DayTrading: Wtorek 19.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 maja 2015, 00:00

Wzrost
10
27%
Bez zmian
6
16%
Spadek
21
57%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 19.05.2015

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

malse pisze:
Venomouss pisze:ja się cieszę ze dax wybił wczoraj kanal spadkowy, i realizuje orgra, tempo piekne, dzisiaj jeszcze na dopingu z ecb.. ciekawie :) sory ale nie mam jak screena dzis wrzucic, ale kanal spadkowy na daxie kazdy widzi

Ja wczoraj za nisko chciałem wziąść L - jednak wg wczorajszej projekcji od 11 610 jestem w L (już wczoraj zabezpieczone). Poziom docelowy 11 890 (tam decyzja co dalej) ale zastanawiał bym się nad S (11890 - 11950)

wazne ze z planem , ja dzis dopiero od luki siedze , a wczoraj tylko skalp, zobaczymy dalej czy pozniej edkiem nie przyblokuja, na razie moc jest ...

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

dobryfxplayer pisze:DZISIAJ CALY DZIEN EDEK BEDZIE SPADAL! przygotujcie sie na to... przpepraszam ze krzycze.
Jest też coś takiego jak dzienny zasięg. A już zrobiliśmy sporo.

Plus te dane z 11 mogą nie być takie złe (no chyba, że są i stąd te dzisiejsze komentarze ;P), co dałoby nieco paliwka do korekciny by łyknąc potem ski.

USA pewnie pociągnie spadek, ale jakoś wątpię, byśmy dzisiaj zjechali na niżej niż 1,111.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Mat2314 pisze:
dobryfxplayer pisze:DZISIAJ CALY DZIEN EDEK BEDZIE SPADAL! przygotujcie sie na to... przpepraszam ze krzycze.
Jest też coś takiego jak dzienny zasięg. A już zrobiliśmy sporo.

Plus te dane z 11 mogą nie być takie złe (no chyba, że są i stąd te dzisiejsze komentarze ;P), co dałoby nieco paliwka do korekciny by łyknąc potem ski.

USA pewnie pociągnie spadek, ale jakoś wątpię, byśmy dzisiaj zjechali na niżej niż 1,111.

1.11 to i tak daleko sięgasz :P a przy danych zapewne będzie korekta w górę nawet jak będą złe dla EU :P
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Mocny optymizm w Europie po wypowiedziach Coeuré - ECB zwiększy QE?

Członek zarządu ECB, Benoît Coeuré zasygnalizował, że ECB może nie tylko sprowadzić stopę depozytową na jeszcze bardziej ujemne wartości, ale także, że możliwe jest w maju i czerwcu zwiększenie skali skupu obligacji w ramach prowadzonego programu QE, przed spodziewanym, wakacyjnym spadkiem płynności na rynku długu. W tej sytuacji pojawił się wyraźnie lepszy nastrój na rynkach akcji, obligacji (rentowności spadają), a euro osłabia się wobec głównych walut.

dziekuje za te ploty :)

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

shogomad pisze:
Nie wiem jak z tym monopolowym ,ale mój nie był ani troche złośliwy. Po prostu ktoś musi tych wszystkich L kowiczów podtrzymać na duchu...tymbardziej że to tylko kanał na h4 padł a na d1 i w1 wszystko jeszcze możliwe
Wybaczcie myślałem, źle odczytałem, po prostu zdarza się, że często tu po sobie "jeździcie".

Na EU H4 wyjaśni

H1 cofka do 1.1193 jak przebije to UP
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

oiro pisze:radzę brać duże Lki na usdpln - jest silnie skorelowany z edkiem a zmiany jeszcze na nim nie zostały zdyskontowane. Przypomne Goldmannny prognozują 3.85 i to w dodatku idealnie zgadza się z moja prognozą 3.9 ale na wszelki wypadek dałem 3.85 na TP.
Ja nie mam u siebie jakiejś pary z PLN którą chciałem zagrać (już nie pamiętam jakiej :mrgreen: ), ale zauważyłem, że bardzo podobnie zachowuje się(chyba odwrotnie) USD/CAD do niej, to samo tyczy się USD/PLN ostatnio. Na H4 nie ma również takiego drobnego szarpania wykresów(widać na liniowym) co może sugerować ostry UP U/C i U/PLN, to samo było z UP na edku D1 od początku kwietnia.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

2 dni spadków edka (były do przewidzenia - retest 1.10xxx sie kłania - Kusus dobrze wykombinował. Fajnie, że przeprosił - szkoda, że nie mnie :) Ale spoko.

No więc 2 dni spadków edka, a wy już widzicie parytet czy niżej.... Spokojnie, opanować emocje :)
Nie przyszło nikomu do głowy, że rośnie powoli, a korekty są szybkie i gwałtowne? Zawsze tak było w każdym trendzie....

-- Dodano: 19 maja 2015, 09:33 --

Look at EUR/GBP - znowu rośnie po danych (funta do piachu).
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

Nowy123 pisze:Mocny optymizm w Europie po wypowiedziach Coeuré - ECB zwiększy QE?

Członek zarządu ECB, Benoît Coeuré zasygnalizował, że ECB może nie tylko sprowadzić stopę depozytową na jeszcze bardziej ujemne wartości, ale także, że możliwe jest w maju i czerwcu zwiększenie skali skupu obligacji w ramach prowadzonego programu QE, przed spodziewanym, wakacyjnym spadkiem płynności na rynku długu. W tej sytuacji pojawił się wyraźnie lepszy nastrój na rynkach akcji, obligacji (rentowności spadają), a euro osłabia się wobec głównych walut.

dziekuje za te ploty :)
Zwiększy to raz - a nie wiadomo czy nie obetną stopy depozytowej bo im się papiery kończą do skupu :d
Wtedy będą mogli skupować zgodnie z ustaleniami hehehe :564:
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

:wink: :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

deflacja w UK, może teraz czas na dodruk funta i mamy parytet na EUR/GBP haha ;)

ciekawe czy MR. D zarobiony na SELL kabla ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany