Jak zaczynają US - to bardziej korelacja z S&P500.kera.p pisze:Dziwne tylko że dax nie ma reakcji zbytnio...
Są przeciwnie skorelowane
Liczyłem tu na jakiś szybki zysk
ale fakt coś dziwnie nie wzrasta nawet do poziomu zamknięcia wczorajszego US.
Jak zaczynają US - to bardziej korelacja z S&P500.kera.p pisze:Dziwne tylko że dax nie ma reakcji zbytnio...
Nie zapominaj, że to była reakcja na CPI, który jest głównym wyznacznikiem dla FED odnośnie inflacji. Wyższa inflacja przyśpiesza oczekiwania na podwyżkę stóp a te z kolei podniosłyby koszt pieniądza, czyli giełdy powinny po takiej informacji spadać. Gdyby to były dane z rynku pracy to rzeczywiście korelacja z SP 500 i odwrotna z DAX by się pojawiła...kera.p pisze:Dziwne tylko że dax nie ma reakcji zbytnio...

spoko, nie nałapali jeszcze pozycji i leniwie robią szczyty, nie zdziwiłbym się jakby któregoś dnia z 1000pkt na Dow Jonesie zrobiliMR. D pisze:Nie zapominaj, że to była reakcja na CPI, który jest głównym wyznacznikiem dla FED odnośnie inflacji. Wyższa inflacja przyśpiesza oczekiwania na podwyżkę stóp a te z kolei podniosłyby koszt pieniądza, czyli giełdy powinny po takiej informacji spadać. Gdyby to były dane z rynku pracy to rzeczywiście korelacja z SP 500 i odwrotna z DAX by się pojawiła...kera.p pisze:Dziwne tylko że dax nie ma reakcji zbytnio...

a co sadzisz o ejku? bo nie wiem gdzie tp postawićatlanticos pisze:edek h4 - aktualizacja
https://www.tradingview.com/x/7h4cPYkT/