Witam wszystkich po dlugim okresie nieobecnosci:)
Poniewaz dawno wypadlem z rytmu,a postanowilem pobawic sie chfpln,mam pytanko do znajacych temat:jaki na chwile obecna jest najbardziej polecany broker dla tej pary walutowej?Chodzi mi glownie o spread?
edit:zapomnialem dodac,ze ja zatrzymalem sie na mt4,i tak mocno sie przyzwyczailem,ze wolalbym tego nie zmieniac:)
pieknie wszystkim dziekuje za info,
pozdrawiam serdecznie,
Marcin
najlepszy broker dla chfpln
Re: najlepszy broker dla chfpln
Tak na szybko przejrzałem więc może gdzieś są lepsi ale... Przy CHFPLN to pozostaja chyba głównie polscy brokerzy. Na ten moment, kiedy polski rynek już nie działa, wahają się między 60-100 pips. Ale w HFT widzę, że średnio mam poniżej tych 60 pipsów, a trafia się nawet i 10-20 pips więc coś czuję, że ciężko będzie znaleźć niższe spready. Jak jest za dnia to zbadam w poniedziałek i dam znać - możesz mi się przypomnieć
.
Jest MT4.

Jest MT4.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Dokonały pomysł.raposo pisze:Tak na szybko przejrzałem więc może gdzieś są lepsi ale... Przy CHFPLN to pozostaja chyba głównie polscy brokerzy. Na ten moment, kiedy polski rynek już nie działa, wahają się między 60-100 pips. Ale w HFT widzę, że średnio mam poniżej tych 60 pipsów, a trafia się nawet i 10-20 pips więc coś czuję, że ciężko będzie znaleźć niższe spready. Jak jest za dnia to zbadam w poniedziałek i dam znać - możesz mi się przypomnieć.
Jest MT4.
W razie czego zrobią "jeleniowi" debet razy 10 i będą ścigać po sądach.
Zwłaszcza przy CHF jak niedawno.
Bo na CHF co jakiś czas takie numery odpalają.
Jak ktoś ma trochę rozeznania i rozsądku to nie powinien dotykać
par z CHF. To tylko moje zdanie. Mogę się mylić ale jak ktoś
raz okradł to wielka szansa, że zrobi tak samo kolejny raz.
Potrzeba tylko dogodnej okazji.
Nie oceniam samego pomyslu handlu na CHF. To już prywatna sprawa tradera co tam na nim kombinuje. Może chodzi tylko o zabezpieczenie transakcji z małym lewarem lub jeszcze coś innego.
Natomiast faktem jest, że mało który broker zagraniczny oferuje CHFPLN, w dodatku przy rozsądnych kosztach.
Natomiast faktem jest, że mało który broker zagraniczny oferuje CHFPLN, w dodatku przy rozsądnych kosztach.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Witam Was,
dzieki wszystkim za informacje.
Mam swoj maly plan co do chfpln,na chwile obecna jest dosc przewidywalny,a nie mam zamiaru zbic majatku na tej parze:)
pozdrawiam,
Marcin
dzieki wszystkim za informacje.
Mam swoj maly plan co do chfpln,na chwile obecna jest dosc przewidywalny,a nie mam zamiaru zbic majatku na tej parze:)
pozdrawiam,
Marcin
No to dziś mogę potwierdzić, że w normalny dzień roboczy średni spread w HFT w godzinach dziennych na CHF/PLN wynosi poniżej 15 pips, a niejednokrotnie widziałem wartości rzędu 6 pips.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dzieki wielkie Raposo:)
HFT nie sprawdzalem,ale istotnie maja bardzo dobry spread.
pozdrawiam!
Marcin
HFT nie sprawdzalem,ale istotnie maja bardzo dobry spread.
pozdrawiam!
Marcin