Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Pomierzcie sobie jak na fibo wychodziły korekty na edku, interwał H1. Też ciekawe według mnie. Mierzyłem tylko ostatnie ruchy od 1.0519.
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Tak, fibo chyba wraca i to w wielkim stylu (gdzie ja to... :mrgreen: ) wachlarze, łuki itp. wszystko działa co do kreski, ciekawe kiedy skończy się eldorado... no już wiem, jak znowu odpalę real... :mrgreen:
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

T-REX pisze:Ja bym nie przesadzał tak z zaufaniem do tej metody choć jest zacna - trzeci dzień pod rząd mam 100 pipsów no ale właśnie - NA DEMO. To nie grall i warto o tym pamiętać. Sprawdza się (jak wszystko) tylko po spełnieniu pewnych warunków a i to nie zawsze. Trzeba uważać, żeby nie dać się ponieść emocjom i nade wszystko zabezpieczać zyski. W każdym razie dzięki highend że nie kisiłeś tej idei tylko dla siebie.
Szacun
Ideę wyczaił Dadas - możecie jemu podziękować :)
Ja tylko wymyśliłem to po swojemu, niejako wyważając otwarte drzwi.
Stosuję na realu. A jesli już coś robię na demo - to dokładnie tak samo jak na realu - w sensie emocji i psychiki. Da się.

Z tym wykresem M wzrostu edka to można się śmiać, ale naprawdę aktualny dołek edka jako odbicie od F161 wygląda być może jak okazja jedna na milion. Wyjdzie w praniu.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

btw. pojechałem z daxem w dół, z USD/PLN w dół - wszystko na realu.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Mpapiez pisze: Mniej więcej jak już zaliczyłem 50% DD, stwierdziłem że co mi tam zależy. Wróciłem do standardowych ustawień systemu z tym że TP zaczałem wyznaczać poprzez FIBO a'la highenda.

Efekty widać gołym okiem.
:D no proszę :D :mrgreen: :564:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Zatem jeśli tylko znamy trend (albo mamy świecę trendową) - to przy pomocy odmierzania sobie wyczaimy TP.
a z SL też nie będzie problemu jakby się okazało, że się pomyliliśmy. Pomyłki i błędy są nieodłączną częścią tradingu. Dlatego jedynym Graalem jest tylko i wyłącznie TRADER.

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Kreski Dadasa były dla mnie zbyt abstrakcyjne, a jego charakter sprawiał ze nie mogłem znaleźć z Nim wspólnego języka. Ale skoro tak to: dzięki Dadas, cokolwiek o mnie myślisz. Ja powoli zamykam kramik - :569: 590 pipsów!
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

no to ładnie dzisiaj, i nawet się załapałem: ropa L, DAX S, usd/pln S

najbardziej korci zrobić piramidkę na USD/TRY na S.
za 1 lot na SELL- mForex płaci 84 PLN dziennie samego swapu !!!! ale ryzyko jest bo nawet jak się dolec osłabi to turecka lira jest masakryczna.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

T-REX pisze:Kreski Dadasa były dla mnie zbyt abstrakcyjne, a jego charakter sprawiał ze nie mogłem znaleźć z Nim wspólnego języka. Ale skoro tak to: dzięki Dadas, cokolwiek o mnie myślisz. Ja powoli zamykam kramik - :569: 590 pipsów!
Dla mnie też - a wiesz dlaczego? Przypominj sobie jak chodziłeś do szkoły. Lubiłeś nauczycieli młodszych czy starszych?
Ci starsi byli mądrzy, ale trochę surowi.... może nie potrafili przekazać wiedzy i ciężki z nimi był kontakt? Pomyśl w ten sposób. Ktoś komu zależało na wiedzy - potrafił się jednak od tych starszych nauczyć :564:

Jak możesz to pokaż co nawrzucałeś i jak poodmierzaleś. Chętnie zobaczę miejsca wejść i wyjść. Kwoty i wielkość pozycji mnie nie interesują :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

edit do kolegi Płaski: szacun za DAXa i za własny system. Właśnie ja miałbym z tym problem. Zamykałbym te 50K, bo przecież cofnęło na 30K... no ale co z tego skoro teraz pewnie jest z 70K albo więcej. I o to chodzi ! :D :)

ODPOWIEDZ