Mpapiez błędem myśelniowym, a i zarazem pułapką w którą wpadasz jest postrzeganie Twojego SRa jako nienaruszalną prawdę/wyrocznie interpretacji wykresu.
Problem zaczyna i kończy się na tym aspekcie, że Twój SR widzisz tylko i wyłącznie Ty.
Pisaniem teraz, że gdybyś dał SR z wyższego TFu było by cacy jest stekiem bzdur, bo jutro to m5 pokaże prawdę, a reszta po h4 zrobi cię w ciula.
Gdybym nie czytał, uwaznie Twojego dziennika, to pomyślałbym że dopiero zaczynasz i nigdy nie obserwowałeś wykresu.
Wiem, że Ci SR działa, bo świadomie bądź nie, przeważnie montujesz je w strefach SD.
To co przestaje być uznaniowe, to właśnie strefy popytu i podaży, które były są i będą testowane wickami kutasami i innymi duperelami. Jeżeli będziesz ustawiał SR na dolnej bandzie, a SLa chował praktycznie w środku strefy (tak jak w tym przypadku) poziomu podaży, to rynek zawsze CIę wydupczy, bo zawszę będzie miał możliwość wykonania testu do samych extremów a nawet ciut za i na to trzeba być gotowym.
Nasuwa się wniosek, może by SL chować za całą tą imprezą? Oczywiście samemu musisz to rozpracować sobie.
Jeszcze jednym błędem jak robisz w mojej ocenie, jest wniosek na gorąco... Tu nie zadziałało, ale tak tam, to od dziś gram tak... za 3 dni tam nie zadziała, a zadziała tu i co znowu zmiana zasad?
Żeby wprowadzać, w życie jakąś zasadę, przejrzyj kilka miesięcy wstecz, czy Twój gorący wniosek ma jakieś szanse na przetrwanie.
Ja ostatnio zaczynam przyglądać się Pivotom, i poszukuję namiętnie takiego co będzie rysował pivoty bez repaintu na nowy dzień, tylko ciągłą linia, raz wyżej raz niżej. Wiem, ze coś takiego jest, ale nie mogę znaleźć. Tylko takim, da się przeglądać historie i zweryfikować wnioski

Gdyby ktoś posiadał w swojej bibliotece, albo znał nazwę to będę wdzięczny za udostępnienie.