DayTrading: Piątek 29.05.2015
Re: DayTrading: Piątek 29.05.2015
dzieki za wczorajsze wskazowki na daxie S od 11700 i juz dzis dniowka zarobiona o 10 rano 

- uciekinier
- Pasjonat
DAXa jeszcze dziś prawdopodobnie zobaczymy na 11300Irek47 pisze:dzieki za wczorajsze wskazowki na daxie S od 11700 i juz dzis dniowka zarobiona o 10 rano

"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
- atlanticos
- Maniak
nigdzie nie pokazalem ze 5 jest rowna 1 i 3 - zapytaj jak czegos na wykresie nie zrozumiales i odpowiemklimokrates pisze:https://www.tradingview.com/x/2UOU8FwZ/atlanticos
Nie ma czegoś takiego, że 5 jest równa 1 i 3. jak juz to zejście do 1.0591. Z przecięcia D1 w ogóle nie wygląda na spadki. A jeśli W1 zamkniemy na tym poziomie, to świeca prowzrostowa. Wg mnie zasięgi na dziś to 1.1030, 1.1080
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Index dolara - jeśli zrobił flagę (podobnie jak USD/PLN) to mamy UP usdpln na 3.86 lub wyżej
edek na 1.06

jeśli!
trzeba reagować szybko - może jakieś sell stopy na edku, albo buy stopy na usd/pln?
chyba, że jednak nie i lecimy w dół - target spadku to czerwona linia = 1.20 na edku wtedy i domknięcie luki.
Na indeksie dolara też tam jest luka hehe. I tam tak czy siak w jakimś okresie czasu dolecimy.
Myślę, że jeśli edek ma docelowo spadać na 0.85, to jednak 1.20 zaliczy wcześniej. A potem decyzja czy leci dalej UP czy wraca na minima. I tego się będę trzymał nawet jak teraz by zrobili zwałę
edek na 1.06

jeśli!
trzeba reagować szybko - może jakieś sell stopy na edku, albo buy stopy na usd/pln?
chyba, że jednak nie i lecimy w dół - target spadku to czerwona linia = 1.20 na edku wtedy i domknięcie luki.
Na indeksie dolara też tam jest luka hehe. I tam tak czy siak w jakimś okresie czasu dolecimy.
Myślę, że jeśli edek ma docelowo spadać na 0.85, to jednak 1.20 zaliczy wcześniej. A potem decyzja czy leci dalej UP czy wraca na minima. I tego się będę trzymał nawet jak teraz by zrobili zwałę

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
od góry skupisko kresekuciekinier pisze:DAXa jeszcze dziś prawdopodobnie zobaczymy na 11300Irek47 pisze:dzieki za wczorajsze wskazowki na daxie S od 11700 i juz dzis dniowka zarobiona o 10 ranotylko S na obecną chwilę jest w grze
MP 11707
WP 11702
DP 11693
DS1 11609 - pękło więc następny przystanek powinien być ...
DS2 11518

WS1 11514

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
acha - widać, że indeks dolara wygląda jak wykres edka do góry nogami? 
wystarczy jednego gniota zanalizować (dolara) i mamy pojęcie o 90% forexu.
-- Dodano: 29 maja 2015, 09:01 --
ponadto zakładałem spadek USD/PLN do 3.75 i możliwe UP i ... się sprawdza.
tylko co zrobi edek.
btw. wolałbym aby tej flagi na DXY nie było i żeby się zwalił w dół - ale to zyczeniowo.

wystarczy jednego gniota zanalizować (dolara) i mamy pojęcie o 90% forexu.
-- Dodano: 29 maja 2015, 09:01 --
ponadto zakładałem spadek USD/PLN do 3.75 i możliwe UP i ... się sprawdza.
tylko co zrobi edek.
btw. wolałbym aby tej flagi na DXY nie było i żeby się zwalił w dół - ale to zyczeniowo.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2015, 10:02 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- klimokrates
- Pasjonat
Przepraszam mogło źle zabrzmieć, chodzi mi o "v" która kończy się na dolnej bandzie twojego kanału. Chodzi mi o to, że na rysunku są mniej więcej tej samej długości.atlanticos pisze:nigdzie nie pokazalem ze 5 jest rowna 1 i 3 - zapytaj jak czegos na wykresie nie zrozumiales i odpowiemklimokrates pisze:https://www.tradingview.com/x/2UOU8FwZ/atlanticos
Nie ma czegoś takiego, że 5 jest równa 1 i 3. jak juz to zejście do 1.0591. Z przecięcia D1 w ogóle nie wygląda na spadki. A jeśli W1 zamkniemy na tym poziomie, to świeca prowzrostowa. Wg mnie zasięgi na dziś to 1.1030, 1.1080
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
Ujek na 4H na granicy spadków
- atlanticos
- Maniak
bo "v" zaznaczylem tam gdzie wypada szerokosc flagi zeby pokazac ze brakuje mi jeszcze 1 ruchu w dol... zasieg calej struktury ostatnich spadkow (zakladam ze 5 falowej jako pierwsza fala nowego impulsu) widze na dolnej bandzie flagi z d1 bo to w zasadzie wg mnie ostatnie miejsce z ktorego moga jeszcze cofnac i pokrecic w glowach na fali 2 - ponizej juz moze byc "droga bez powrotu" ...klimokrates pisze:Przepraszam mogło źle zabrzmieć, chodzi mi o "v" która kończy się na dolnej bandzie twojego kanału. Chodzi mi o to, że na rysunku są mniej więcej tej samej długości.atlanticos pisze:nigdzie nie pokazalem ze 5 jest rowna 1 i 3 - zapytaj jak czegos na wykresie nie zrozumiales i odpowiemklimokrates pisze:https://www.tradingview.com/x/2UOU8FwZ/atlanticos
ujek h1 - wyszlismy z trojkata rozszerzajacego dolem - do testu wg mnie kanalu wzrostowego
https://www.tradingview.com/x/V9G81PaK/
edek h1 - pierwsze S po wybiciu dolem klina, kolejne po wybiciu flagi wg mnie z celem na 0750 moze nizej
https://www.tradingview.com/x/3VHb2B39/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
hoy,
indeks dolara na h4 jest dobrym wskaźnikiem średnioterminowego nastroju
nikkei i s&p mocno zjechały rankiem
indeks dolara na h4 jest dobrym wskaźnikiem średnioterminowego nastroju
nikkei i s&p mocno zjechały rankiem