DayTrading: Poniedziałek 08.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 cze 2015, 00:00

Wzrost
14
48%
Bez zmian
7
24%
Spadek
8
28%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 08.06.2015

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

jen-yy pisze:
klimokrates pisze:Kupuj plotki, sprzedawaj fakty. Shell in May and go away, buy in june and swim in pool. Ziarnko do ziarnka zbierze sie miarka. A tak serio to na 5 stronie wklejałem obrazek. Można gadac o fedzie sredzie. Dodrukach. A analiza techniczna robi swoje. Dane to tylko pedał gazu do kierunku w którym i tak miało isc. Nic więcej, bez filozofii.

Chodzi Ci o akcje Shella by kupić w maju? Czy sprzedać? :lol:
Masz mnie, przepraszam, słownik.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Teraz pasowałoby zrobić ze 100 pipsów w dół przed dalszą jazdą w górę. Ja poczekam na 1.1360 lub 1.1050.
Po przewaleniu któregoś z tych poziomów się dołączę ; )

Jak na razie to wygląda mi to na wycofywanie kapitału przez sprzedających przez co mniej jest chętnych na dolara.
Ta sytuacja, jeśli się odwróci bo byki mogą mieć ostrą rzeźnię i oglądać zza pleców 1.1050 a potem 1.0880 itp....

Wszystko na wyższych TFach wygląda mi na FakeAuty i robienie bazy pod spierdolinę w przyszłym tygodniu.

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

karnak pisze:Jak ED idzie do góry to cisza, oprócz mnie i highenda, a jak spada to całe forum wrzeszczy. :)
Korektą się ekscytować?
Idzie ed do góry to idzie, wystarczy przyjąć do wiadomości, analizować sytuację i czekać, czekać i czekać na moment wejścia. Mamy 100 pozycji dziennie zajmować?

Po wyśmienitych NFP w październiku, też najpierw euro zanurkowało w piątek, potem rosło od kolejnego tygodnia, osiągnęło szczyty korekty, lekkie spadki, FED, ostatni taper i jazda w dół. Dla tych z krótką pamięcią - odsyłam do wykresu.
Wtedy też mieliśmy trend spadkowy na edku, no bo chyba nie napiszesz mi, że był wzrostowy? Teraz podobnie.

Jedyna róznica to taka, że w roku po prostu edek w poszczególnych miesiąach nie ma zasięgu rzędu 3-4 eurocentów, a potrafi zrobić i z 8-9. Stąd korekty też bywają wyższe.

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Moja propozycja jest taka: opór na 1.1259 H4czekać na dołek i L zgodnie z kierunkiem a nad grubym S można się zastanowić, wstępnie z okolic z 1.1529 H4 stamtąd powinna zacząć się korekta, tak mi to wychodzi na tę chwilę.

https://www.tradingview.com/chart/8h76vD5a/

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

klimokrates pisze:Moja propozycja jest taka: opór na 1.1259 H4czekać na dołek i L zgodnie z kierunkiem a nad grubym S można się zastanowić, wstępnie z okolic z 1.1529 H4 stamtąd powinna zacząć się korekta, tak mi to wychodzi na tę chwilę.

Nie zacząć korekta tylko rozpocząć kontynuacja trendu spadkowego.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Sypiecie tymi poziomami, a i tak rynek robi swoje. :lol:

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Kusus pisze:
klimokrates pisze:Moja propozycja jest taka: opór na 1.1259 H4czekać na dołek i L zgodnie z kierunkiem a nad grubym S można się zastanowić, wstępnie z okolic z 1.1529 H4 stamtąd powinna zacząć się korekta, tak mi to wychodzi na tę chwilę.

Ok zaczęło się. Wyraziłem tylko swoje zdanie, staram się nikogo nie potępiać ani nie zwracać nikomu uwagi (wiem zdarzało mi się, przepraszam jeśli kogoś uraziłem), po prostu przedstawiam swoje analizy albo ktoś skorzysta lub nie. Ale nie mogłeś się powstrzymać w sporze o "jaki mamy trend". O kontynuacji trendu spadkowego pisałeś już od 1.0890 po czym zrobiliśmy 500 pips w górę. W piątek jak zeszło w dół po danych to już myślałem, że zaczniecie się tarzać po podłodze (wysyp wpisów na forum) a to tylko korekta wzrostów, dziś rano pod moją analizą wkleiłeś obrazek Obrazek i znowu kula w płot. Możesz sobie wklejać co chcesz ile chcesz serio nie mam z tym problemu, ludziom się podoba, brawo, brawo, życzę samych sukcesów, serio. Może po prostu zamiast pustych komentarzy odpowiedz rysunkiem :564:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

