od 200zł do 100 000zł w 2 lata - Mroczny Rycerz

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mrocznyrycerz
Gaduła
Gaduła

Re: od 200zł do 100 000zł w 2 lata - Mroczny Rycerz

Nieprzeczytany post autor: mrocznyrycerz »

Wczorajsze zagranie w S , wybite na bE +2

ZMIANA BE
Od wczoraj zmieniam też lekko przejście na BE z +1 na +2 po 25 pipsach. Na stałę .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zatroszcz się o straty - zyski same się o siebie zatroszczą !

Obrazek

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

A nie myślałeś może o czymś takim, żeby złapać 3 wejścia po RR 1:1, a dopiero po takiej serii polować na te 120+ pipsów ?

Po ewentualnym stop lossie podczas polowania, od nowa - 3x RR 1:1 i dopiero znów polowanie na większy ruch.

Widzę że często masz sytuacje że wyłapujesz BE, gdzie mogłeś spokojnie z 30+ pips wziąć, a zawsze zakonczenie trade na TP podnosi morale :wink: .

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Albo mógłbyś też podzielić pozycje na 2 części pierwszą zamknąłbyś po 25-30 pipsach a druga część niech sobie leci z BE+
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Awatar użytkownika
mrocznyrycerz
Gaduła
Gaduła

Uwierzcie mi przerobiłem rózże wersje MM. I ta obecna jest najlepsza.

Kiedyś grałem :
TP1 - 50% 80 pips
TP2 - 50% 120 pips

ale i tak statystycznie bardziej się opłaca polować na tp 120 pips. Ogólnie ten miesiąc jest naprawdę kiepski w porównaniu do 5 miesięcy w stecz. I dodatkowo jeden dzień był gdzie było "nie regulaminowe" - 80 pips o którym pisałem. Trzeba jednak walczyć dalej.

Obecnie testuję jeszcze zarządzanie pozycją na róznych TF M15-h4, za pomoca sprytnego robocika. Wklejam go poniżej.
Zlecenia są kopiowane na 4 inne konta demo właśnie z tym robotem ( ale dopiero od miesiąca ) po 3 miesiącach będzie coś można pwiedzieć. Narazie dość fajnie wypada M15 i M30 - ale to zakrótki okres. po 3 miesiącach powiem wam jakie są wyniki.

Obrazek

Mpapiez

Tylko zwróc uwagę na to, że złapać 30 pipsów jest 4x łatwiej niż 120 pipsów.
Dlatego moim zdaniem twoja metoda jest dość "trudna".

Z resztą spójrz na swoje statystyki.
Polujesz na RR 4:1, a w praktyce masz 0,67:1 przy skuteczności 60%.

Dlatego właśnie ja twierdze, że duże RR są przereklamowane i najcześćiej pochodzą od szkoleniowców, którzy tłumaczą to teorią, a mają nikłe pojęcie o praktyce.

Moim zdaniem przy niższych celach, twój realny RR powinien wzrosnąć, przy tej samej skuteczności.
Wynika to z tego, że częściej zaliczysz TP niż BE.

Powodzenia :wink: .

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Mpapiez pisze:Tylko zwróc uwagę na to, że złapać 30 pipsów jest 4x łatwiej niż 120 pipsów.
Dlatego moim zdaniem twoja metoda jest dość "trudna".

Z resztą spójrz na swoje statystyki.
Polujesz na RR 4:1, a w praktyce masz 0,67:1 przy skuteczności 60%.

Dlatego właśnie ja twierdze, że duże RR są przereklamowane i najcześćiej pochodzą od szkoleniowców, którzy tłumaczą to teorią, a mają nikłe pojęcie o praktyce.

Moim zdaniem przy niższych celach, twój realny RR powinien wzrosnąć, przy tej samej skuteczności.
Wynika to z tego, że częściej zaliczysz TP niż BE.

Powodzenia :wink: .
Mpapiez, powiedz mi tak szczerze, czy nie uważasz, że dawanie porad jak dobrze inwestować, podczas gdy samemu masz ogromne z tym problemy jest nie na miejscu?
Nie mówię, że jesteś w tym zły, bo masz potencjał ale go nie wykorzystujesz odpowiednio.
Czasem podglądam Twojego fxbooka i widzę jak ładne zyski zamieniasz w grosze.
Ten trejd który masz teraz, też może się zakończyć w dokładnie tym samym stylu, a ilość pozycji na 140 transakcji zamkniętych chociażby na 50 pips nie przekracza 3 sztuk.... Pozycja którą kisisz może się uda, a może nie. Strefa podaży trzyma na razie mocno.... Czy nie lepiej zgarnąć zysk i wejść po jej przebiciu?
Ewidentnie liczysz na złoty strzał który wyniesie stan rachunku powyżej zera....
Gdybyś zbierał tak jak tu mądrze radzisz po te 10-20 pipsów, już dawno byś zwiększał lota.
Wiele razy miałem pozycje powyżej 150 pips i wiesz jakie moje zdziwienie było jak kończyły na drugi, trzeci dzień na BE? po takich lekcjach nauczyłem się jednego... Nie ma takiej wartości po jaką rynek nie mógłby wrócić....
pozdrawiam

Mpapiez

Jak bym ukrył statystyki to moje porady byłby na miejscu ? Opisałem to co widzę i chyba trudno się z tym niezgodzić.

Wiem że moje "aktualne" statystyki są słabe, ale pracuje nad tym i w końcu opanowałem żelazne trzymanie się MM - troche mi to zajeło - dobry broker pomógł.

