1.4 ? Zaraz przyjdzie Żaba i Cię okrzyczy, że herezje prawiszKABUM pisze: Ja bym dał zasięg góra do 1.4 a od dołu to tak jak piszczesz 1.08. Obydwa scenariusze są możliwe. Jeżeli któryś z nich zacznie się realizować i wygeneruje się jakiś sygnał wejścia w pozycje trzeba się podłączać do ruchu. Nie ma co wróżyć bo rynek i tak zrobi to co będzie chciał
DayTrading: Środa 13.05.2015
Re: DayTrading: Środa 13.05.2015
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Tak tylko, że ja w przeciwieństwie do Ciebie swoją odpowiedź uzasadniłem a Twoja wypowiedź to zlepek fraz które tworzą niespójną całość.KABUM pisze:Ja bym dał zasięg góra do 1.4 a od dołu to tak jak piszczesz 1.08. Obydwa scenariusze są możliwe. Jeżeli któryś z nich zacznie się realizować i wygeneruje się jakiś sygnał wejścia w pozycje trzeba się podłączać do ruchu. Nie ma co wróżyć bo rynek i tak zrobi to co będzie chciałKusus pisze:Nie to, że jestem stronniczy bo wczoraj skasowałem grida na ładnym zysku i obecnie bez pozycji... ale moim zdaniem jesteśmy blisko sufitu na Edku i ja 30 pipsów niżej lub wyżej pakuje grube S. Obojętne.KABUM pisze:Ładny Outside Bar na ponad 40pips na edku na H1
Jeśli będzie świeca, która zakryje poprzednią spadkową mamy wyjście górą ? O to Ci chodziło ?
Na ten moment dolem.
Volumen ostro przegrzany...
Moim zdaniem góra bo jeszcze korekta głównego trendu się nie skończyła na edku
Podtrzymuje swoje wczorajsze zdanie że nie będzie RGRa
Na H1 możliwy oRGR z zasięgiem do 1.13 i tam jest totalny sufit...
Z drugiej strony jeśli pęknie 1.1220 i potem 1.12 to witamy 1.08...
I druga sprawa: skoro twierdzisz, że są takie same szanse na 1.4 jak i na 1.08 to załóż się ze mną o 1000 zł, że szybciej będzie 1.08 niż 1.4.
Podejmujesz wyzwanie?
Ja się zgłaszam na sekundantkę.Kusus pisze:Podejmujesz wyzwanie?
Zwykła cyfrówka, bo raczej chodziło komuś o 1,14
Oczywiście, że jest scenariusz po przejściu 1,128 aby poszło do 1,14 - to są okolice ostatniego maksa z 7 maja.nulka pisze:Zwykła cyfrówka, bo raczej chodziło komuś o 1,14
Tylko dlaczego miało by się zatrzymać na 1,14 a nie na 1,15 (kolejny opór) albo kolejne schodki.
Wszystko zależy od danych z US.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
wiadomonulka pisze:Zwykła cyfrówka, bo raczej chodziło komuś o 1,14
póki co mój zakład z Żabą ważny myślę? 1.20 (ja) vs. 1.04 (żaba) i co będzie pierwsze
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Chodziło mi o 1.14 i to była cyfrówka.nulka pisze:Zwykła cyfrówka, bo raczej chodziło komuś o 1,14
Kusus nie będę się z Tobą zakładał ani kłócił jak inni użytkownicy forum. Uzasadniłem swoją odpowiedź ale powtórzę. Jak dla mnie UP z tego względu, że według mnie jest to pierwsza większa korekta trendu głównego zapoczątkowanego od 2014 roku i jeszcze się nie skończyła. Uważam, że wrócimy do trendu głównego dopiero w czerwcu/lipiec a nawet w najgorszym scenariusze obstawiam nawet sierpień jak będzie kolejny odczyt PKP za II kwartał w USA.
Ja nie piszę o Tobie, że twoje teksty to zlepek fraz i piszesz głupoty a też mógłbym. Forum jest po to żeby się wymieniać swoimi spostrzeżeniami co do dalszego kierunku ruchu kursu a jakie wnioski z tego wyciągniemy i jak zagramy to już jest moja i twoja sprawa najważniejsze żeby na tym zarobić.
czy ktoś może mi podpowiedzieć jak wyglądał wczorajszy raport API o zapasach ropy?
Ostatnio zmieniony 13 maja 2015, 10:20 przez pocio, łącznie zmieniany 1 raz.
połowa odłożonych problemów rozwiązuje się sama
Poza tym tak jak pisałem wcześniej teraz nie ma co stawiać pozycji tylko czekać aż się wydeklaruje sygnał wyjścia z tej konsolki więc zarówno twój jak i mój scenariusz mogą się sprawdzić w końcu to forex