nie znaczy, że edek będzie spadał w nieskończoność. Od dawna z wysokich interwałów widać, że należy mu się duża korekta, gdyby nie grecja i qe to już bylibyśmy pewnie na 1,20 w kierunku 1,30-1,40. Za każdym spadkiem-korektą zwiastujesz parytet a po banalnych sygnałach zmiany kierunku (np. wczoraj odbicie od chmury ichi na d1) dziwisz się czemu dalej nie spada. Tak z ciekawości - z jakiego miejsca jesteś w eskach i ile Ci spreadu naliczyło?
Osobiście 'siedzę' w skach od 1.07 i dobieram i będę dobierał. Mam tak dobranę wielkości pozycji że nie zagrażają MC nawet na poziomie 1.17, czasem zamykam częś pozycji ski jak jest zjazd i dobieram. Węc mój post nie dotyczy zaklinania rzeczywistości tylko fundamentów. Powinien być zjazd a go nie ma. 1.04 na 99% zostanie przebitę nie dziś to za tydzień, ale ciekawe poprostu co się dzieję. Stawiam jednak na spadek poniżej 1.10 po 24.00 ale pożyjemy zobaczymy:)
Weź jakieś l, żeby z trendem coś zarobić.
The only way is up

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Freakout :) i wcale sie nie smieje. Moge pogratulowac bo trzeba umiec brac zysk.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

highend pisze:Freakout :) i wcale sie nie smieje. Moge pogratulowac bo trzeba umiec brac zysk.
dlatego trzeba cały czas obserwować wykres i szukać ewentualnych formacji odwrócenia trendu ;) ja tu nie będę siedział 24h na dobę i podawał ciągle sygnałów, łącznie z tym kiedy zamykać pozycje ;) każdy ma przed sobą wykres i robi na nim to co uważa za słuszne :)

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

highend pisze:
czemu elke? Tutaj Zaba ma racje. Gold w dol. Szpila na odwrocenie trendu sie nalezy ;)
Chyba ze ktos piramiduje elki na long term. To zarobi imho. Ale swap zjada sporo na goldzie. Przynajmniej u mnie.
Niestety swap na gold jest straszny.
Elka, bo myślę, że złoto zostanie w kanale, skoro nie było gwałtownych ruchów na złocie przy zawirowaniach na rynkach, to powinno się odbić i trzymać kanału.

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

kamasoni pisze:wyglada na 3 up dax ale sie strasznie mecza
co oznacza 3 up ?

-- Dodano: 30 cze 2015, 16:15 --

na wzrosty na indeksach raczej nie wygląda - układ świeczek od h1 wzwyż

-- Dodano: 30 cze 2015, 16:19 --

nasdq pracuje w podobnych układach, nawet na m15 to widać. Jeżeli teraz pęknie wsparcie to kolejny target to okolice 4325

-- Dodano: 30 cze 2015, 16:33 --

nasdq 45m
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

No, cipras czy jak mu tam wymyślił nowy program pomocowy dla Grecji :568: Ma zapłon gosciu. Będziemy się bujać do północy :563:
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
kamasoni
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kamasoni »

wydaje sie ze DJ robi ta sama akcje co dax rano

-- Dodano: wt 30-06-2015, 16:59 --

aha slowo sie rzeklo

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

ed 1.1060 do testu, jeszcze można wskakiwać, pociąg co prawda przyspiesza, ale.. do odważnych świat należy, conie? :lol:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Zablokowany