Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Płaski pisze:Tak jak pisałem wcześniej - mam pare sztuk po 11690, zostawię jedną na te 10000 pkt. Jak dotknie to będzie 1700pkt*39PLN=66000*10%=6600 bedzie twoje :) mówie serio

Ile już skasowałeś na tej piramidzie ?:D

Awatar użytkownika
Płaski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płaski »

Jeszcze trzymam teraz jest 30k in plus a było już 50k

Awatar użytkownika
Płaski
Gaduła
Gaduła

Jeszcze jedno, jak ktoś ma jakieś fajne tredy to niech zapodaje przeznaczam na to dwa LOTY :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Płaski pisze:Jeszcze trzymam teraz jest 30k in plus a było już 50k
kurde ja bym brał te 50k
jednak 20k różnicy to całkiem sporo.

:) 11.900 prawie dotknęło i było zamykać. Zawsze można odnowić.
specjalnie tak robią, bo wiekszosc pewnie ustawia TP na okrągłych liczbach.

teraz idą mysle gdzies na 12100.

ja wyznaje zasade - jak dają to biorę :d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

Patrzcie jak się ładnie trade zakończył :)...
Kolejno TP1 i TP2 odpukane.

Za jakiś czas poszukam jakiejś eski na korektę :)...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Równie dobrze mógłbyś zamknąć pozycję jak było 10K na plusie. Zakładam, że system Płaskiego zakłada piramidę, która wycisnęłaby wszystko z trendu nawet jak kilka razy z rzędu wywaliłoby na BE. Jest bardzo bliski z moimi założeniami ;-)

Mpapiez

No i poszła eSka na dbl top.
Tak troche strzał w ciemno na powrót do red ema.
Zrobiliśmy prawie 70 pipsów ruchu bez korekty. Myśle że siądzie co najmniej TP 1.

Awatar użytkownika
Płaski
Gaduła
Gaduła

Tak jak pisze MR.D chodzi o wyciśnięcie z trendu maksa, ta sama sytucja bedzie np na EUR/USD jak bede miał np. 10 lotów

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Ja bym nie przesadzał tak z zaufaniem do tej metody choć jest zacna - trzeci dzień pod rząd mam 100 pipsów no ale właśnie - NA DEMO. To nie grall i warto o tym pamiętać. Sprawdza się (jak wszystko) tylko po spełnieniu pewnych warunków a i to nie zawsze. Trzeba uważać, żeby nie dać się ponieść emocjom i nade wszystko zabezpieczać zyski. W każdym razie dzięki highend że nie kisiłeś tej idei tylko dla siebie.
Szacun
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Mpapiez

T-REX pisze:Ja bym nie przesadzał tak z zaufaniem do tej metody choć jest zacna - trzeci dzień pod rząd mam 100 pipsów no ale właśnie - NA DEMO. To nie grall i warto o tym pamiętać. Sprawdza się (jak wszystko) tylko po spełnieniu pewnych warunków a i to nie zawsze. Trzeba uważać, żeby nie dać się ponieść emocjom i nade wszystko zabezpieczać zyski. W każdym razie dzięki highend że nie kisiłeś tej idei tylko dla siebie.
Szacun
Nie jest to grall, ale w pewnym sensie uzupełnienie strategii spekulacyjnej.
Tak wyznaczane zakresy fajnie mówią kiedy wyjść z pozycji i nie musisz się nad tym zbytnio zastanawiać.

Ja zawsze mówiłem, że największym problemem większości graczy mniej lub bardziej zaawansowanych, jest nieumiejętne branie TP - ludzie nie potrafią wziąć zysku jak jest, bo chcą 1 tradem miliony zarobić i to się kończy z reguły SL lub BE. Taka już nasza natura. Wszyscy chcemy więcej.

Z braniem strat natomiast nie ma problemu, bo albo walnie w SL'a który z reguły jest blisko, albo zeżre nam całe konto jak SL'a nie mamy i też nas wyrzuci.

Na dłuższą mete brać zbyt małe profity / BE i jednocześnie standardowe SL'y też prowadzi do katastrofy i każdemu wkońcu psychika siada - bo człowiek sobie myśli - "cholera ale jak to, przecież wejście było dobre" a ja ciągle tracę.

Na koniec coś wam pokaże (obrazek). Po tym jak zaliczyłem uślizg, troche straciłem wiare we własne umiejętności i zaczałem kombinować ze swoim system. Założyłem demo i poprzestawiałem parametry.
Skutek był taki, że sobie równiutko w dół na tym demo leciałem na MC.

Mniej więcej jak już zaliczyłem 50% DD, stwierdziłem że co mi tam zależy. Wróciłem do standardowych ustawień systemu z tym że TP zaczałem wyznaczać poprzez FIBO a'la highenda.

Efekty widać gołym okiem.

ODPOWIEDZ