DayTrading: Piątek 12.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 cze 2015, 00:00

Wzrost
11
37%
Bez zmian
2
7%
Spadek
17
57%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
karson
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 12.06.2015

Nieprzeczytany post autor: karson »

krzychu171 pisze:zostawienie na weekend shorta na USDPLN to zły pomysł ? :P
spore ryzyko , a co jesli bedzie luka ? ja osobiscie dla bezpieczenstwa zrobilbym hedge'a i zamknal L w pon na sesji europejskiej jak plynnosc wroci i spread zmaleje.

Awatar użytkownika
Maksimus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Maksimus »

NA xtb na koncie basic na gwarancja sotpów
Time is Money.

dalan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dalan »

Maximus sotpów - ty to gwarantujesz?

-- Dodano: pt 12-06-2015, 22:07 --

nie mów więcej takich rzeczy na forum

Awatar użytkownika
Maksimus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Maksimus »

zakładka rodzaje rachunków jest na ich stronie stop loss - gwarantowany
(po cenie Klienta). Dla konta Basic.

Miał tkoś z tym styczność czy ja coś źle rozumiem?
Time is Money.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Zależy po ile brany :lol:

-- Dodano: pt 12-06-2015, 22:31 --
shogomad pisze:Przecież nie wiecie jak i kiedy ED zareaguje na grecje, nie wiecie jak i kiedy zdyskontuje QE, czy cokolwiek innego. Po co sie z tym szarpać wogóle ??? Nie lepiej właczyć sobie m1 czy tam m5 i sobie zgarniać raz w jedną raz w drugą ????
1 min to jakiś hardcore dla mnie, ale skoro ci dobrze idzie to nie zmieniaj tego.
The only way is up

jabada
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jabada »

TsunamiPL pisze:
Zależy po ile brany :lol:

-- Dodano: pt 12-06-2015, 22:31 --
shogomad pisze:Przecież nie wiecie jak i kiedy ED zareaguje na grecje, nie wiecie jak i kiedy zdyskontuje QE, czy cokolwiek innego. Po co sie z tym szarpać wogóle ??? Nie lepiej właczyć sobie m1 czy tam m5 i sobie zgarniać raz w jedną raz w drugą ????
1 min to jakiś hardcore dla mnie, ale skoro ci dobrze idzie to nie zmieniaj tego.
tak jak kolega powiedział-po roku takiego grania wyglądasz jak gość po 5latach brania dragów, nerwowość ,nieufność,rozbiegane oczka ,wszyscy Be tylko ja the best :-)
na m15 majac za podstawę 1h można się zdystansować lub duży depozyt i 1D
i wszyscy w domu :-)

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

1 min to jakiś hardcore dla mnie, ale skoro ci dobrze idzie to nie zmieniaj tego.[/quote]
tak jak kolega powiedział-po roku takiego grania wyglądasz jak gość po 5latach brania dragów, nerwowość ,nieufność,rozbiegane oczka ,wszyscy Be tylko ja the best :-)
i wszyscy w domu :-)[/quote]

Czy ja wiem, prawie rok na m1 po kilka - naście h dziennie i czuje sie lepiej, spokojniej i bardziej wypoczęty niż prowadząc małą firmę.

"na m15 majac za podstawę 1h można się zdystansować lub duży depozyt i 1D
i wszyscy w domu :-)"

...nie bardzo to rozumiem, ale na m1-m5 nie trzeba dużego depo żeby trzaskać super dniówki. Żeby wejść z tym samym lotem na h1-h4 to już kilkukrotnie większą kasę trzeba. Pozatym wysokie interwały mają mały potencjał edukacyjny no bo grając h1 wzwyż ile tradów zrobisz rocznie 200 , może 300. Na m1 robie kilkadziesiąt dziennie i poza tym ,że mało czasu do namysłu czasami to struktury formacje etc wszystko to samo co na wyższych TF'ach.

mrugacz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrugacz »

Maksimus pisze:zakładka rodzaje rachunków jest na ich stronie stop loss - gwarantowany
(po cenie Klienta). Dla konta Basic.

Miał tkoś z tym styczność czy ja coś źle rozumiem?
Tak jest.
Ostatnio po danych przeskoczyło stopa i przez co najmniej pół minuty buszowała cena w niechcianych rejonach.
A poziom sl zapomniany tkwił powyżej. Aż zacząłem się zastanawiać czy nie nagrać tego dla reklamacji.
Po czym pozycja została zamknięta i strata momentalnie zmalała do akceptowalnego poziomu.

jabada
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jabada »

shogomad pisze:
i wszyscy w domu :-)[/quote]

Czy ja wiem, prawie rok na m1 po kilka - naście h dziennie i czuje sie lepiej, spokojniej i bardziej wypoczęty niż prowadząc małą firmę.

"na m15 majac za podstawę 1h można się zdystansować lub duży depozyt i 1D
i wszyscy w domu :-)"

...nie bardzo to rozumiem, ale na m1-m5 nie trzeba dużego depo żeby trzaskać super dniówki. Żeby wejść z tym samym lotem na h1-h4 to już kilkukrotnie większą kasę trzeba. Pozatym wysokie interwały mają mały potencjał edukacyjny no bo grając h1 wzwyż ile tradów zrobisz rocznie 200 , może 300. Na m1 robie kilkadziesiąt dziennie i poza tym ,że mało czasu do namysłu czasami to struktury formacje etc wszystko to samo co na wyższych TF'ach.[/quote]
ok twoja broszka,
na m15 obracam się lub piramiduję 2-6razy dziennie długo czekam na wejście ,przewżnie jak rnek się określi i jest kanał.
dpo zawsze trzeba mieć odp do pozycji bo jeśli się zdazy kierunek bez odbicia to też umoczysz, szczególnie na niskich interwałach,chyba że jedziesz na automacie
to tylko teoria,nie praktykowałem ,więc życze zdrówka :-)

Awatar użytkownika
karson
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: karson »

:564: zgadzam sie, i niema spinki, ze edek to gramy tylko eS bo przeciez QE i inne bzdury, i upatrywanie esek jak edek leci w gore drugi tydzien., na m1 , m5 mamy zmiane trendu ( no moze raczej sentymentu) kilka razy razy dziennie a co 2-3 h mozemy lapac swingi raz gora, raz dol , 2,3 pary i nic wiecej nie potrzeba. Wszyskie formacje , PA , SD dzialajak tak samo jak na wyzszym TF. Takie swingi daja srednio 10-15 pipek ale jak wejdzie mocniejszy ruch to i 50-80 sie zlapie. Widze tu wpisy , ze nic sie nie dzieje bo cena lata w rangu po 70 pips, no kurde preciez to wypas tylko to lapac. sL 15 pips i jazda a z m1 mozna wejsc nawet z Sl 3-5 pips.

Zablokowany