Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Czesc Niemiaszku, takie pytanie, na wykrescie jest zaznaczona swieczka. Rynek w czasie gdy ta swieczka byla najnowsza byl spadkowy na H1 i M5. Czy taki rodzaj swieczki daje sygnal wg. systemu czy nie?
Dokladnie chodzi mi o warunki
HighPrice > PivotLevel
i rownoczesnie:
OpenPrice < PivotLevel
ClosePrice < PivotLevel PS. Ja w tego trejda nie wszedlem bo srednie mi nie pasowaly. Ale juz wczesniej myslalem o tego typu swieczkach i tak pytam przy okazji bo akurat byl przyklad wykresu dobry.
HighPrice > PivotLevel
i rownoczesnie:
OpenPrice < PivotLevel
ClosePrice < PivotLevel PS. Ja w tego trejda nie wszedlem bo srednie mi nie pasowaly. Ale juz wczesniej myslalem o tego typu swieczkach i tak pytam przy okazji bo akurat byl przyklad wykresu dobry.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
bardzo dobry przykładpanzupa pisze:Czesc Niemiaszku, takie pytanie, na wykrescie jest zaznaczona swieczka. Rynek w czasie gdy ta swieczka byla najnowsza byl spadkowy na H1 i M5. Czy taki rodzaj swieczki daje sygnal wg. systemu czy nie?
HighPrice > PivotLevel
i rownoczesnie:
OpenPrice < PivotLevel

też bym tego nie grał na S, pomimo układów na średnich

właśnie w takich sytuacjach maszyna nie da rady i tu jest przewaga klikającego nad EA, czyli element uznaniowości w sysie i trochę sprytu klikającego wynikającego z opatrzenia się z wykresem, czyli w grę wchodzi doświadczenie...

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Nie odpowiedziales mi na pytanieniemiaszek pisze:bardzo dobry przykład![]()
też bym tego nie grał na S, pomimo układów na średnich![]()
![]()
właśnie w takich sytuacjach maszyna nie da rady i tu jest przewaga klikającego nad EA, czyli element uznaniowości w sysie i trochę sprytu klikającego wynikającego z opatrzenia się z wykresem, czyli w grę wchodzi doświadczenie...

Taka swieczka daje sygnal czy nie?
Dla mnie mechanizm systemu jest taki:
1. Sygnal (tak zwany setup)
2. Ewaluacja rynku na ktorym sygnal powstal, odpowiedz na pytanie czy otwieram czy nie pozycje
3. Jesli otworzylem pozycje to zarzadzam nia.
4. Pozycja zamknieta na TP lub SL.
Biorac pod uwage takie podjesice sygnal jest zawsze obiektywny (pomijaja roznice cen u brokerow). To dopiero w punkcie drugim zaczyna wykorzystanie wiedzy i doświadczenia, i nie kazdy sygnal powoduje otwarcie pozycji.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
tak, daje sygnałpanzupa pisze:Nie odpowiedziales mi na pytanieniemiaszek pisze:bardzo dobry przykład![]()
też bym tego nie grał na S, pomimo układów na średnich![]()
![]()
Taka swieczka daje sygnal czy nie?
Dla mnie mechanizm systemu jest taki:
1. Sygnal (tak zwany setup)
2. Ewaluacja rynku na ktorym sygnal powstal, odpowiedz na pytanie czy otwieram czy nie pozycje
3. Jesli otworzylem pozycje to zarzadzam nia.
4. Pozycja zamknieta na TP lub SL.
Biorac pod uwage takie podjesice sygnal jest zawsze obiektywny (pomijaja roznice cen u brokerow). To dopiero w punkcie drugim zaczyna wykorzystanie wiedzy i doświadczenia, i nie kazdy sygnal powoduje otwarcie pozycji.

zawsze istotna jest wartość(Close) zamknięcia świeczki poprzedzającej wejście w pozycję, nad/pod kreską w zależności od układu średnich

Dzieki Niemiaszek.
A tak z innej beczki: ktoś wszedł w długa pozycje na edku po przejściu 1.0744? Bo ja tak
A tak z innej beczki: ktoś wszedł w długa pozycje na edku po przejściu 1.0744? Bo ja tak

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
DP 1.07450 - tabelkapanzupa pisze:Dzieki Niemiaszek.
DP 1.07435 - u mnie
czekam...

weszło Ci TP...

Ostatnio zmieniony 23 kwie 2015, 14:31 przez niemiaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
no i d...a
klient(okienko) zrobił robotę, że uciekł edek...

klient(okienko) zrobił robotę, że uciekł edek...

hej, no wlsanie troche mi nie wyszlo.... ustawilem TP na 45 zamiast na D_R1. Dodatkowo nie mam TSL na mojej webowej platformie, a musialem odejsc od kompa na godzine. Teraz przed chwila wrocilem i z palca zamknalem na +9 pips. A moglo byc duzo wiecej ... cholera jak nie masz narzędzia do prowadzenia pozycji to musisz sie gapic w EKG jak szpak w....niemiaszek pisze:DP 1.07450 - tabelkapanzupa pisze:Dzieki Niemiaszek.
DP 1.07435 - u mnie
czekam...
weszło Ci TP...

Damn it! Edek sie odbil od daily pivot i znow do gory.... ehh..
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
bawią się, to im trzeba przyznać, ale od kreski do kreski chodzą, więc coś może jednak w tym jest...panzupa pisze:Damn it! Edek sie odbil od daily pivot i znow do gory.... ehh..