Jestem tego samego zdania. Informacje puszczane dla gawiedzi a prawdziwe zamiary to są dwie różne sprawy. Wykres jest kluczowy. Podniosą stopy wtedy kiedy tylko nieliczni będą się spodziewali. Tak samo było z frankiem. Puścili plotę, że podniosą linię obrony na 1,25 i wprowadzili ujemne stopy. Wykres tego dnia powinien poszybować w kosmos a podskoczył raptem o 40-50 pipsów. Leszcze poubierali się w longi (ponad 95% wówczas pozycji było na longach) a grubasy pakowały shorty po uszy. Wykres podpowiadał, że coś tu śmierdzi bo ktoś kupuje franka jak szalony wbrew temu co się mówi, ale po co patrzeć na wykres jak z każdej strony bombardowali informacjami, że obrona będzie po wsze czasy. Kilka tygodni później jak wykres wracał do 1,20 odpalili. Dlatego jestem zdania, że podniosą stopy w USA wtedy jak poubierają większość w longi. Im wyżej jest edek tym bardziej spokojny o to jestem ;-)atlanticos pisze:Nie widzialem, nie slyszalem zeby FED wycofywal sie z podwyzki stop... Powiem wiecej, nadal uwazam ze bedzie to mialo miejsce w czerwcu i sadze ze dookola jest mowione i pisane o grudniu bezpodstawnie... Dopoki rynek pracy jest mocny w USA (jeden odczyt w ciagu roku slabszy NFP nic kompletnie nie zmienia i jest wyjatkiem potwierdzajacym regule) FED bedzie szedl zgodnie z planem... I znowu w czerwcu wszyscy beda zaskoczeni jak to czesto bywa, depozyty poleca, MC bedzie standardem... A ja chce zeby mi ktos pokazal jeden cytat Jeleniowej lub z jakiegos komunikatu FED w ktorym wykluczaja czerwcowy termin. Bo kwietniowy wykluczyli w komunikacie i nie bali sie tego napisac... Ale odnosnie czerwca do tej pory mimo kilka slabszych odczytow danych makro zadne takie stwierdzenie nie padlo a slabsze dane usprawiedliwiali co wczesniej im sie nie zdarzalo... pozyjemy, zobaczymyjen-yy pisze: Co zrobi druga strona? Dane mają coraz ciekawsze![]()
DayTrading: Piątek 15.05.2015
Re: DayTrading: Piątek 15.05.2015
a ja myslalem , ze snb czuwalo dzis nad frankiem , ze tak sie oslabial
a tu o dane chodzilo 

jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 

i skończymy dzisiaj na 1.1395 pacztajta 

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Budyn pisze:pewny?Nowy123 pisze:to co pchamy do poziomow jakich USA skonczyla wczoraj handel
a jednak

Sl na KABLU i EUR USD ustawione na zysk upolowane
szczytow nie przebili polownie nowe
-- Dodano: pt 15-05-2015, 16:38 --
Goldman cuts Q1 GDP estimate from -1.0% to -1.1%, and Q2 GDP estimate from 2.6% to 2.5% following factory orders benchmark revisions
- zastapmnie
- Pasjonat
ciekawe, gdzie dzisiaj SP500 dojedzie; wygląda, jakby szykowali się do odpalenia rakiety na nowe szczyty, ale czy to nie kolejna podpucha...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
niech ten AUD z klina c o sie wybil dal cos
liczylem na nizej na kablu i edku z TP 2 grrr a zostalo ale TP z SL marne kilkadziesiąt pipsa
liczylem na nizej na kablu i edku z TP 2 grrr a zostalo ale TP z SL marne kilkadziesiąt pipsa

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Skoro tak nic nie znaczący wskaźnik jak Michigan jest w stanie podbić edka o 130 pipsów to znaczy, że komuś bardzo zależy żeby rósł i nie ma co się kopać z koniem ;-) ale przed każdym fedem warto shorty łapać ;-)
Nowy 123 mi na edku wychodzi takie oznaczenie fal
ps nie jestem w tym orłem 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Euro naruszylo szczyt ale sil cos brak Kabel nie naruszyl szczytow zaczapowany a 15800
a tak nie wiele braklo na kablu na TP 2

a tak nie wiele braklo na kablu na TP 2

- dobryfxplayer
- Maniak
https://www.mql5.com/en/charts/3446185/ ... l-services
bardzo ladna flaga wzrostowa. kontynuacja trendu. podobna jak wczesniejsza. flaga pierwsza i w niedalekim odstepie odniej kolejna to bardzo silny sygnal na kontynuacje.
dane mocno pomagają.
bardzo ladna flaga wzrostowa. kontynuacja trendu. podobna jak wczesniejsza. flaga pierwsza i w niedalekim odstepie odniej kolejna to bardzo silny sygnal na kontynuacje.
dane mocno pomagają.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore