DayTrading: Środa 13.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 maja 2015, 00:00

Wzrost
13
42%
Bez zmian
3
10%
Spadek
15
48%

Liczba głosów: 31

KejterOne
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Środa 13.05.2015

Nieprzeczytany post autor: KejterOne »

pocio pisze:czy ktoś może mi podpowiedzieć jak wyglądał wczorajszy raport API o zapasach ropy?
http://pl.investing.com/economic-calend ... -stock-656

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

sell gbp USD 15740 55 sl 780

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

KABUM pisze:Poza tym tak jak pisałem wcześniej teraz nie ma co stawiać pozycji tylko czekać aż się wydeklaruje sygnał wyjścia z tej konsolki więc zarówno twój jak i mój scenariusz mogą się sprawdzić w końcu to forex :)
Ja napisałem o istotnym poziomie i możliwym scenariuszu. Ty dałeś dwa z dupy poziomy i porównałeś z 50% ruchem ruletki. Jeśli chcesz to tak traktować to proszę bardzo.
Poziom 1.08 jest tuż tuż
Poziom 1.14 jest o lata świetlne mimo, że teoretycznie jest bliżej od obecnych poziomów niż 1.08

I to dlatego Twój rzut monetą jest totalnie nietrafiony bo oba poziomy to nie jest 50/50.

nulka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nulka »

pocio pisze:czy ktoś może mi podpowiedzieć jak wyglądał wczorajszy raport API o zapasach ropy?
Cotygodniowa informacja API nt. akcji ropy naftowej: obecny -2,000M, prognoza -0,250M, poprzedni -1,500M

KABUM
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KABUM »

Kusus pisze:
KABUM pisze:Poza tym tak jak pisałem wcześniej teraz nie ma co stawiać pozycji tylko czekać aż się wydeklaruje sygnał wyjścia z tej konsolki więc zarówno twój jak i mój scenariusz mogą się sprawdzić w końcu to forex :)
Ja napisałem o istotnym poziomie i możliwym scenariuszu. Ty dałeś dwa z dupy poziomy i porównałeś z 50% ruchem ruletki. Jeśli chcesz to tak traktować to proszę bardzo.
Poziom 1.08 jest tuż tuż
Poziom 1.14 jest o lata świetlne mimo, że teoretycznie jest bliżej od obecnych poziomów niż 1.08

I to dlatego Twój rzut monetą jest totalnie nietrafiony bo oba poziomy to nie jest 50/50.
Dla mnie to nie jest rzut monetą a może dla mnie twoje poziomy są jak to okresliłeś "z dupy". To jest dyskusja i w nic więcej nie będe się z Tobą bawił. Moje argumenty wypisałem wcześniej no chyba, że czytasz tylko wybiórczo.

Dla mnie obecnym kierunkiem jest UP 1.14 i pod to będę grał, jeżeli wyjdzie z konsoli dołem to dobiorę L jak będzie konkretny sygnął wejścia w pozycje. Jak się skończy korekta trendu głównego będę grał S ale według mnie to nie jest jeszcze ten moment.

Z tego względu, że jest to dział DT to można otworzyć ładną pozycję po wyjściu z tej konsoli L lub S. Co kto zrobi to już mnie nie interesuje to jest tylko wymiana spostrzeżeń nic więcej

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

jeszcze moga zamieszac na kablu wiec sl blizej Inflation Report

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

KABUM pisze: Uzasadniłem swoją odpowiedź ale powtórzę. Jak dla mnie UP z tego względu, że według mnie jest to pierwsza większa korekta trendu głównego zapoczątkowanego od 2014 roku i jeszcze się nie skończyła.
zgadzam sie z Toba, ale uwazam ze mamy obecnie korekte korekty i do wzrostow wrocimy za tydzien ;)
a na poparcie h4...

uwazam ze wyjscie dolem z klina wygenerowalo na obecna chwile zbyt maly zasieg ruchu w dol... jesli klin sie tworzyl okolo 3 tygodni to spadki po jego wybiciu IMO powinny trwac przynajmniej okolo tygodnia...dlatego stawiam na scenariusz alternatywny z wykresu...do testu czerwona strefa i dopiero powrot na ostatnie szczyty, a nawet ich naruszenie

https://www.tradingview.com/x/Hcu6sRu9/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

KABUM
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KABUM »

atlanticos pisze:
KABUM pisze: Uzasadniłem swoją odpowiedź ale powtórzę. Jak dla mnie UP z tego względu, że według mnie jest to pierwsza większa korekta trendu głównego zapoczątkowanego od 2014 roku i jeszcze się nie skończyła.
zgadzam sie z Toba, ale uwazam ze mamy obecnie korekte korekty i do wzrostow wrocimy za tydzien ;)
a na poparcie h4...

uwazam ze wyjscie dolem z klina wygenerowalo na obecna chwile zbyt maly zasieg ruchu w dol... jesli klin sie tworzyl okolo 3 tygodni to spadki po jego wybiciu IMO powinny trwac przynajmniej okolo tygodnia...dlatego stawiam na scenariusz alternatywny z wykresu...do testu czerwona strefa i dopiero powrot na ostatnie szczyty, a nawet ich naruszenie

https://www.tradingview.com/x/Hcu6sRu9/
Też widzę że jeszcze za mały zasięg ruchu w dół. Ja na razie sobie poczekam na rozwój wydarzeń do sesji USA i danych

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

peknie kablos Sl na zysk przestawiony
jeszcze EUR USD

-- Dodano: śr 13-05-2015, 11:37 --

:idea: :idea:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Nie moga sie chlopaki zdecydowac cos.
Fajnie jakby okreslili kierunek na kilka godzin bo meczarnia straszna.
Kluczowe jest wyjscie ponad 1.1290 lub zejscie ponizej 1.1155.

Zablokowany