Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
do trzech razy sztuka, znow wszedłem w eLke na EURUSD, pare pips na pivotem.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
no i weszło TP tym razem...panzupa pisze:do trzech razy sztuka, znow wszedłem w eLke na EURUSD, pare pips na pivotem.

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Dokladnie, weszlo
Zobaczymy czy kolejny level wejdzie

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
tu już zabezpiecz zgodnie z sysem, bo mogą się szybko cofnąćpanzupa pisze:Dokladnie, weszlo![]()

grałeś ejka na L(od DR1 do DR2) i usdcad na S(od DP do DR1 a teraz to już DR2)

pełne zasięgi wyrobione od kreski do kreski

Edek juz wyciety na BE+.
A tych pare ktore wymieniles nie gralem niestety. Ale i tak dzis calkiem niezle jakies 35 pips do przodu. Teraz mam tylko AUDCAD otwarte na S
A tych pare ktore wymieniles nie gralem niestety. Ale i tak dzis calkiem niezle jakies 35 pips do przodu. Teraz mam tylko AUDCAD otwarte na S
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
u mnie dzisiaj jak na urwanej ulicy, co siądę do kompa to dosłownie na chwilkę i zazwyczaj już po ptokach, żeby coś kliknąćpanzupa pisze:Edek juz wyciety na BE+.

panzupa pisze:Nie odpowiedziales mi na pytanieniemiaszek pisze:bardzo dobry przykład![]()
też bym tego nie grał na S, pomimo układów na średnich![]()
![]()
właśnie w takich sytuacjach maszyna nie da rady i tu jest przewaga klikającego nad EA, czyli element uznaniowości w sysie i trochę sprytu klikającego wynikającego z opatrzenia się z wykresem, czyli w grę wchodzi doświadczenie...
Taka swieczka daje sygnal czy nie?
Dla mnie mechanizm systemu jest taki:
1. Sygnal (tak zwany setup)
2. Ewaluacja rynku na ktorym sygnal powstal, odpowiedz na pytanie czy otwieram czy nie pozycje
3. Jesli otworzylem pozycje to zarzadzam nia.
4. Pozycja zamknieta na TP lub SL.
Biorac pod uwage takie podjesice sygnal jest zawsze obiektywny (pomijaja roznice cen u brokerow). To dopiero w punkcie drugim zaczyna wykorzystanie wiedzy i doświadczenia, i nie kazdy sygnal powoduje otwarcie pozycji.
Czyli srednie H1 i M5 byly na S oraz zamkniecie pod kreska ale swieczka byla wzrostowa po pinbarze spadkowym i dlatego nie nalezy wchodzic w takie setupy jak sa swieczki wzrostowe a system daje sygnal przeciwny ???
Prosze o odp potwierdzajaca?
Teraz jest z alertem. Wyrzuciłem też informację o D1 bo oficjalnie nie ma tego w sysie aby nie robić zamieszania. To bardziej dla mnie aby sprawdzić jak się to odbija na D1 też.koalafx pisze:Grey a nie dalo by sie dorobic do wskaznika PP alertu lub pop alertu ktory by nas informowal tylko o przebiciu kresek D ?
Wtedy o wiele latwiej bylo by trajdowac a przy okazji wzrok odprezyc od kompa i skierowac w innym kierunku
Edit:
Dodałem takie coś: ZDJĘCIE
Jeżeli ustawimy DISTANCE = 4 to, gdy cena znajdzie się w odległości 4 pipsów od kreski będzie alarm.
Trochę nieprofesjonalny kod, ale chyba działa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Super, wielkie dzieki, na pewno przyda sie wszystkim ta zmiana.
Czyli alert jest w obu wskaznikach teraz ? tym co pokazuje H1 i M5 uklad srednich oraz tym co rysuje pivoty ?
W tym wskazniku do pivotow przydalo by sie dodac opcje ustawienia przesuniecie czasowego swojego brokera.
Taka opcja by pomogla w prawidlowosci pivotow.
Np Admiral ma +1 czas to wtedy by sie wpisala +1 i pivoty liczone byly by prawidlowo.
Inny broker jesli by mial -1 lub +2 to wtedy wpisujemy taki czas. Tzw Shift Hours.
Czyli alert jest w obu wskaznikach teraz ? tym co pokazuje H1 i M5 uklad srednich oraz tym co rysuje pivoty ?
W tym wskazniku do pivotow przydalo by sie dodac opcje ustawienia przesuniecie czasowego swojego brokera.
Np Admiral ma +1 czas to wtedy by sie wpisala +1 i pivoty liczone byly by prawidlowo.
Inny broker jesli by mial -1 lub +2 to wtedy wpisujemy taki czas. Tzw Shift Hours.
Wiem, w moim wskaźniku będzie to trudne, przynajmniej dla mnie. Moje programowanie ogranicza się do strukturalnego i praktycznie moje wskaźniki, EA robię z 5 innych dostępnych. Naprawdę te problemy, które my mamy już były wielokrotnie w przeszłości i są dostępne w sieci bez problemu. Wystarczy posklejać z kilka indyków jeden.koalafx pisze:Super, wielkie dzieki, na pewno przyda sie wszystkim ta zmiana.
Alert jest w obu wskaźnikach.
Można mieć kilka brokerów na PC. I na przykład wskaźniki masz u tego właściwego (gdzie ma dobrze świeczki ustawione) a grasz u tego, gdzie masz rachunek.
Nie zamierzam chyba już przerabiać tych wskaźników bo nie wiem za bardzo jak się za to zabrać nawet.