karnak pisze: Co?
Pękasz?
To nabierz sobie eLek na wsparciu i daj krótki stop.
chodziło mi bardziej, żebyś pokazał kiedy na sp500 puści wsparcie - wykres wrzucałeś w weekend.
nie będę brał eLek i nie dlatego, że pękam ale po prostu widzę iż .... lecimy na dół :d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://pzfeed.com/drunken-man-in-underw ... ats-chips/ off top :) cos do poczytania jeszcze ahahah https://www.facebook.com/media/set/?set ... 452&type=3

miksowanie BIG BOYS pod nadchodzacy FOMC

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

klimokrates pisze:
Kusus pisze:

Ok zaczęło się. Wyraziłem tylko swoje zdanie, staram się nikogo nie potępiać ani nie zwracać nikomu uwagi (wiem zdarzało mi się, przepraszam jeśli kogoś uraziłem), po prostu przedstawiam swoje analizy albo ktoś skorzysta lub nie. Ale nie mogłeś się powstrzymać w sporze o "jaki mamy trend". O kontynuacji trendu spadkowego pisałeś już od 1.0890 po czym zrobiliśmy 500 pips w górę. W piątek jak zeszło w dół po danych to już myślałem, że zaczniecie się tarzać po podłodze (wysyp wpisów na forum) a to tylko korekta wzrostów, dziś rano pod moją analizą wkleiłeś obrazek Obrazek i znowu kula w płot. Możesz sobie wklejać co chcesz ile chcesz serio nie mam z tym problemu, ludziom się podoba, brawo, brawo, życzę samych sukcesów, serio. Może po prostu zamiast pustych komentarzy odpowiedz rysunkiem :564:

Napisałem wprost. Będę szukał S do poziomu 1.16 mniej więcej. Nie zaszkodzi mi w ogóle jeśli wytnie mnie nawet 100 razy po 20 pipsów dlatego, że zrobiłem ich dużo więcej na samym edku w przeciągu tego roku - nie wspominając o tamtym. Nie wspominam także o innych parach na których gram więc taki edek żadnej różnicy mi w depo nie zrobi nawet jak będzie mnie dziennie wycinał na 60 pipsów. Kontynuacja trendu i tak nastąpi a wtedy wezmę swoje i spłacę do końca hipotekę co jest moim głównym celem - to po pierwsze.

Druga sprawa - ja się ciebie nie czepiam tylko nie nazywasz poprawnie rzeczy które się aktualnie dzieją.

Kolejna sprawa - mam Ci tu wklejać cały mój dzienny statament tak? ponieważ dla ciebie wyznacznikiem tego czy ktoś zarabia jest poprawna analiza i screen wrzucony z rana dla jednej pary?

Generalnie rzecz biorąc. Nie chce się kłócić ani też nie chce wchodzić w spory kto ile zarabia ale jak już zaczynasz z kimś rozmowę to zwracaj uwagę na dwie rzeczy:
- czytaj ze zrozumieniem to co się pisze ponieważ na mój zarzut odnośnie nomenklatury i nazewnictwa odpowiedziałeś cytatem z moim screenem z rana - idiotyczne, bezsensowne, nie na temat, dziecinne, chaotyczne bo dyskusja która powinna być przez ciebie kontynuowana bo zakładam że taki miałeś cel powinna dotyczyć tematu który poruszyłem więc po cholere klejasz mój screen z moją złą analizą?
- nie odpowiadaj atakiem tylko spróbuj się obronić przed zarzutem na słowa które sam napisałeś - no bo chyba się zgodzisz, że .... napisałeś głupotę a potem wiedząc, że ją napisałeś odparłeś atakiem rzucając bezsensowny cytat postu, który w ogóle nie dotyczył dyskusji.

Czy widzisz teraz głupotę którą zrobiłeś i czy widzisz cel mojego poprzedniego postu czy mam Ci to przetłumaczyć na inny język lub napisać bardziej obszernie?

Zablokowany