Dwóch brokerów ,jeden MT4...

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Dwóch brokerów ,jeden MT4...

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Witam wszystkich

Właśnie będę zakładał kolejne konto u nowego broka. Obu obsługuje się przez mt4. I stąd kilka pytań:

1.Czy mogę używać mt4 który ściągnąłem od jednego z nich do obsługi obu ? Widze, że w terminalu można dodać nowy rachunek wiec domyślam się,że bede mógł sie przełączać. Czy to zadziała ?

2.Czy mt4 udostępniane przez różnych brokerów jest takie samo, czy są jakieś różnice ?

Z góry dzięki za pomoc :564:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Dwóch brokerów ,jeden MT4...

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,
Ad.1) Tak, możesz dodać rachunek od innego brokera. Musisz tylko znać adres jego serwera lub samą nazwę i przepisać ją w oknie logowania.
Ad.2) Czasem się różnią niektórymi elementami np. niektórzy brokerzy w swoich MT4 od razu instalują nakładki do zawierania zleceń, jakieś konkretne ustawienia szablonów wykresów itd. Inne istotne zmiany zazwyczaj są już po stronie serwera brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki za pomoc, nasunęły mi się jeszcze 2 pytania w związku z twoja odpowiedzią.

1. MT4 jednego broka ma właśnie taką nakładkę "One Click Trading", rozumiem że jak podepnę rachunek innego brokera to ona też będzie działać u niego ( czyli jest to kwestia tylko MT4)

2. Drugi broker również oferuję MT4 do ściągnięcia ( troszkę inny z innymi bajerami ). Czy mogę zainstalować oba MT4 na raz na jednym komputerze ? Nie będzie to rodziło jakichś konfliktów, błędów przy transakcjach etc. ???

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ad.1) A tu akurat nie wiem. Może mają ją dodatkowo zabezpieczoną. Sprawdź ;).
Ad.2) jak najbardziej możesz korzystać z kilku MT4 równocześnie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

No to wszystko wyjaśnione, dzięki za pomoc :564:
Napisze tu jeszcze jak wyszło jak już wszystko odpalę u siebie. :roll:

ODPOWIEDZ