http://pl.investing.com/economic-calend ... -stock-656pocio pisze:czy ktoś może mi podpowiedzieć jak wyglądał wczorajszy raport API o zapasach ropy?
DayTrading: Środa 13.05.2015
Re: DayTrading: Środa 13.05.2015
sell gbp USD 15740 55 sl 780
Ja napisałem o istotnym poziomie i możliwym scenariuszu. Ty dałeś dwa z dupy poziomy i porównałeś z 50% ruchem ruletki. Jeśli chcesz to tak traktować to proszę bardzo.KABUM pisze:Poza tym tak jak pisałem wcześniej teraz nie ma co stawiać pozycji tylko czekać aż się wydeklaruje sygnał wyjścia z tej konsolki więc zarówno twój jak i mój scenariusz mogą się sprawdzić w końcu to forex
Poziom 1.08 jest tuż tuż
Poziom 1.14 jest o lata świetlne mimo, że teoretycznie jest bliżej od obecnych poziomów niż 1.08
I to dlatego Twój rzut monetą jest totalnie nietrafiony bo oba poziomy to nie jest 50/50.
Cotygodniowa informacja API nt. akcji ropy naftowej: obecny -2,000M, prognoza -0,250M, poprzedni -1,500Mpocio pisze:czy ktoś może mi podpowiedzieć jak wyglądał wczorajszy raport API o zapasach ropy?
Dla mnie to nie jest rzut monetą a może dla mnie twoje poziomy są jak to okresliłeś "z dupy". To jest dyskusja i w nic więcej nie będe się z Tobą bawił. Moje argumenty wypisałem wcześniej no chyba, że czytasz tylko wybiórczo.Kusus pisze:Ja napisałem o istotnym poziomie i możliwym scenariuszu. Ty dałeś dwa z dupy poziomy i porównałeś z 50% ruchem ruletki. Jeśli chcesz to tak traktować to proszę bardzo.KABUM pisze:Poza tym tak jak pisałem wcześniej teraz nie ma co stawiać pozycji tylko czekać aż się wydeklaruje sygnał wyjścia z tej konsolki więc zarówno twój jak i mój scenariusz mogą się sprawdzić w końcu to forex
Poziom 1.08 jest tuż tuż
Poziom 1.14 jest o lata świetlne mimo, że teoretycznie jest bliżej od obecnych poziomów niż 1.08
I to dlatego Twój rzut monetą jest totalnie nietrafiony bo oba poziomy to nie jest 50/50.
Dla mnie obecnym kierunkiem jest UP 1.14 i pod to będę grał, jeżeli wyjdzie z konsoli dołem to dobiorę L jak będzie konkretny sygnął wejścia w pozycje. Jak się skończy korekta trendu głównego będę grał S ale według mnie to nie jest jeszcze ten moment.
Z tego względu, że jest to dział DT to można otworzyć ładną pozycję po wyjściu z tej konsoli L lub S. Co kto zrobi to już mnie nie interesuje to jest tylko wymiana spostrzeżeń nic więcej
jeszcze moga zamieszac na kablu wiec sl blizej Inflation Report
- atlanticos
- Maniak
zgadzam sie z Toba, ale uwazam ze mamy obecnie korekte korekty i do wzrostow wrocimy za tydzienKABUM pisze: Uzasadniłem swoją odpowiedź ale powtórzę. Jak dla mnie UP z tego względu, że według mnie jest to pierwsza większa korekta trendu głównego zapoczątkowanego od 2014 roku i jeszcze się nie skończyła.

a na poparcie h4...
uwazam ze wyjscie dolem z klina wygenerowalo na obecna chwile zbyt maly zasieg ruchu w dol... jesli klin sie tworzyl okolo 3 tygodni to spadki po jego wybiciu IMO powinny trwac przynajmniej okolo tygodnia...dlatego stawiam na scenariusz alternatywny z wykresu...do testu czerwona strefa i dopiero powrot na ostatnie szczyty, a nawet ich naruszenie
https://www.tradingview.com/x/Hcu6sRu9/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Też widzę że jeszcze za mały zasięg ruchu w dół. Ja na razie sobie poczekam na rozwój wydarzeń do sesji USA i danychatlanticos pisze:zgadzam sie z Toba, ale uwazam ze mamy obecnie korekte korekty i do wzrostow wrocimy za tydzienKABUM pisze: Uzasadniłem swoją odpowiedź ale powtórzę. Jak dla mnie UP z tego względu, że według mnie jest to pierwsza większa korekta trendu głównego zapoczątkowanego od 2014 roku i jeszcze się nie skończyła.
a na poparcie h4...
uwazam ze wyjscie dolem z klina wygenerowalo na obecna chwile zbyt maly zasieg ruchu w dol... jesli klin sie tworzyl okolo 3 tygodni to spadki po jego wybiciu IMO powinny trwac przynajmniej okolo tygodnia...dlatego stawiam na scenariusz alternatywny z wykresu...do testu czerwona strefa i dopiero powrot na ostatnie szczyty, a nawet ich naruszenie
https://www.tradingview.com/x/Hcu6sRu9/
peknie kablos Sl na zysk przestawiony
jeszcze EUR USD
-- Dodano: śr 13-05-2015, 11:37 --

jeszcze EUR USD
-- Dodano: śr 13-05-2015, 11:37 --

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie moga sie chlopaki zdecydowac cos.
Fajnie jakby okreslili kierunek na kilka godzin bo meczarnia straszna.
Kluczowe jest wyjscie ponad 1.1290 lub zejscie ponizej 1.1155.
Fajnie jakby okreslili kierunek na kilka godzin bo meczarnia straszna.
Kluczowe jest wyjscie ponad 1.1290 lub zejscie ponizej 1.1155.