strategia gry na danych makro

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
kamil199435
Uczestnik
Uczestnik

strategia gry na danych makro

Nieprzeczytany post autor: kamil199435 »

Witam,
własnie dopracowałem swoją strategię, która pozwala wyrwać po ok 3-6 pispów podczas danych, na koncie demo sprawdza się to bardzo fajnie ale po kilku miesiącach testów pora spróbować na realu :D I tu mam pytanie jakie konto do tego polecicie (ECN, MM, STP) i jakiego brokera? ja myślałem o MM ponieważ oferują stałe spready co jest tu plusem ale nie wiem jak to będzie z realizacją zleceń

JAREK67
Maniak
Maniak

Re: strategia gry na danych makro

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

kamil199435 pisze:Witam,
własnie dopracowałem swoją strategię, która pozwala wyrwać po ok 3-6 pispów podczas danych, na koncie demo sprawdza się to bardzo fajnie ale po kilku miesiącach testów pora spróbować na realu :D I tu mam pytanie jakie konto do tego polecicie (ECN, MM, STP) i jakiego brokera? ja myślałem o MM ponieważ oferują stałe spready co jest tu plusem ale nie wiem jak to będzie z realizacją zleceń
Chłopie, 3-6 pipsów na danych ? Przy otwieraniu i zamykaniu pozycji, poślizgi możesz mieć po kilkadziesiąt pipsów.
Do takiej strategii to każdy broker będzie dobry...... żeby cię oskubać z pieniędzy. :shock:

kamil199435
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kamil199435 »

Z tymi pipsami to może wygłupiłem bo nawet 10-15 to jest nic przy danych skoro tak mowisz i dzieki za odpowiedz. Nie miałem nigdy do czynienia ze realnym kontem :)

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

daj sobie spokój, bo testowałeś na demo a tam zlecenia wchodzą bez poślizgów a na koncie realnym z poślizgami. Poza tym handel na danych jest zdominowany przez roboty, z którymi nie masz szans wygrać, jak chcesz łapać manualnie tak krótkie ruchy ....

Awatar użytkownika
damsx6
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: damsx6 »

Granie na danych to bardzo ryzykowna sprawa...Niestety bardzo często jest tak jak Jarek już wcześniej wspomniał. Nie zawsze otworzysz i nie zawsze zamkniesz po cenie jaką byś chciał. Do tego może Ci się spread rozszerzyć jeśli masz zmienny. 10-15 tp ? ok, ale przy istotnych danych z reguły cena albo idzie kilkadziesiąt pips w Twoją stronę albo przeciwną i jeśli stanie się to bardzo szybko to nawet zamknie Ci ustawionego stopa po gorszej cenie niż byś chciał. Oczywiście działa to również w 2 stronę. Jest po prostu bardzo dużo czynników utrudniających granie pod dane. Jeśli jesteś dalej uparty to polecam wpierw brokera xm real z tym bonusem darmowym 30$ bez wpłaty depo i zobacz czy jest to warte świeczki. Ogólnie odradzam. Powodzenia i trzymam kciuki ;)
Pomyślności.

Majster
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Majster »

Czesc
Mam pytanie odnosnie dzisiejszej akcji na danych o 14.30.
Zlozylem zlecenia buy stop po 1,1231 z sl 10 pip,
oraz sell stop po 1,1211 z sl10 pip, pierwszy otworzylo mi 32pip wyzej po1,1263 na kupno na samej gorze,a drugi 84 pip nizej na prawie samym dole oczywiscie ze stop lost nie zatrybil tylko zamklo po cenie 1,1221 tak jak ustawilem stopa :569: tylko srodki z konta wyczyscilo najpierw.Czy takie poslizgi na oczekujacych sa mozliwe ?.A jak istnieja to jak braklo srodkow to zamknie bez poslizgu natychmiast po cenie sl.pozdrawiam

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

a czemu miałyby być niemożliwe? jako drobny gracz indywidualny jesteś na szarym końcu co do realizacji zlecenia gdy na rynku nie ma płynności..
Jak zabraknie środków to będzie debet i będziesz musiał uzupełnić depozyt, a sl i tak nie zadziała
Poza tym zauważ że ten moment co opisujesz to była publikacja NFP, czyli jedne z najważniejszych danych makro, dlatego też był tak silny ruch.
Pisałem już wyżej - z robotami sie nie wygra. A jak stawiasz do tego sl po 10pips to sam sobie robisz kamikadze na rachunku.. już lepiej jakbyś w takiej sytuacji wcale stop lossa nie postawił!

Majster
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Majster »

a moze byc tak ze mam inne notowania ? zobacz to :?:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