DayTrading: Wtorek 30.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lip 2015, 00:00

Wzrost
14
52%
Bez zmian
2
7%
Spadek
11
41%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 30.06.2015

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze:CAD ;)

Który to pisał o shortach na USDcad ?
kurcze Highend powiedz czemu ma służyc Twoj post? Szukasz kogos kto sie pomylil zeby sie posmiac? Ktos pisal i sie pomylil i co z tego? Kolejnym razem wrzuci i bedzie ok... Nie przypominam sobie zebys wrzucil kontranalize czy wogole zajaknal sie o usdcad, a teraz szukasz kogos kto wrzucil i sie nie sprawdzilo (na obecna chwile)... Tu naprawde ciezko jest prowadzic konstruktywna dyskusje...

a zeby nie bylo off top:
gold d1
https://www.tradingview.com/x/hsUIE1ml/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

Oj, Grecja dostanie więcej czasu na spłate :D :D
http://pogoda.wp.pl/gid,17670171,kat,10 ... &_ticrsn=5

GPB/USD się zbunkrowało. Warto obserwować. Teraz konsola i lecim na południe na jakaś korekte.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2015, 14:49 przez xhDog, łącznie zmieniany 1 raz.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

atlanticos pisze:
a zeby nie bylo off top:
gold d1
https://www.tradingview.com/x/hsUIE1ml/

Udało mi się otworzyć Elkę na 1170. Zobaczymy, czy się opłaci ;-)

Walendrod
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Walendrod »

highend pisze:CAD ;)

Który to pisał o shortach na USDcad ?
Lepiej na flaszke 500 zl zbieraj a nie szukasz ludzi ktorzy wtopili ;)

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

zastanawiam się czy wreszcie o 24.00 jak nie spłacą edek pujdzie na 1.02 czy też nie......Czy ktoś może mi uzasadnic wzrosty na edku w tej chwili? ja ich poprostu nie rozumiem...jaki fundament??

Walendrod
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Walendrod »

oiro pisze:zastanawiam się czy wreszcie o 24.00 jak nie spłacą edek pujdzie na 1.02 czy też nie......Czy ktoś może mi uzasadnic wzrosty na edku w tej chwili? ja ich poprostu nie rozumiem...jaki fundament??
Grecja to temat wypalony. Inwestorzy sa tym zmeczeni juz. Duze ruchy w obie strony to efekt wycofywania kapitalu z rynku. Masz tu cos w rodzaju paradoksu bo euro bardziej zaszkodzi pozostanie grecji w strefie niz jej wyrzucenie. Opinia publiczna jest odwrotna ale na tym to polega.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

oiro pisze:zastanawiam się czy wreszcie o 24.00 jak nie spłacą edek pujdzie na 1.02 czy też nie......Czy ktoś może mi uzasadnic wzrosty na edku w tej chwili? ja ich poprostu nie rozumiem...jaki fundament??
Nic sie nie zmieni jak Grecja dzis nie splaci... po prostu MFW nie bedzie dalej uczestniczyl w pomocy im a bankructwa zadnego nie bedzie i wyjscie z UE rowniez nie bo Grecy w referendum nie popelnia harakiri...zrozum ze dyskontowanie wrzesniowej podwyzki stop w USA zacznie sie w sierpniu... do tego czasu podjada ile sie da i wybija nowe maksy zeby zajac jak najlepsze pozycje na edku... bo potem jak pojdziemy dolem ponizej minimow z tego roku to juz tu nie wrocimy bardzo dlugo... ale to tylko moja opinia... i nie mysl narazie o 1.02 dopoki nie wytna tego co siedzi powyzej 1.1460... 70% detalu siedzi w S...banki naklaniaja na S na edku i L na ujku... przeciez az sie prosi o przejazdzke i to niemała w przeciwna strone...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

wczesniej niemiecki fin min dał kopa byczkom..

SCHAEUBLE SAID TO SEE GREECE STAYING IN EURO EVEN IF 'NO' VOTE

wszystko jedno ze nie splaca... to juz rynek nie interesuje jak widać..

edit: i tak w EZ beda ,,
Ostatnio zmieniony 30 cze 2015, 15:07 przez Venomouss, łącznie zmieniany 1 raz.

ext11
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext11 »

Jesteś niemożliwy z tymi swoimi spadkami. To, że zarobiłeś wcześniej na rajdzie do 1.04 (jak przypuszczam) nie znaczy, że edek będzie spadał w nieskończoność. Od dawna z wysokich interwałów widać, że należy mu się duża korekta, gdyby nie grecja i qe to już bylibyśmy pewnie na 1,20 w kierunku 1,30-1,40. Za każdym spadkiem-korektą zwiastujesz parytet a po banalnych sygnałach zmiany kierunku (np. wczoraj odbicie od chmury ichi na d1) dziwisz się czemu dalej nie spada. Tak z ciekawości - z jakiego miejsca jesteś w eskach i ile Ci spreadu naliczyło?

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Dlatego się gra to co się widzi, a nie tego czego się oczekuje (podobno).
Moim zdaniem, po otwarciu tej luki spekulanci grają na osiągnięcie dealu, w tym momencie i tak podejrzewam że moc esek na detalistach została wyrżnięta i ludzie powoli przechodza w elki.

Jeżeli deal będzie osiągnięty, to fundusze miały super okazje do zajęcia pozycji długich, a jeżeli zostanie ogłoszone bankructwo Grecji i ewentualny grekexit, to moim zdaniem pójdzie jakaś szpila w dół, znów wyrżną mnóstwo detalistów, tylko po to żeby rozpocząć marsz do góry.

Generalnie już jest przeświadczenie, że Grecja to kula u nogi i tyle.
Druk euro też nie jest jakiś ogromny i wydaje mi się ze już bardzo przewałkowany, więc zostanie kwestia stóp procentowych dla USD.

Niemniej jednak, uważam że wcześniej zobaczymy 1.20 niż 1.02.

Zablokowany