Najszybsza droga z 5000 do MC czyli jak stracić 5 tys.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Re: Najszybsza droga z 5000 do MC czyli jak stracić 5 tys.

Nieprzeczytany post autor: Jones »

też uzywam sporego lewara ale jak strata balansuje na poziomie 50% to juz mam zapaloną czerwoną lampkę
pisze tak bo może ten jeden dzień odbitki przyjdzie za późno :roll:
na te straty miałeś ustawionego jakiegoś stopa ?

tak dokładnie nie przeczytałem całego wątku
z jednym stwierdzeniem nie moę się zgodzić mianowicie że nie interesi Cię 4% zysku
gram już sporo i moje doświadczenie mówi że każdy zysk jest dobry
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Stop nie był problemem tylko zbyt częste łapanie szczytu. Innymi słowy za czesto wchodziłem. Powinienem cieprliwiej poczekać na okazje bo taka sie zawsze pojawi. No i powinienem zabezpieczać na BE bo przynajmniej połowa tych pozycji przynosiła zyski choć to w teorii jest łatwiejsze niż w praktyce. Wnioski do wyciagnięcia na przyszły tydzień. Nie zamierzam Cie przekonywać bo nie po to jest ten dziennik. Ze swojej strony mogę tylko stwierdzić, ze ja tez byłem na etapie ze każdy zysk jest dobry. Wówczas traciłem. To największy błąd zbyt szybkie zamykanie zyskownych pozycji. W piątek tez miałem okres co chciałem zamykać przy 1000 pln zysku pózniej przy 2000 ja zawróciło z 2500 a następnie jak przekroczyło 3000. Zamknąłem przy 3300 choć chwilami było już 3800. Gdybym zadowoli sie każdym zyskiem to bym przegapił okazje i był na dużym minusie. Wykorzystałem okazje i zarobiłem. Łatwiej napisać niż zrobić. Nauczyłem sie neutralnie podchodzić do strat i zysków. Jak masz sprawdzony sys to zysk jest tylko kwestia czasu jak będziesz robił swoje. Nie znam Cie, ale z wypowiedzi wnioskuje ze jestes na etapie szukania i jeśli ten dzienniku czymś pomoże to bedzie mi miło.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

może to i zbedna dyskusja bo każdy ma inne podejście
jedno jest pewne jak mamy zarabiający sys. to trzeba się go trzymać i już
więc moje rady może są na wyrost

za co tak napisałem bo co w takim przypadku zrobić :roll:
5 zagrań 4xS i 1xL gdyby czekać na zysk te eski to by wyleciały na SL
piate zagranie L już z trendem i moim zdaniem dobre TP

powodzonka hej :564:
nie wiem jaki mam etam :think: generalnie nie chcę mi się
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

04.05.2015 r.

Strasznie dzisiaj kręcili jakby postawili sobie za cel wyciąć SL z każdej ze stron na edku. Na kablu nie było Londynu więc prawie nic się nie działo.

Co zaczynałem stawiać piramidę to wracali i musiałem zamykać żeby nie wycięło. No cóż to taki dzień w którym jak się nie da zarobić to trzeba robić wszystko żeby chronić kapitał i nie stracić.

11 operacji. 6 otwartych oraz 5 zamkniętych. Jeden symboliczny 0,1 lota zostaje w grze bo wybory już w czwartek.

Wynik + 272,25
Saldo początkowe: 6015,01
Saldo końcowe: 6287,26
Wynik: 4,5%
Wpłaty: 0
Wypłaty:0

rafkapsa
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafkapsa »

Dobrze Ci idzie, tak trzymaj!:)

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

cześć,

Długo mnie nie było, ale cóż moja aktywność zawodowa nie pozwala na korzystanie z forexa bez przerwy. Przez ponad dwa tygodnie byłem wyłączony wróciłem w tym tygodniu do handlu i tydzień był całkiem udany. Dokonałem dosyć dużej ilości operacji. Obrót wykonałem spory jak na tak małe depo bo 7,6 lota. Na szczęście małymi krokami zbliżamy się do poziomu, który umożliwi normalny handel.

Przez ten okres:
Wynik + 4064,51
Saldo początkowe: 6287,26
Saldo końcowe: 10351,77
Wynik: +65%
Wpłaty: 0
Wypłaty:0

filemonczyk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: filemonczyk »

ciekawy dziennik zwlaszcza ze sam od jakiegos roku mam podobne mysli dotyczace tych wszystkich regul i tez planuje zrobic takie testowe konto w stylu "fuck the system".

Poczatkowe zalozenie sie oddalilo jak rozumiem dziennik bedzie kontynuowany, bede zagladac.

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

Ciekawy dziennik, czekam z niecierpliwością na dalsze wpisy. Jeśli chodzi o mój system zbyt ryzykowny a z drugiej strony kto nie ryzykuje ten nie rucha i nie pije szampana :564:
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

NewbieToPro
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: NewbieToPro »

Jeden z ciekawszych dzienników. Autor jeszcze żyje? bo już miesiąc nic nie zamieszczał.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

hej hej

Autor żyje. Fajnie że ktoś tutaj zagląda bo myślałem przez pewien czas, że piszę sam do siebie. Danbo ma ponad 190 stron a ja raptem 3 ;-) Rozkręcam właśnie firmę numer 3 więc nie mam czasu po tyłku się podrapać, ale zrobię jakieś podsumowanie na koniec miesiąca albo w weekend. Jurnal jest jednak bardzo czasochłonny. Nie będzie już tak dynamicznego przyrostu choć do końca nie wiem z jakiego powodu. Jakiś czas temu zauważyłem, że 5 tys depo to odpowiednie dla moich nerwów przy tak agresywnej grze. Jakoś nie wiedzę siebie otwierającego 2-3 loty gdzie każdy pips robiłby 120 PLN różnicy. Może to też efekt tego co pisał płaski, że przy większym depo broker ogranicza lewar. Przez miesiąc była jedna spektakularna wtopa na 20% depo i to nie tylko na tym, ale też na moim głównym rachunku. Także nie sądzę żeby czerwiec był na plusie, ale zobaczymy. Pozdrawiam i naprawdę się cieszę, że ktoś to czyta ;-)

ODPOWIEDZ