Maflow-fibo - Day trading eur/usd...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Maflow-fibo - Day trading eur/usd...

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Hmm wsadziłem jeszcze jedno wejście, ponieważ był bardzo czysty sygnał.
W sumie na to czaiłem się przed południem i pod to chciałem sobie zostawić ostatnie wejście.

Tutaj ciekawostka, bo cele nie sa wyznaczone na podstawie uformowanej świecy, lecz podczas jej tworzenia.
Co by teraz nie kręcili, świeca pokazała kierunek i T1 powinno na bank wejść.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Nie ma wątpliwości, że przez nawi przewijają się zawodowcy lub ludzie z ogromnym bagażem doświadczenia, chociaż nie udzielają się ani w DT ani nigdy nie prowadzili żadnych journali.

Żaden trader zawodowy nie będzie ujawniał jak to robi. Dlaczego? każdy sobie odpowie na to pytanie.
Był na nawi gościu pokazywał, udowadniał i miał rację. Już się nie udziela dlaczego? bo zrozumiał że na nawi nie warto się wypowiadać. Lepiej na YT zamieszczać filmiki i szkolić. Cała prawda o pisaniu własnego dziennika.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Żeby to miało jakiś sens lub potwierdziło Twoją wiarygodność / system / jego działanie / inwestowanie to wrzucaj screena z pozycją dopiero co zajętą. Zajmujesz pozycję - screen na forum. Wtedy będziemy mogli zweryfikować Twój system i zobaczyć czy to co robisz ma sens. Co z tego, że teraz wrzucasz 4 zyskowne pozycje po ich zajęciu skoro w między czasie możesz mieć 6 stratnych których tu nie publikujesz?

Bez sensu.
Jak już coś robisz to w szczerości ze sobą i z nami. Po co publikować na forum tylko pozycje zyskowne z całego dnia i do tego zakładać osobny dziennik?

Mpapiez

Kusus pisze:Żeby to miało jakiś sens lub potwierdziło Twoją wiarygodność / system / jego działanie / inwestowanie to wrzucaj screena z pozycją dopiero co zajętą. Zajmujesz pozycję - screen na forum. Wtedy będziemy mogli zweryfikować Twój system i zobaczyć czy to co robisz ma sens. Co z tego, że teraz wrzucasz 4 zyskowne pozycje po ich zajęciu skoro w między czasie możesz mieć 6 stratnych których tu nie publikujesz?

Bez sensu.
Jak już coś robisz to w szczerości ze sobą i z nami. Po co publikować na forum tylko pozycje zyskowne z całego dnia i do tego zakładać osobny dziennik?
Ty chyba żartujesz sobie w tym momencie ze mnie.
Wszystkie, ale to wszystkie pozycje z dziś po ruszeniu tego dzienniczka zostały wrzucone w momencie wejścia.
Po zakończeniu dodatkowo wrzucłem zrzutke jeszcze raz żeby pokazać jak się to zakończyło.

Dodatkowo w stopce masz podgląd do myfxbooka gdzie możesz zobaczyć wszystkie pozycje z dzisiaj.
Ale proszę o to link bezpośredni jak nie potrafisz kliknąć:
http://www.myfxbook.com/members/tajniak ... em/1225470

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Kusus pisze:Żeby to miało jakiś sens lub potwierdziło Twoją wiarygodność / system / jego działanie / inwestowanie to wrzucaj screena z pozycją dopiero co zajętą. Zajmujesz pozycję - screen na forum. Wtedy będziemy mogli zweryfikować Twój system i zobaczyć czy to co robisz ma sens. Co z tego, że teraz wrzucasz 4 zyskowne pozycje po ich zajęciu skoro w między czasie możesz mieć 6 stratnych których tu nie publikujesz?

Bez sensu.
LOL. Zdobyłeś właśnie Mount Everest głupoty. Szczerze gratuluję!! :D :roll:

PS. Podziwiam ludzi, którym chce się publikować dzienniki. Serio. Bardziej to stresujące niż sam trejding ...
ciągle głupi ...

Mpapiez

Żeby nie było - wykres pokazał potwierdzenie sygnału.
W obliczu nowych sygnałów, tym razem przeciągnałem fibo po dwóch świecach i targety wypadają podobnie.
Więc cele są wyznaczone przed osiągnieciem ich przez edka !

Po osiągnięciu TP1, druga połówka pójdzie na BE.

Mpapiez

Kusus pisze:. Po co publikować na forum tylko pozycje zyskowne z całego dnia i do tego zakładać osobny dziennik?
A i jeszcze odnośnie tego pytania, dziennik założyłem nowy, dlatego że dość diametralnie zmodyfikowałem swoje zasady wejść, okresy średnich oraz sposób obierania TP. To już jest niemalże zupełnie inny system chociaż nadal odrobionkę podobny. Cały czas się rozwijam, stąd te zmiany.

Aha i coś mi się zdaje, że fakt tego że TP wyznaczam za pomocą metody highenda, działa na Ciebie jak płachta na byka.
Od razu na mnie naskoczyłeś zanim nawet byłeś łaskaw zobaczyć co skrobałem wcześniej.

Mpapiez

No nic, ostatni trade poszedł po stop lossach.
Troche zaskoczony jestem wyjściem górą po dwóch takich świecach na m15. Mogłem wskoczyć na be, ale mam zasadę, że BE po pyknięciu TP1, a tak to obniżam SL.

Z drugiej strony jak bym się trzymał pierwszej wersji, gdzie zakresy wyznaczyłem w momencie wejścia, TP1 zostało by osiągnięte, a druga połowa byłaby na BE. Czyli byłoby na plus, a tak to jest na minus.

Poniżej zrzutka jak by to mogło wyglądać i jak się trade zakończył.

Ps. To było ostatnie wejście na dziś. I tak przekroczyłem swój limit 4 wejść max na dzień. Powodzonka.

Mpapiez

Mpapiez pisze:
Ps. To było ostatnie wejście na dziś. I tak przekroczyłem swój limit 4 wejść max na dzień. Powodzonka.
No i dupa :)... Znów postawili mega sygnał więc ciężko przejść obojętnie. Chyba z tego limitu 4 na dzień wiele nie będzie, ale zostawie sobie to jako drogowskaz.

Mpapiez

Oj jak boli, zdołali odwrócić świeczkę na wzrostową jeszcze :!:
Ale wejście zostawiłem, bo impuls jednak był. Price action w czystej postaci :wink: .

Zablokowany