Kusus pisze:
A mi sie wydaje ,e zjedziemy do korpusu ostatniej swiecy miesiecznej w okolicach 1.07-1.06 i nie bedzie zadnej doji tylko kontynuacja spadkow na wszystkim co ma eur/xxx i xxx/usd.
Od poniedzielku dalsza przecena i walimy kolejne 300-400 pipsow w dol.
potrzeba potwierdzenia w kolejnych NFP do tak mocnej przeceny, a te dane dopiero za 2 tygodnie... korekta do polowy swiecy tygodniowej na edku spokojnie moze sie pojawic...
highend pisze:A pomijając już dolara, edka itp... ktoś ma pomysł na Golda? Może Santo?
1230 pykło i co dalej - w dół? Bo nie chce za bardzo w dół..... dla mnie dół to będzie 1160 i niżej, a mamy 1205.
-- Dodano: 22 maja 2015, 20:08 --
a co do indeksów i "sell in may" - przypominam, że maj sie jeszcze nie skończył, został tydzień
więc kto wie.... DAX wcale nie chce jakoś 118xx wybić, sp500 owszem 2120 wybiło, ale te 2130 to tak ledwo ledwo i kisi się w miejscu.... Nie powinno być tak, że jak wybije kilkumiesięczny opór to rośnie jak szalone?
https://www.mql5.com/en/charts/3384382/ ... g-point-of wykresy się nie zmieniły jak dolar się będzie umacniał to poleci w dół. Jak dla mnie poziomy 1220-1200-1180 to taka stała konsola i na te okolice reaguje plus minus
Nie. Wycieli mnie z drabiny i nie wszedlem juz tak grubo. Co prawda dzisiaj sie srogo zapakowalem z dwoma eskami na 1200 i 1045 ale profit duzo mniejszy niz bylby w przypadku tamtej drabiny
Brakuje do celu 109.000 zl
Ale tydzien niezly. Najlepszy jaki w zyciu mialem. Edzio dal 5-cyfrowa sumke
GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!! Byle tak dalej !!!!!!!!!!!!
Podziwiam sokole oczy co u niektórych łapiących S w amerykańskiej hossie - ja wolę poczekać na bardziej wyraziste sygnały zmiany trendu średnioterminowego (większej korekty spadkowej).
Jednym z takich sygnałów wyprzedzajacych może byc zachowanie indeksu DJTA ===> gdy wyjdzie dołem z narysowanego kanału wzrostowego to będzie forpoczta większych spadków i zachęty do S:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Karnak - wystarczy patrzeć na Apple i wszytko jasne. To już chyba nawet ten tydzień, ew. maks następny miesiąc będzie decydujący. Wciąż nie wybił szczytu i.... albo UP na 137-145, albo w dół na 100-120. Co do niedawnej wypowiedzi Yellen - że akcje są już dość drogie, pamiętacie? Mi to nie daje spokoju.
Co do edka - pokazywałem formację uderzenia trójki bessy na USD/PLN (widać podobieństwo szczególnie na wykresie weekly). Analogicznie na edku jest odwrotna sytuacja. Jednakże obie wymagają potwierdzenia.
Więc w sumie na teraz na dwoje babka wróżyła i kompletnie nie mam pojęcia jaką pozycję zająć - czyli najlepiej żadną w tym momencie.
W poniedziałek cokolwiek będzie działać? Czy dopiero zabawa od wtorku?
Trochę mnie dolar wk*** i nawet nie przez edka ( L zamknąłem w piątek przed danymi), ale ogólnie - przecież to padło nie może znowu rosnąć na 100-102 (indeks dolara) i wyżej..... a może może? W końcu Yellen ma obawy o zbyt mocnego dolara itp....
Jedyne co mnie nadal intryguje to spokój na złocie (nie spada zbytnio) i ... usd/try (nie rośnie skubaniec).