pisałem w weekend, że świeczki tygodniowe to odwrócone młotki (na obu parach)
i proszę.....

Chyba, że Żaba wszystkich wystraszył stwierdzeniem, że kiwi i kangur mają przepaść pod sobą?

gdzie kiwi spada? Kiwi = NZD/USD. identycznie dziś jak kangur = UPXet pisze:faktycznie na kangurze bardzo dobra okazja była przy tym dnie, ale kiwi ? może to już czas wysiadać, jednak ładnie równo spada ?
Az tak duzo ich wygrales ?;)highend pisze:ktoś mi postawi kebaba ? za info o kebabie (trynkiewiczu) usd/try
bo flaszki już nudne są![]()
-- Dodano: 08 cze 2015, 20:44 --
gdzie kiwi spada? Kiwi = NZD/USD. identycznie dziś jak kangur = UPXet pisze:faktycznie na kangurze bardzo dobra okazja była przy tym dnie, ale kiwi ? może to już czas wysiadać, jednak ładnie równo spada ?
no dziwnie cicho na ten tematXet pisze:czy kiwi wybiło się z trendu (kanału) spadkowego ?
jeden i drugi może sobie jeszcze bardzo ładnie podrosnąć patrząc na wykres jeżeli kangur leci na test topu, a kiwi wybiło się z trendu spadkowego sic.
SpokoKusus pisze: Szykuj 500 zl na 21 letniego magellana lepiej
Niestety, to była moja zmora od piątku. Powtórzę się, ale po takich NFP powinniśmy być hen w dole, a tutaj ed nie potrafił dojść nawet do minimum tygodniowego z pon. 01.06Mpapiez pisze:zanegowali cały spadek związany z NFP.
Kusus pisze:To czy stopy zostaną podniesione czy nie jest bez znaczenia bo edek i tak zanurkuje.Xet pisze:kiedy jest ten fed czerwcowy? do fedu będzie rosło bo gadali, że jest bardzo prawdopodobne, że podniosą, jak podniosą stopy to dolar wystrzeli, jak nie to euro wystrzeli, prosta sprawa
generalnie moment przed fedem powinno się byc poza rynkiem
edit: rynek raczej nie daje wiary w te podwyzki mimo wszytko bo gadają tak od dawna o podwyżkach i ciągle czekają na dobre dane dlatego realizuje się wariat, że nie podniosą w pierwszej połowie 2015 i edek rośnie nadrabiając straty wywołane właśnie tym oczekiwaniem na podwyżkę.
Jak podniosą stopy to zanurkuje bardziej ale wydaje mi się, że jest scenariusz totalnie nie do spełnienia.
Podwyżki stóp nie będzie ale za to będą dobre dane makro i projekcje we środę a co za tym idzie edek i tak zleci na pysk i to jest obojętne czy z okolic 1.17 czy z okolic 1.13 bo i tak będzie rósł z obawy o niepewność tak jak mówisz.
Pytanie nie jest o to z jakiego poziomu spadniemy tylko o to żeby dobrze złapać pociąg i o ile się zwali na ryj...
Highend z Karnakiem będą wniebowzięci bo pewnie edek przy FED zrobi szpilę do góry tylko po to żeby zwalić się w dół i moim zdaniem przyszły tydzień to będzie duża świeczka tygodniowa z czarnym korpusem i dużym knotem którego wysokość szacuję na około 300 pipsów a zasięg do okolic 1.1550 - 1.1600.