Dobra strategia do rozwoju?

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
irmentruda
Maniak
Maniak

Re: Dobra strategia do rozwoju?

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Zmiennosc tzn. cena aktywuje Ci kazde zlecenie i wybije na SL przy takich waskich parametrach SL i malo okreslonej zasadzie wejscia. Do sprawdzenia trendu mozesz mnostwo narzedzi uzyc, jedne sa lepsze, inne gorsze. Ze wzgledu na male doswiadczenie nie jestem w stanie podac, ktore najlepsze. Sproboj 2 srednie EMA, 1 SMA, kolor poprzedniej swiecy, roznica miedzy srednimi, kanal cenowy itp. itd. Musisz potestowac.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

pthread pisze:tylko H4 dla par EU i GU (ale testy robilem tylko na EU).

Wielkie dzięki za testy, co masz na myśli zmienność ?
Zrobię testy przy spread 3 pips i pobawię się ze wskaźnikami do trendu, jak miałbyś jakiś pomysł jak najlepiej zidentyfikować trend to daj znać.
Mogę użyć x wskaźników, ale wiadomo jak się sprawdzają (mogą ale pewnie nie będą), mogę oprzeć się na HigherHigh i LowerLow, mogę użyć pomiaru ceny, ilości świec z dużym volumen-em, zobaczymy.
Pozdr
P
Dam ci radę. Nie trać czasu na szukanie EA, który będzie ciągle zarabiał.
Skup się na grze manualnej wspomaganej elementami automatyzacji.
Reszta to mrzonki i niekończące się optymalizacje.

irmentruda
Maniak
Maniak

takie jeszcze pytanie: puszczałes w ogole tego robota na koncie demo? albo przynajmniej ogladales jego trejdy na VisualMode?

pthread
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pthread »

Hej,

W piątek puscilem na koncie demo, ale juz bylo za pozno na trady.
Na Viusal puszczam za kazdym razem jak cos probuje zmieniac. Jedno co moze niepokoic to duza ilosc errorow OrderChange -1, ale w sumie zawsze i tak Trailing jest poprawnie realizowany, mimo tych errorow.

irmentruda, dzieki za krytyczne spojrzenie i test, nie zamierzam się tu niczym chwalić czy zakładać, że to będzie zyskowne na real-u. Raczej mam negatywne przeczucia.
Puszczę to od jutra na real rachunku mikro-lotowym, zobaczymy kiedy wyzeruje mi konto :)
Przy okazji zobaczę w praktyce jak to tak naprawdę jest z tymi EA jak już masz konkretnego broker-a i realny feed, spready itd. Nigdy nie robiłem dłuższego testu na realu więc pewnie powychodzą wszystkie błędy.

Ale z drugiej strony nie widzę na sieci wyników EAs z real-a. Dużo się pisze ale mało robi...
Btw zrobiłem optymalizacje dla UJ, dodałem otwieranie transakcji w nocy (na EU tego nie ma), w sumie też b. ładnie sie to prezentuje na testerze. Też w długim okresie działa.
2015-06-21 06.11.13 pm.png
Ten przykład ma dużo więcej transakcji, robiłem test od 2010 od którego mam ticki dla EU.

Jeszcze raz dzięki
P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

irmentruda
Maniak
Maniak

pthread pisze:Hej,
Ale z drugiej strony nie widzę na sieci wyników EAs z real-a. Dużo się pisze ale mało robi...

P
Wiesz jak to jest, "prawdziwe pieniadze lubia cisze".

ODPOWIEDZ