DayTrading: Poniedziałek 08.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 cze 2015, 00:00

Wzrost
14
48%
Bez zmian
7
24%
Spadek
8
28%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 08.06.2015

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze:kangur i kiwi - czy tylko ja jadę z L na nich?
pisałem w weekend, że świeczki tygodniowe to odwrócone młotki (na obu parach)
i proszę..... :)
Chyba, że Żaba wszystkich wystraszył stwierdzeniem, że kiwi i kangur mają przepaść pod sobą? ;)

od momentu jak pisales o L na kiwi dwa tygodnie temu to on zjechal 250 pipsow... o czym TY piszesz... Dzis odbil bo kiedys wreszcie musial i prawie sikasz ze szczescia... :D i tylko czekam az napiszesz jutro ze na kiwi tez sie trend zmienil
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Xet pisze:prawie od roku kiwi spada, ale jest w trendzie wzrostowym ;) pogadajmy sobie o tym w temacie daytraiding ;) serio liczymy na dołek trendu wzrostowego ;) hehe

dolar się osłabia na wszystkich frontach, jeżeli kiwi ładnie się jutro zamknie to można wchodzić w L na korektę i przed FEDEM, który dalej nie wiem kiedy jest wyskoczyć i zobaczyć co się dzieje.
Oczywiście masz rację :564:
to był taki żarcik, natomiast warto zawsze popatrzeć na wykres z daleka :D :)

myślę, że idziemy teraz UP i tyle. Czy potem spadnie niżej niż był teraz - nie wiem :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

highend pisze: to tylko magia fibo 423 wyznaczonego odpowiednio od F0-F100.
niestety (?) zawsze działa - w sensie, że jest reakcja na danym poziomie.
Potem już bywa różnie - albo zmiana kierunku, albo kontynuacja po jakims odreagowaniu

jednak mając sposób by ugrać 5 pipsów na takich ruchach odpowiednio dużym lotem - niczego więcej nie potrzebujemy.

Jak to mawiał Dadas: mając sposób na 100% zysk na 5 pipsów będziesz milionerem ;)
Tylko czy Dadas został już milionerem :roll:
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

atlanticos pisze: od momentu jak pisales o L na kiwi dwa tygodnie temu to on zjechal 250 pipsow... o czym TY piszesz... Dzis odbil bo kiedys wreszcie musial i prawie sikasz ze szczescia... :D i tylko czekam az napiszesz jutro ze na kiwi tez sie trend zmienil
taa... USD/TRY wyliczone na 2.81 to też tylko łut szczęścia. Spoko :mrgreen: :D

od dwóch tygodni czaję się na L na kiwi bo mi wyszło tak jak wyszło (fibo423 dolek) i teraz mamy tego efekt. Można więc od 2ch tyg piramidować eLki nawet jak wyjdą na chwilę na stratę. Ja jestem cierpliwy.

Na kiwi trend jest od zawsze wzrostowy - na monthly popatrz z daleka :d :564:

-- Dodano: 08 cze 2015, 21:21 --
as28 pisze: Tylko czy Dadas został już milionerem :roll:
Nie wiem, może on preferuje "małą łyżkę".
Ale wiem na pewno, ze człowiek jest konkretny i dużo umie. A poszedł stąd bo go atakowali za jego pomysły itp....
:) Wcale mu się nie dziwie.

Awatar użytkownika
Xet
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Xet »

jak juz mamy byc dokładni to aby określić trend potrzeba 2 dołków i 2 wierzchołków. Brakuje drugiego dołka więc mimo wszystko dla mnie to trend boczny

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

To może niech Atlanticos wrzuci jak widzi KIWI. I jaki zasięg dzisiejszego odbicia. Świeca dzisiejsza daily oraz ostatnia weekly z pewnością są pro-wzrostowe.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

atlanticos pisze:
highend pisze:kangur i kiwi - czy tylko ja jadę z L na nich?
pisałem w weekend, że świeczki tygodniowe to odwrócone młotki (na obu parach)
i proszę..... :)
Chyba, że Żaba wszystkich wystraszył stwierdzeniem, że kiwi i kangur mają przepaść pod sobą? ;)

od momentu jak pisales o L na kiwi dwa tygodnie temu to on zjechal 250 pipsow... o czym TY piszesz... Dzis odbil bo kiedys wreszcie musial i prawie sikasz ze szczescia... :D i tylko czekam az napiszesz jutro ze na kiwi tez sie trend zmienil

jeszcze jedno zejscie pasowalo na kiwi co pisalem i poszlo na 5 zobaczymy teraz czy bedzie na 4 dale w dol na 5 czy to abc wieksze jedynie i cos innego zagraja

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze:
od dwóch tygodni czaję się na L na kiwi bo mi wyszło tak jak wyszło (fibo423 dolek) i teraz mamy tego efekt. Można więc od 2ch tyg piramidować eLki nawet jak wyjdą na chwilę na stratę. Ja jestem cierpliwy.
odpowiem Ci tak jak Ty Kususowi...nie lepiej bylo przez te dwa tygodnie zarabiac na S z trendem po wybiciu flagi na dziennym? Co bedzie potem to bedzie... ale dwa ostatnie tygodnie bylo S a nie L i tyle :)

-- Dodano: 08 cze 2015, 21:37 --
highend pisze:To może niech Atlanticos wrzuci jak widzi KIWI. I jaki zasięg dzisiejszego odbicia. Świeca dzisiejsza daily oraz ostatnia weekly z pewnością są pro-wzrostowe.
na moim wykresie dziennym nic sie nie zmienilo od dwoch tygodni... nawet pol kreski nie przestawilem...mozna smialo bylo jechac na S, a obecnie zamiast lapac L pod prad wole poszukac innej pary i poczekac az kiwi wroci do rozowej strefy i tam czaic sie na setup pod S... z trendem

https://www.tradingview.com/x/2H5bfzaR/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

usdCAD zaraz ruszy ;)przemawiaja

https://www.tradingview.com/x/qCJT0Vdz/
Nauka nauka nauka....... :564:

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

To, że mamy trend boczny to całe forum wie, tylko jak się dzisiaj spytałem atlanticosa gdzie dołek tego boczniaka to mi nie odpowiedział - ładnie się mówi po czasie, tak samo wielu, którzy pisali o braniu eSek w piątek przy szczycie nic nie napisało, że zrealizowało zyski w dołku, bo liczyli na większy zjazd, a tu zonk i ED mocno do góry.
Tak samo, jak teraz spytam, gdzie górka tego boczniaka to przykład był dzisiaj w łapaniu eSek - żałośnie to wyglądało.
Moja strategia średnioterminowa podpowiada, że od połowy marca mamy trend wzrostowy i pod to staram się grać, - a jak coś kombinuję w międzyczasie to in minus ====> stąd lepiej robić wg głównego pomysłu, czyli L. :)

Zablokowany