Symulator do ćwiczeń na visualu strategii

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Symulator do ćwiczeń na visualu strategii

Nieprzeczytany post autor: BUF »

Bardzo przydatne narzędzie do sprawdzania skuteczności swojego systemu manualnego podczas testowania go na Visualu Strategii. Dzięki niemu możemy otwierać dowolny rodzaj zagrywki i zamykać ją w wybranym przez siebie momencie. Wynikiem takich testów jest zapisany raport, który później możemy przeanalizować - podobnie jak podczas testów EA.

Zasada działania jest banalnie prosta – wybieramy z katalogu skrypty (okno nawigatora po lewej stronie wykresu) dana transakcję do otwarcia np. Buy – klikamy funkcję LFH_Simulator_Buy_Open. Chcąc tą transakcję zamknąć - wciskamy LFH_Simulator_Buy_Close. Na wykresie będą kolejno pokazywały się znaczki takie same jak podczas pracy EA.

Powodzenia – i pamiętajcie taki trening jest 100% lepszy niż nic niedająca gra na demo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrk »

Świetne narzedzie, wielkie dzieki BUF, takiego czegoś szukałem ostatnio. Pochwała sie należy :)

Awatar użytkownika
sławetny
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sławetny »

Bardzo fajne być może to być...
Tyle że ja się nie znam na EA :(
Do tej pory mi to nie przeszkadzało....
Więc powiedzcie, proszę, koledzy jak się To ustrojstwo uruchamia :cry:
ARBEIT MACHT FREI

mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrk »

sławetny pisze:Więc powiedzcie, proszę, koledzy jak się To ustrojstwo uruchamia
Wskaźnik z folderu Place contents in Expert wrzucasz do Program Files\MetaTrader\experts
Wskaźniki z folderu Contents into Experts Scripts wrzucasz do Program Files\MetaTrader\experts\scripts

Odpalasz mt4, uruchamiasz testera strategii, wybierasz z listy strategie "LFH Trading Simulator...", oczywiscie zaznaczasz Visual mode. Po odpaleniu(zrob pauze) nanies sobie na wykres wskazniki itd. i tak jak mowil BUF, w oknie nawigatora masz skrypty do otwierania i zamykania pozycji. W odpowiednim momencie uruchamiasz odpowiedni skrypt. Automatycznie, w ustawieniach skryptu, konfigurujesz sl, tp, wielkosc pozycji. Fajna sprawa :)

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pitmaster »

Peter
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Peter »

Czy można w testerze otworzyć jednocześnie dwa okna np eurusd H1 i eurusd m15?

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

Nie, nie można.
algotronic- zaawansowane rozwiązania dla traderów
Odwiedź naszą stronę WWW, aby poznać pełną ofertę

marioo3d
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marioo3d »

Możesz zrobić kilka kopii MT4 i odpalić kilka interwałów dla jednej pary każdy w innej kopi programu.
Dodatkowo warto ściagnąć sobie historie żeby szybciej działało ...

QuinetiQ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: QuinetiQ »

Witam! Zainstalowałem LFH Simulator jak należy, tzn. skrypty do skryptów, jeden plik do expert advisors, program startuje, ale kiedy chcę dokonać otwarcia pozycji i klikam dwa razy na odpowiednim skrypcie w Navigatorze, brak jakiejkolwiek reakcji. Czy ktoś potrafi pomóc?

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

witam
a ma ktos moze cos podobnego tylko z trailing stopem??
albo moze da sie jakos dorobic do tego symulatora skrypt ktory by dzialal jako TS??

ODPOWIEDZ