Strata na dzwigni
Strata na dzwigni
Witam wszystkich nazywam się Bartek.Chciałbym zacząć inwestycje na forex.Chce zacząć od około 10 tyś które mogę stracić i liczę się z tym.Mam pytanie czy jeśli wpłacę 10 tyś zł i kopie euro np po 4.00zł z dźwignią 1:100 czyli "kupie" 250 tyś euro jeśli euro podróżeje do 4.10 to mogę je sprzedać tak teoretycznie 1mln i 25 tyś czyli zarabiam 25 tyś czyli po sprzedaży mam 35 tyś dobrze rozumiem?Tylko teraz pytanie kupuje euro dźwignią 1:100 tez po 4zl i euro tanieje o 10gr czyli tracę niby 25 tyś.Tylko pytanie jak zainwestował 10 tyś to czy mogę stracić więcej z powodu dźwigni i będę miał zobowiązania wobec platformy na której inwestuje?Przepraszam za chaotyczność.Proszę o jak najprostszą odpowiedź.
Re: Strata na dzwigni
Taka uwaga: z Twoim poziomem wiedzy to sorki - ale lepiej wydaj tą kasę na jakąś imprezę, albo daj biednym. Będzie szybciej, z większym pożytkiem i bez stresu 
Jeśli chodzi o to czy możesz stracić więcej niż inwestujesz - to tak, ogóle tak (zobacz na wątek o czarnym czwartku i frankowcach) aczkolwiek zależy to również od brokera jakiego wybierzesz.

Jeśli chodzi o to czy możesz stracić więcej niż inwestujesz - to tak, ogóle tak (zobacz na wątek o czarnym czwartku i frankowcach) aczkolwiek zależy to również od brokera jakiego wybierzesz.