DayTrading: Środa 13.05.2015
- klimokrates
- Pasjonat
Re: DayTrading: Środa 13.05.2015
Retest wybicia, H1 pokaże czy wchodzimy z powrotem do kanału czy UP
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
Ładny Outside Bar na ponad 40pips na edku na H1 

na usdchf jeżeli dobrze widze można pokusić się o stwierdzenie, że powstał klin zwyżkujący wczoraj, a dziś zbieramy jego żniwa teraz.
- klimokrates
- Pasjonat
Jeśli będzie świeca, która zakryje poprzednią spadkową mamy wyjście górą ? O to Ci chodziło ?KABUM pisze:Ładny Outside Bar na ponad 40pips na edku na H1
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
Trzeba obserwować gdzie kolejna świeca się zamknie nad czy pod outside bar'em i wtedy lecieć z kierunkiem ruchu. Może być zarówno góra jak i dół.klimokrates pisze:Jeśli będzie świeca, która zakryje poprzednią spadkową mamy wyjście górą ? O to Ci chodziło ?KABUM pisze:Ładny Outside Bar na ponad 40pips na edku na H1
Chociaż nie wykluczam konsolki do danych na tym poziomie każdy scenariusz jest możliwy. Ja to chyba osobiście sobie dzisiaj odpuszczę trading bo może być niezłe szarpanie
Na ten moment dolem.klimokrates pisze:Jeśli będzie świeca, która zakryje poprzednią spadkową mamy wyjście górą ? O to Ci chodziło ?KABUM pisze:Ładny Outside Bar na ponad 40pips na edku na H1
Volumen ostro przegrzany...
Moim zdaniem góra bo jeszcze korekta głównego trendu się nie skończyła na edkuKusus pisze:Na ten moment dolem.klimokrates pisze:Jeśli będzie świeca, która zakryje poprzednią spadkową mamy wyjście górą ? O to Ci chodziło ?KABUM pisze:Ładny Outside Bar na ponad 40pips na edku na H1
Podtrzymuje swoje wczorajsze zdanie że nie będzie RGRa

Ostatnio zmieniony 13 maja 2015, 09:15 przez KABUM, łącznie zmieniany 1 raz.
albo podwójne dno się tworzy.Ali pisze:na usdchf jeżeli dobrze widze można pokusić się o stwierdzenie, że powstał klin zwyżkujący wczoraj, a dziś zbieramy jego żniwa teraz.
http://zapodaj.net/ec083501f0f0b.png.html
Nie to, że jestem stronniczy bo wczoraj skasowałem grida na ładnym zysku i obecnie bez pozycji... ale moim zdaniem jesteśmy blisko sufitu na Edku i ja 30 pipsów niżej lub wyżej pakuje grube S. Obojętne.KABUM pisze:Ładny Outside Bar na ponad 40pips na edku na H1
Jeśli będzie świeca, która zakryje poprzednią spadkową mamy wyjście górą ? O to Ci chodziło ?
Na ten moment dolem.
Moim zdaniem góra bo jeszcze korekta głównego trendu się nie skończyła na edku
Na H1 możliwy oRGR z zasięgiem do 1.13 i tam jest totalny sufit...
Z drugiej strony jeśli pęknie 1.1220 i potem 1.12 to witamy 1.08...
Ja bym dał zasięg góra do 1.4 a od dołu to tak jak piszczesz 1.08. Obydwa scenariusze są możliwe. Jeżeli któryś z nich zacznie się realizować i wygeneruje się jakiś sygnał wejścia w pozycje trzeba się podłączać do ruchu. Nie ma co wróżyć bo rynek i tak zrobi to co będzie chciałKusus pisze:Nie to, że jestem stronniczy bo wczoraj skasowałem grida na ładnym zysku i obecnie bez pozycji... ale moim zdaniem jesteśmy blisko sufitu na Edku i ja 30 pipsów niżej lub wyżej pakuje grube S. Obojętne.KABUM pisze:Ładny Outside Bar na ponad 40pips na edku na H1
Jeśli będzie świeca, która zakryje poprzednią spadkową mamy wyjście górą ? O to Ci chodziło ?
Na ten moment dolem.
Moim zdaniem góra bo jeszcze korekta głównego trendu się nie skończyła na edku
Na H1 możliwy oRGR z zasięgiem do 1.13 i tam jest totalny sufit...
Z drugiej strony jeśli pęknie 1.1220 i potem 1.12 to witamy 1.08...