DayTrading: Piątek 22.05.2015
Re: DayTrading: Piątek 22.05.2015
Pokazuje żeby mi potem ktoś nie wypomniał, że mówiłem o L na na tych poziomach
dobryfxplayer pisze:co to wogle jest? lolext11 pisze:Wyszedłem przed Janet i przed weekendem, na szczęście
skalp na longa
tylko przy spadajacym edku nie wiem czy teraz warto szorcic na cadzie?niemiaszek pisze:trafiony zatopiony...niemiaszek pisze:może dopiero DR3 1.2309Woolf pisze:USDCAD 1H - czyżby sufit? Chyba wszystko będzie zależeć od edka, ale ja biorę eSkę po 1,2281 SL 1,2300![]()
- dobryfxplayer
- Maniak
trafiony zatopiony...
[/quote]
tylko przy spadajacym edku nie wiem czy teraz warto szorcic na cadzie?[/quote]
co ty chcesz tam szorcic?
https://www.mql5.com/en/charts/3480730/ ... ets?bind=1
realizuje sie zasieg formacji na dolkach (potrojny dolek/podwojny/formacja W czy chuj wie jak tam jeszcze ja mozna nazwac) dzisiaj wybilo z malego trojkata, nie doszlo jeszcze do waznych oporow itp itd.... znalazlo by sie jeszcze kilka... a ty chcesz szorcic?
wytlumacz mi jaka twa strategia jest ?

tylko przy spadajacym edku nie wiem czy teraz warto szorcic na cadzie?[/quote]
co ty chcesz tam szorcic?
https://www.mql5.com/en/charts/3480730/ ... ets?bind=1
realizuje sie zasieg formacji na dolkach (potrojny dolek/podwojny/formacja W czy chuj wie jak tam jeszcze ja mozna nazwac) dzisiaj wybilo z malego trojkata, nie doszlo jeszcze do waznych oporow itp itd.... znalazlo by sie jeszcze kilka... a ty chcesz szorcic?
wytlumacz mi jaka twa strategia jest ?
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
Mysle ze sam sobie odpowiedziales juz na pytanie.Woolf pisze:USDCAD 1H - czyżby sufit? Chyba wszystko będzie zależeć od edka, ale ja biorę eSkę po 1,2281 SL 1,2300
może dopiero DR3 1.2309
trafiony zatopiony...![]()
tylko przy spadajacym edku nie wiem czy teraz warto szorcic na cadzie?
Zobacz swieczki tygosniowe. One powiedza ci prawde.
milego weekendu
jak myślicie zostawiać shorty z EU na weekend? Bo udało mi sie dziś zrobić fajną piramidkę i trochę szkoda zamykać, a tak patrząc na święczkę tygodniową jest moim zdaniem potencjał do spadków.
Ale dolar wszystko popieprzyl. Świeczka tygodniowa na USDPLN to jakaś masakra.
Surowce wszystko nurek w dół. Ciekawe ILE jeszcze.
Akcje w gore. Mocny dolar = akcje up choć to nielogiczne????
Jedynie złoto jakoś trzyma ponad 1200 i usdtry nie urosło za bardzo. I to jest ciekawe.
Największy kosmos to jednak usdpln. W tydzień odrobiło polowe spadków.
Surowce wszystko nurek w dół. Ciekawe ILE jeszcze.
Akcje w gore. Mocny dolar = akcje up choć to nielogiczne????
Jedynie złoto jakoś trzyma ponad 1200 i usdtry nie urosło za bardzo. I to jest ciekawe.
Największy kosmos to jednak usdpln. W tydzień odrobiło polowe spadków.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- dobryfxplayer
- Maniak
Biuro Analiz Ekonomicznych amerykańskiego rządu zmieni sposób liczenia PKB. Chodzi o to, że w ostatnim czasie za każdym razem pierwszy kwartał wypadał bardzo słabo i ekonomiści z Biura podejrzewają (zresztą nie tylko oni…), iż pewne komponenty wzrostu nie są odpowiednio odsezonowywane. BEA wskazuje tu na wydatki rządowe na obronę, które są zazwyczaj słabe Q4 i Q1 oraz niektóre rodzaje zapasów, które do tej pory w ogóle nie były odsezonowywane.
Trzeba pamiętać, że ta zmiana nie powinna wpłynąć na poziom PKB, a jedynie na rozłożenie wzrostu po kwartałach. Jednak może ona być czynnikiem ryzyka dla dolara, a oto dlaczego: pierwszy raz dane w nowej metodologii zostaną podane 30 lipca i będzie to pierwszy szacunek za Q2. Skoro zmiana ma podnieść szacunek wzrostu dla Q1 kosztem innych kwartałów, to można domyślać się, że szacunek za Q2 będzie słabszy niż w starej metodologii.
Read more: http://xpuls.pl/bea-zmieni-sposob-licze ... z3atNJSPu1
Trzeba pamiętać, że ta zmiana nie powinna wpłynąć na poziom PKB, a jedynie na rozłożenie wzrostu po kwartałach. Jednak może ona być czynnikiem ryzyka dla dolara, a oto dlaczego: pierwszy raz dane w nowej metodologii zostaną podane 30 lipca i będzie to pierwszy szacunek za Q2. Skoro zmiana ma podnieść szacunek wzrostu dla Q1 kosztem innych kwartałów, to można domyślać się, że szacunek za Q2 będzie słabszy niż w starej metodologii.
Read more: http://xpuls.pl/bea-zmieni-sposob-licze ... z3atNJSPu1
Nie. Wycieli mnie z drabiny i nie wszedlem juz tak grubo. Co prawda dzisiaj sie srogo zapakowalem z dwoma eskami na 1200 i 1045 ale profit duzo mniejszy niz bylby w przypadku tamtej drabinydobryfxplayer pisze:Kusus hipoteki spłacone?
Brakuje do celu 109.000 zl

Ale tydzien niezly. Najlepszy jaki w zyciu mialem. Edzio dal 5-cyfrowa sumke