DayTrading: Czwartek 25.06.2015
- uciekinier
- Pasjonat
Re: DayTrading: Czwartek 25.06.2015
ten komediodramat grecki jest już lekko irytujący , właśnie dostałem maila że jeden z broków na weekend zmniejsza lewar na wszystkie instrumenty z € do 1 : 50 , coś może być jeśli broki boją się , może jakaś powtórka z 15 stycznia 

"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
To jeszcze jedno info, tym razem nie w sprawie Grecji:
Prezes Narodowego Banku Szwajcarii, Thomas Jordan, potwierdził dziś, że kurs franka szwajcarskiego jest znacznie zawyżony. Jordan ostrzegł jednak, że bank centralny nie ma łatwego rozwiązania na problemy, które stwarza negatywny wpływ mocnej waluty. Jordan powiedział, że SNB jest skłonny do interwencji na rynku walutowym i może zastosować ujemne stopy procentowe, aby złagodzić presję na franka.
Prezes Narodowego Banku Szwajcarii, Thomas Jordan, potwierdził dziś, że kurs franka szwajcarskiego jest znacznie zawyżony. Jordan ostrzegł jednak, że bank centralny nie ma łatwego rozwiązania na problemy, które stwarza negatywny wpływ mocnej waluty. Jordan powiedział, że SNB jest skłonny do interwencji na rynku walutowym i może zastosować ujemne stopy procentowe, aby złagodzić presję na franka.
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
nie podzielam euro-obtymizmu,atlanticos pisze:
wczoraj pisalem ze do konca miesiaca uklepia trojkat prostokatny... na h4 tak bym to widzial... jestesmy na granicy flagi z dziennego i kanalu wzrostowego ktory moze byc fala C korekty... jesli w tym tygodniu nie zejdziemy ponizej wczorajszych minimow to wlasnie te minima razem z kanalem wzrostowym w przyszlym tygodniu moga byc konfluencja ktora da sile bykom na kolejny atak... zakladam okolice 1.15-1550 w przypadku dokonczenia trojkata prostokatnego i wyjscia z niego gora... ale i 1.16-1650 nie jest niemożliwe jako chwilowy ruch na dorzniecie misiakow przed powrotem do trendu głównego
https://www.tradingview.com/x/wlalMLb4/
zresztą o 14:30 dużo się wyjaśni
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
niech pompują kasę przez kanał grecki, ale co to ma być za obraz rynku kiedy eurusd nie reaguje na dane fundamentalne jak PMINowy123 pisze:komedia Grecka trwa
to nieracjonalne że kraj którego zadłużenie jest tak małym procentem ogólnego PKB UE ma tak istotny wpływ na wykres
nie mogę sobie wyobrazić że przez kolejne lata jakiś nowy rządzący w Grecji będzie sterował rynkami finansowymi w Europie
godziny przed otwarciem US rynku eur usd jest tam gdzie USA skonczyla handel wczorajszy - schemat 

postawiłem sell limit 1.1240 c4 z małym stopem w oczekiwaniu na 5

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi!
Nie bądź głupi!

doladnie dla tego ostatnio po tym zjezdzie na Edku nie tykam eda juz tylko Kablos ladnie chodzi CAD U J SP500uciekinier pisze:ten komediodramat grecki jest już lekko irytujący , właśnie dostałem maila że jeden z broków na weekend zmniejsza lewar na wszystkie instrumenty z € do 1 : 50 , coś może być jeśli broki boją się , może jakaś powtórka z 15 stycznia
do pok parodia z Grecja
gra pod to sie nie skonczy
serio?... wg mnie, jeżeli wczorajsze high wytrzyma, to jedziemy jak na screenieatlanticos pisze:
wczoraj pisalem ze do konca miesiaca uklepia trojkat prostokatny... na h4 tak bym to widzial... jestesmy na granicy flagi z dziennego i kanalu wzrostowego ktory moze byc fala C korekty... jesli w tym tygodniu nie zejdziemy ponizej wczorajszych minimow to wlasnie te minima razem z kanalem wzrostowym w przyszlym tygodniu moga byc konfluencja ktora da sile bykom na kolejny atak... zakladam okolice 1.15-1550 w przypadku dokonczenia trojkata prostokatnego i wyjscia z niego gora... ale i 1.16-1650 nie jest niemożliwe jako chwilowy ruch na dorzniecie misiakow przed powrotem do trendu głównego
https://www.tradingview.com/x/wlalMLb4/
ed d1: https://www.tradingview.com/x/jvXVsuwA/
tak, zapokwany w eski na eduardzie jestem, jak przysłowiowy górnik na przodku

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- atlanticos
- Maniak
serio...dla mnie najważniejszy jest ten najwyższy punkt obecnej korekty na dziennym(koniec fali A). Pamiętam go dobrze bo mialem na 1370 zapakowane S i dokladnie obserwowalem co tam się działo zarówno w piątek jak i w poniedziałek gdy zaczęli zjezdzac. Maks był ustanowiony z du...y na niskiej płynności w piątkowy wieczór gdzie duża kasa nie miała możliwości się zapakowac... a od poniedziałku nastąpił zjazd... jak dla mnie przebicie tego poziomu to niemal obowiązek, a dwa argumenty które do mnie przemawiają to plynnosc ktora jest powyzej i chec zajecia najlepszego miejsca pod wlasciwy powrot do trendu.... gorna linia, ktora masz na swoim wykresie kompletnie do mnie nie przemawia.... dwie linie, ktore maja dla mnie znaczenie to gorna banda trojkata rozszerzajacego i linia poprowadzona jako rownolegla do dolnej bandy trojkata rozszerzajacego z wykresu dziennego... ale moze sie myle i zlecimy na pysk... na edku pozycji nie mam ale mam na innej parze (usdsgd) ktora nazywam przedskoczkiem bo czesto wczesniej pokazuje kierunek od innych par dolarowych... na wykresie jest tez zaznaczony alternatywny scenariusz ktory dzis na h4 pokazywalem, ale ta korekta moze byc rozbudowana az do konca wakacji wiec raczej glowne oznaczenia beda wlasciwe - poziomy tak czy tak sie pokrywaja, czas trwanie tylko sie zmienia... spokojnie czekam na poziomy powyzej 1.15 i zaczynam budowac piramide na duzo pipsow na edku...pedro pisze:
serio?... wg mnie, jeżeli wczorajsze high wytrzyma, to jedziemy jak na screenie
ed d1: https://www.tradingview.com/x/jvXVsuwA/
tak, zapokwany w eski na eduardzie jestem, jak przysłowiowy górnik na przodku
edek d1
https://www.tradingview.com/x/1vioh00U/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv