DayTrading: Środa 24.06.2015
Re: DayTrading: Środa 24.06.2015
szorty na edu promocja dla spoznialskich? 

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Indeksy schodzą w dół, być może dane słabsze niż zakładane.pedro pisze:szorty na edu promocja dla spoznialskich?
The only way is up
Fatalne dane... takie same odczyty.. kurczak pieczony... w USA zle w Grecji zle jesteśmy dalej na zero 
Co z parytetem...... nie będzie??

Co z parytetem...... nie będzie??
Tylko to co widzę
Małym drukiem
Wszelkie decyzje inwestycyjne podjęte na podstawie powyższych informacji lub analiz podejmowane są wyłącznie na własne ryzyko. Powyższa informacja nie stanowi rekomendacji.
Małym drukiem
Wszelkie decyzje inwestycyjne podjęte na podstawie powyższych informacji lub analiz podejmowane są wyłącznie na własne ryzyko. Powyższa informacja nie stanowi rekomendacji.
Gospodarka USA bez kroplówki (QE) nie wygląda zbyt różowo. Co oni chcą chłodzić podnosząc stopy % ?TsunamiPL pisze:Indeksy schodzą w dół, być może dane słabsze niż zakładane.pedro pisze:szorty na edu promocja dla spoznialskich?
The only way is up
wyglada na to ze była promocja : )pedro pisze:szorty na edu promocja dla spoznialskich?
inflacja jest potrzebna, żeby wchujdyliony dolarów długu zjadłaTsunamiPL pisze:Gospodarka USA bez kroplówki (QE) nie wygląda zbyt różowo. Co oni chcą chłodzić podnosząc stopy % ?TsunamiPL pisze:Indeksy schodzą w dół, być może dane słabsze niż zakładane.pedro pisze:szorty na edu promocja dla spoznialskich?
Jutro też jest dzień.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
TsunamiPL pisze:Gospodarka USA bez kroplówki (QE) nie wygląda zbyt różowo. Co oni chcą chłodzić podnosząc stopy % ?TsunamiPL pisze:Indeksy schodzą w dół, być może dane słabsze niż zakładane.pedro pisze:szorty na edu promocja dla spoznialskich?
To są dane za I kwartał zafixowane - wszyscy wiedzieli że takie będą - bardzo rzadko się różnią od podanych wcześniej więc bez wpływu

I kwartał sezonowość! Powinni następne poprawić jak tego nie zrobią to się sprawdzi 1.7 na EDZIU ale czytałem wstępne symulacje i powinny być lepsze...

Tak łatwo nie zejdą - myślę że do piątku lekki UP albo bryndzlowanie w miejscu ze względu na niepewność z Grecją...
Czuje że dogadają się dopiero 30 w ostatni dzień

"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

Zobaczcie na złoto
ATLANTICOS
Jesteś na forexie dłużej niż ja. Masz pewnie większe doświadczenia dlatego trudno polemizować. Przeżyłem zeszłoroczny szał gdzie wszystkie banki edka powyżej 1,40 prognozowały i nauczyło mnie to jednego. Jeśli banki coś prognozują to we własnym interesie a nie interesie swoich klientów. Dlatego jak widzę teraz parytet na edku prognozowany przez wszystkich to wiem, że żadnego parytetu nie będzie (pomimo że jak wiesz gram tylko na umocnienie dolca) i jak widzę 80% owiec na jakimś instrumencie po jednej stronie barykady to jestem pewny że cena pójdzie po myśli tych pozostałych 20%. Pamiętasz co się działo na franku jak zapewniali obronę itp. wprowadzili ujemne stopy i kurs ani nie drgnął. Miesiąc później ponad 95% było longów na eur/chf a pomimo wszystko te 5% było w stanie ciągnąć cenę do 1,20 i rozpętać piekło w momencie uwolnienia kursu. Może będę nudny z tym strzyżeniem owiec, ale tak to właśnie wygląda poubierać detal w pozycje po jednej stronie i otworzyć przeciwstawne. A jak inaczej ich poubierać w niekorzystne dla nich pozycje ? nie ma innej opcji trzeba stwarzać im wrażenie że kierunek jest znany.
Jesteś na forexie dłużej niż ja. Masz pewnie większe doświadczenia dlatego trudno polemizować. Przeżyłem zeszłoroczny szał gdzie wszystkie banki edka powyżej 1,40 prognozowały i nauczyło mnie to jednego. Jeśli banki coś prognozują to we własnym interesie a nie interesie swoich klientów. Dlatego jak widzę teraz parytet na edku prognozowany przez wszystkich to wiem, że żadnego parytetu nie będzie (pomimo że jak wiesz gram tylko na umocnienie dolca) i jak widzę 80% owiec na jakimś instrumencie po jednej stronie barykady to jestem pewny że cena pójdzie po myśli tych pozostałych 20%. Pamiętasz co się działo na franku jak zapewniali obronę itp. wprowadzili ujemne stopy i kurs ani nie drgnął. Miesiąc później ponad 95% było longów na eur/chf a pomimo wszystko te 5% było w stanie ciągnąć cenę do 1,20 i rozpętać piekło w momencie uwolnienia kursu. Może będę nudny z tym strzyżeniem owiec, ale tak to właśnie wygląda poubierać detal w pozycje po jednej stronie i otworzyć przeciwstawne. A jak inaczej ich poubierać w niekorzystne dla nich pozycje ? nie ma innej opcji trzeba stwarzać im wrażenie że kierunek jest znany.