Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
poszła S na edku od MP 

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Najpierw chciałbym zrobić 50 tradów in row opartych na podstawowym setupie.... to jest podstawowy element szkolenia jakie sobie funduje.... chcę to opanować, a to nie jest trudne, trudne jest nie brać w międzyczasie innych setapów sytuacji, itp itd .... zrobiłeem ponad 40 wejść do tej pory a działania impulsywne ciagle mi sie zdarzają, nie chę działac impulsywnie, cale moje zycie to działania impulsywne, na starość chcę spokoju i systematyki, chę miec fun a nie wypadanie ostatnich siwych włosów...niemiaszek pisze:trzeba było łapać pod prąd edka i kabla od MP na kierwszy kontaktjackub pisze:ale mnie ręka mnie świerzbiała żeby wziąć tego edka teraz, ale dysyplina to dyscyplina![]()
edek i kabel porobily MP ... 200 pipek ruchu na edku... cholercia nieźle...
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
SL na BE+
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
+1% depo na szybko... 

mozesz opisac to zagranie? z ema na h1 byl spadkowy ale tuz przed zmiana na wzrostowy, a na m5 byl wzrostowy, wiec dlaczego S?niemiaszek pisze:poszła S na edku od MP
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
wiem, że nie zgodnie z sysem, ale proponowałem kilka postów wcześniej to zagranie jak pod prąd na pierwszy test M_Pivotblist pisze:mozesz opisac to zagranie? z ema na h1 byl spadkowy ale tuz przed zmiana na wzrostowy, a na m5 byl wzrostowy, wiec dlaczego S?niemiaszek pisze:poszła S na edku od MP

jackub nie chciał się skusić, bo chce 50 trejdów kliknąć tylko i wyłącznie zgodnie z sysem, więc na siłę nie będę namawiał

naprawdę nie mam za wiele wolnego czasu(praca), żeby więcej klikać, a jak większość testujących sysa to zdają sobie sprawę, że jednak trzeba się gapić w wykresy, żeby zająć pozycję zgodnie z sysem, a w moim wydaniu to ciągle tylko BE +

jurnal ma już 100 stron stron, a ja za wiele nie pokazałem oprócz wpadki na USDPLN...
pewnie wielu osobom się cierpliwość kończy, bo więcej gadania niż zarabiania i coś czuję, że uprzedzam tym wpisem tych co mają już dość i oczekują konkretnych wyników, ale zarabiać można zawsze o ile się wie, co się robi i dlaczego

wspominałem wczoraj o asach w rękawie i powoli będę je pokazywał w postaci zagrań jako uzupełnienie sysa, bo nie wiem czy zdążę ze wszystkim, a czasu mam coraz mniej...
Zabrzmiało to jak byś był śmiertelnie chory, ale mam nadzieje że chodzi Ci o prace. Potwierdź.niemiaszek pisze:
...... bo nie wiem czy zdążę ze wszystkim, a czasu mam coraz mniej...
Poza tym podoba mi sie Twoj sys, szukałem czegos do scalpowania i wydaje sie to podejscie ciekawe. Mr.T i Mr Yogi grubo kasują za dopuszczenie do ichnych sysow, a tutaj za free. Szacunek Panie Niemiaszek.
Nic się nikomu nie kończy, czytam codziennie wszystko co tutaj wpisujesz + inni.niemiaszek pisze: pewnie wielu osobom się cierpliwość kończy, bo więcej gadania niż zarabiania i coś czuję, że uprzedzam tym wpisem tych co mają już dość i oczekują konkretnych wyników, ale zarabiać można zawsze o ile się wie, co się robi i dlaczego![]()
Wyniki są bardzo dobre, nikt tu nie każe nikomu robić 50% depo w 1 dzień.
Właśnie to mi się podoba i mam tez w stopce "mała łyżka".
Ty może jesz większą łyżką (bo 1 lot to całkiem spora łycha), ale robisz to w taki sposób jakby na tej łyżce był... kondom

USD/PLN wpadkę wyjasniłeś i każdemu się może zdarzyć. Pozycji z telefonu lepiej nie zajmować i tyle

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Nadal przypominam, że wskaźniki i skrypt, które tutaj dałem od strony tam chyba 80, czyli:
PPv1.01.ex4
indInfoNiemSys.mq4
scPP.mq4
liczą nieprawidłowo pivoty dla poniedziałków, abyście na to uważali.
Obecnie już to naprawiłem, ale prowadzą testy, które zakończą się 22-24 kwietnia to wrzucę wtedy.
Ponadto dodałem nową funkcję

Jeżeli ustawimy CURRENT_DATA na false to możemy rysować pivoty dla danego dnia z przeszłości, oczywiście w oparciu o świeczki dzienne, tygodniowe, miesięczne.
Teraz kwestia taka. Nas interesują tylko te pivoty, które są pobierane z zakończenia dnia o 17:00 w NY, czyli mamy tak

Wniosek jest taki. Broker, który ma świeczki przesunięte do przodu o godzinę będzie rysował te pivoty o które nam chodzi. W przypadku innych brokerów trzeba przerobić wskaźnik tak, aby liczył D pivoty w oparciu o 24 świeczki godzinne, ale tak aby warunki były spełnione jak na zdjęciu. I tutaj też dochodzi kwestia odwołania czasu letniego bo nie wiem co to się stanie wtedy.
Jeszcze powiedzcie czy dobrze myślę. Rozumiem, że banki rysuję sobie pivoty o 17:00 NY? Trochę dziwne, że nie o północy.
PPv1.01.ex4
indInfoNiemSys.mq4
scPP.mq4
liczą nieprawidłowo pivoty dla poniedziałków, abyście na to uważali.
Obecnie już to naprawiłem, ale prowadzą testy, które zakończą się 22-24 kwietnia to wrzucę wtedy.
Ponadto dodałem nową funkcję

Jeżeli ustawimy CURRENT_DATA na false to możemy rysować pivoty dla danego dnia z przeszłości, oczywiście w oparciu o świeczki dzienne, tygodniowe, miesięczne.
Teraz kwestia taka. Nas interesują tylko te pivoty, które są pobierane z zakończenia dnia o 17:00 w NY, czyli mamy tak

Wniosek jest taki. Broker, który ma świeczki przesunięte do przodu o godzinę będzie rysował te pivoty o które nam chodzi. W przypadku innych brokerów trzeba przerobić wskaźnik tak, aby liczył D pivoty w oparciu o 24 świeczki godzinne, ale tak aby warunki były spełnione jak na zdjęciu. I tutaj też dochodzi kwestia odwołania czasu letniego bo nie wiem co to się stanie wtedy.
Jeszcze powiedzcie czy dobrze myślę. Rozumiem, że banki rysuję sobie pivoty o 17:00 NY? Trochę dziwne, że nie o północy.
Już tak nie narzekajniemiaszek pisze:
pewnie wielu osobom się cierpliwość kończy, bo więcej gadania niż zarabiania i coś czuję, że uprzedzam tym wpisem tych co mają już dość i oczekują konkretnych wyników, ale zarabiać można zawsze o ile się wie, co się robi i dlaczego![]()
wspominałem wczoraj o asach w rękawie i powoli będę je pokazywał w postaci zagrań jako uzupełnienie sysa, bo nie wiem czy zdążę ze wszystkim, a czasu mam coraz mniej...

Chociaż nie ukrywam że zaliczam się do tych co preferują większą ilość wejść. ale bardziej od tego, podoba mi się ten powolny stabilny wzrost - nie licząc oczywiście tej jednej wtopy.