Dobrze wiesz że mój ostatni okres 2 miesięcy to było jakieś nieporozumienie, ale dzięki temu uprościłem swoją metodę tradingu i zmieniłem brokera - będzie lepiej - wierz mi.
Póki co bardzo mnie cieszy, że po tych 140 wejściach nie zaliczyłem DD powyżej 10% i nigdy nie straciłem zbyt wiele na 1 wejściu.

Co do mojego aktualnego wejścia - wiem że jest fajna ilość pipsów i mógłbym to zamknąć, tylko że jest szkopuł - ty widzisz strefe podaży, a ja widzę już ją przebitą. Jak zejdzie poniżej 1.0925 to z ręki wyjdę z tego wejścia.

Z mojej analizy wynika że nie ma sensu zamykać teraz tego zlecenia, tylko czekać na wyższe poziomy.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Mpapiez pisze:Jak bym ukrył statystyki to moje porady byłby na miejscu ? Opisałem to co widzę i chyba trudno się z tym niezgodzić.

Wiem że moje "aktualne" statystyki są słabe, ale pracuje nad tym i w końcu opanowałem żelazne trzymanie się MM - troche mi to zajeło - dobry broker pomógł.

Dobrze wiesz że mój ostatni okres 2 miesięcy to było jakieś nieporozumienie, ale dzięki temu uprościłem swoją metodę tradingu i zmieniłem brokera - będzie lepiej - wierz mi.
Póki co bardzo mnie cieszy, że po tych 140 wejściach nie zaliczyłem DD powyżej 10% i nigdy nie straciłem zbyt wiele na 1 wejściu.

Co do mojego aktualnego wejścia - wiem że jest fajna ilość pipsów i mógłbym to zamknąć, tylko że jest szkopuł - ty widzisz strefe podaży, a ja widzę już ją przebitą. Jak zejdzie poniżej 1.0925 to z ręki wyjdę z tego wejścia.

Z mojej analizy wynika że nie ma sensu zamykać teraz tego zlecenia, tylko czekać na wyższe poziomy.
Mam lekkie wrażenie, że uraziłem Twoją dumę... Chociaż nie wiem czym, bo koń jaki jest każdy widzi.

Pokazanie statystyk dało tylko wgląd z jakim typem tradera mamy do czynienia. Trader z problemami, jakich tu wiele. To nic złego tu większości ma jakieś mniejsze lub większe problemy :)
Chwała Ci za to że wykazałeś statystyki, ale sam sobie odpowiedz, czy chciałbyś słuchać rad od kogoś kto nie radzi sobie w danej dziedzinie?
Akurat Ty tymi 140 zleceniami krążysz wokół zera, to dobra wiadomość dla Ciebie już jesteś na etapie, że pipsów może być coraz więcej dla tego piszę że masz potencjał, ale to nie jest jeszcze to co moralnie dawało by prawo pouczać innych, bo nie masz przepisu na sukces którym mógłbyś się podzielić.

Dla mnie to jakieś czyste wariactwo. Sprzątaczka nigdy nie przeprowadzi dobrze operacji serca, dla tego nikt normalny jej nie dopuści do wykładania medycyny na uniwersytecie.
Tu takich radzących sprzątaczek jest pełno.... dla tego odnoszę wrażanie że te 95% tracących tylko stąd się bierze.

Swoją drogą, tak jak mówiłem po raz enty oddałeś ładny trejd, a przecież analiza mówiła że podaż została przebita.... Mieć 60 pips wziąć 1, to tak jak by stracić te 60.

Nie doszukuj się z mojej strony złych, czy wrogich intencji. Nie chce obrazić ani urazić, ale lukrować rzeczywistości też nie można, to nikomu jeszcze nic dobrego nie przyniosło.
Zmojej strony ucinam dyskusje.
Powodzenia wszystkim i przepraszam za OFFTOPA.

Mpapiez

Nie - nic mnie nie uraziłeś - spokojnie.
Ja sobie doskonale zdaje sprawe z miejsca w którym się znajduje. Z resztą odkąd dziennik prowadze, to cały czas pisałem że kręce się w kółku.

Moja porada dla Rycerza wynikła tylko z obserwacji jego statystyk. Nie pouczam go na podstawie czego ma wchodzić w pozycje ;), tylko to był wniosek z serii jego wejść - taka moja sugestia.

U mnie jest podobnie i właśnie w tą strone próbuje to zniwelować - zwiększać osiągnie TP poprzez osłabienie RR.
Dziś sie dałem faktycznie przewieźć, nawet dwa razy w ten sposób, ale to tylko kolejne lekcje.

Branie TP to najtrudniejsza część tradingu i właściwie tylko ta lekcja mi została do odrobienia, bo z całą resztą się już uporałem i tego jestem pewien.

Ale zgadzam się z Tobą, ktoś może mieć dziwny dysonans poznawczy, jak rade daje ktoś, kto sam rewelacji nie pokazuje. Nie jesteś pierwszą osobą która mi to pisze na tym forum :564: .

Ok to tyle w tym temacie :) - Sorry za offtop rycerz ! :564:

Awatar użytkownika
mrocznyrycerz
Gaduła
Gaduła

spoko chłopaki - po to jest forum by dyskutwać.

Dziś S (spuznilem sie z wejściem na moją korzyść, bo mogłem dać mniejszy SL) i wynik -17

Obrazek

ODPOWIEDZ