-- Dodano: śr 24-06-2015, 15:07 --
MR. D pisze:ATLANTICOS
Jesteś na forexie dłużej niż ja. Masz pewnie większe doświadczenia dlatego trudno polemizować. Przeżyłem zeszłoroczny szał gdzie wszystkie banki edka powyżej 1,40 prognozowały i nauczyło mnie to jednego. Jeśli banki coś prognozują to we własnym interesie a nie interesie swoich klientów. Dlatego jak widzę teraz parytet na edku prognozowany przez wszystkich to wiem, że żadnego parytetu nie będzie (pomimo że jak wiesz gram tylko na umocnienie dolca) i jak widzę 80% owiec na jakimś instrumencie po jednej stronie barykady to jestem pewny że cena pójdzie po myśli tych pozostałych 20%. Pamiętasz co się działo na franku jak zapewniali obronę itp. wprowadzili ujemne stopy i kurs ani nie drgnął. Miesiąc później ponad 95% było longów na eur/chf a pomimo wszystko te 5% było w stanie ciągnąć cenę do 1,20 i rozpętać piekło w momencie uwolnienia kursu. Może będę nudny z tym strzyżeniem owiec, ale tak to właśnie wygląda poubierać detal w pozycje po jednej stronie i otworzyć przeciwstawne. A jak inaczej ich poubierać w niekorzystne dla nich pozycje ? nie ma innej opcji trzeba stwarzać im wrażenie że kierunek jest znany.
mowia o 0,890 0,950

-- Dodano: śr 24-06-2015, 15:08 --
jak by tak Grecja wyszla a w 2016 UK z UE to i ten drugi poziom mozliwy by byl do tego dalszy druk a w USa stopy na 1,65 %
wszystko mozliwe i nie wykluczone