EURGBP dwie pozycje S, jedna na +28 a druga na BE+, zobaczymy, moze dojedziemy szczesliwie do S3panzupa pisze:Zobaczymy, otworzylem kolejna pozycje, pierwsza jest na S2. Jak pojdzie do gory to strace pare pipsow. (zabezpieczenia na razie niezgodne z systemem Twoim)
Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
panzupa pisze:EURGBP dwie pozycje S, jedna na +28 a druga na BE+, zobaczymy, moze dojedziemy szczesliwie do S3panzupa pisze:Zobaczymy, otworzylem kolejna pozycje, pierwsza jest na S2. Jak pojdzie do gory to strace pare pipsow. (zabezpieczenia na razie niezgodne z systemem Twoim)
grunt to dostać zegarek i odliczać minutki

tak jak pisałem, że pejsy jak wejdą to zrobią robotę, a że najpierw wybrali pocisnąć w dół zgodnie z kierunkiem, więc dopiero teraz będą kombinować z odreagowaniem całego spadku

do MA21 z M5 pewnie podejdą bez problemu...

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
No wlasnie takich rzeczy nie lubie: Jak pejsy wejda na rynek to cos.... - na to trudno stworzyc algorytm.
Co do trejdu to ladnie poszedl na EURGBP. Jeden na +33 a drugi na +12. Tego pierwszego zlecenia nie zamknalem, przeszlo od D_S1 az do D_S3.
Oba zlecenia zamknieta na tym samym poziomie (SL).
Co do trejdu to ladnie poszedl na EURGBP. Jeden na +33 a drugi na +12. Tego pierwszego zlecenia nie zamknalem, przeszlo od D_S1 az do D_S3.
Oba zlecenia zamknieta na tym samym poziomie (SL).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
szkoda. milo bylo patrzec jak twardo dyscypline utrzymujesz. na rzeźniku ryzykujesz 10k pln?niemiaszek pisze:uprzejmię informuję, że zwiększam pozycję i trochę poklikam po swojemu(na czuja) bez szczegółowego opisywania... żeby coś się działo na rachunku, gdyż wiele trejdów mi ucieka a dzień za dniem mija![]()
jak się bawić to się bawić na całego...![]()
natomiast w jurnalu będę wrzucał pozycje zajmowane tylko i wyłącznie zgodnie z sysem![]()
30 pipsów po 2 loty to jakieś 1800 zł, przy jego depo jakieś ~4% ryzyka.blist pisze:szkoda. milo bylo patrzec jak twardo dyscypline utrzymujesz. na rzeźniku ryzykujesz 10k pln?niemiaszek pisze:uprzejmię informuję, że zwiększam pozycję i trochę poklikam po swojemu(na czuja) bez szczegółowego opisywania... żeby coś się działo na rachunku, gdyż wiele trejdów mi ucieka a dzień za dniem mija![]()
natomiast w jurnalu będę wrzucał pozycje zajmowane tylko i wyłącznie zgodnie z sysem![]()
Też mi się to nie podobało, ale bzdur nie wypisuj.
Mpapiez Ty sie przyjrzyj dokladnie, SL na 178 pips zatem ryzykuje 10k, nawet ciut wiecej.Mpapiez pisze:30 pipsów po 2 loty to jakieś 1800 zł, przy jego depo jakieś ~4% ryzyka.blist pisze:szkoda. milo bylo patrzec jak twardo dyscypline utrzymujesz. na rzeźniku ryzykujesz 10k pln?niemiaszek pisze:uprzejmię informuję, że zwiększam pozycję i trochę poklikam po swojemu(na czuja) bez szczegółowego opisywania... żeby coś się działo na rachunku, gdyż wiele trejdów mi ucieka a dzień za dniem mija![]()
Też mi się to nie podobało, ale bzdur nie wypisuj.
Let the pips flow 

Aaa zwracam blistowi honorm4ki pisze:
Mpapiez Ty sie przyjrzyj dokladnie, SL na 178 pips zatem ryzykuje 10k, nawet ciut wiecej.

Myślałem że on pisał odnośnie tych pozycji po południu.
Widzę że niemiaszka znów ułańska fantazja ponosi...
Potencjalna strata prawie 7x większa od potencjalnego zarobku...
Nie wiem niemiaszku czy "zawodowiec" postawiłby prawie 20% depo na 1 trade...
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
Panowie spokojnie, bez pochopnych osądów, że już jest nie halo...
jak mi któryś mądry wyjaśni co robi błąd to z chęcią wysłucham, bo po wczorajszym bluescreenie w kompie nie mam kompletnie pojęcia i musiałem usunąć OCT z GBPJPY, bo to dla mnie jakieś czary
jedyny ratunek wczoraj to było ustawienie na telefonie szerokiego SL, bo MT4 w kompie nie reagowała na przesunięcie TP ani SL, więc naprawdę nie wiem o co kaman
czekam na wskazówki od Andrzeja...

jak mi któryś mądry wyjaśni co robi błąd to z chęcią wysłucham, bo po wczorajszym bluescreenie w kompie nie mam kompletnie pojęcia i musiałem usunąć OCT z GBPJPY, bo to dla mnie jakieś czary

jedyny ratunek wczoraj to było ustawienie na telefonie szerokiego SL, bo MT4 w kompie nie reagowała na przesunięcie TP ani SL, więc naprawdę nie wiem o co kaman

czekam na wskazówki od Andrzeja...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
zamknięte z X bezpośrednio w MT4, nie ważne na wynik, ale już mam info od Andrzeja i wiem co zrobić... jak to dobrze mądrego posłuchać, bo ja specem od kompów nie jestem, ale za moment wszycho będzie śmiagało jak trza...
więc jeszcze raz Panowie, spokojnie jak na wojnie... damy radę

więc jeszcze raz Panowie, spokojnie jak na wojnie... damy radę

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
no i wczorajsze TP na GBPJPY dobrze było wymierzone...
nic to, było minęło i nie ma co wspominać, a najważniejsze że wszycho działa jak należy

nic to, było minęło i nie ma co wspominać, a najważniejsze że wszycho działa jak należy