Marcinmijagi vs Czysty wykres
- marcinmijagi
- Pasjonat
Re: Marcinmijagi vs Czysty wykres
Witam, mialem wklejac wszystko ale nie ma sie czym chwalic. To moze nie bede sie rozpisywal i zaczne wklejac od dzis. Poprzedni stan konta(5000zl)nieaktualny 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Cytaty, pipsów nie dają.
- marcinmijagi
- Pasjonat
jak to na forexie: a moglo byc...
Cytaty, pipsów nie dają.
- marcinmijagi
- Pasjonat
- marcinmijagi
- Pasjonat
...
Cytaty, pipsów nie dają.
- marcinmijagi
- Pasjonat
zabezpieczone pozycje...
Cytaty, pipsów nie dają.
- marcinmijagi
- Pasjonat
...
Cytaty, pipsów nie dają.
- marcinmijagi
- Pasjonat
...
Cytaty, pipsów nie dają.
Ciekawe te wejścia tylko mało mówiące o samych zasadach dlaczego tak, a nie inaczej.
Zacytuję z pierwszej strony
Poza tym ciekawi mnie wejście na GBP AUD z 09.04. Miałeś ok, 100p zysku, a pozwoliłeś cenie wrócić bez zostawienia BE. Z jednej strony bardzo dobre zagranie, a z drugiej bardzo ryzykowne jak na ruchy tej pary.
Zacytuję z pierwszej strony
Tutaj widać na screenach wiele razy pozycje na ponad 50p obsuwy. Czyli musiałeś coś modyfikować.marcinmijagi pisze: Jesli chodzi o gre to bedzie ona odbywala sie na czystym wykresie, glownie para Eur/Usd. Wejscia w pozycje na podstawie wsparc i oporow, lini trendu, rgr, zl .Glownie chodzi o to zeby zawsze byl powod do otwarcia pozycji (zdarza sie czesto ze gram na zasadzie "a to teraz sobie sprzedam"). Jesli chodzi o kapital poczatkowy to nie bede pisal szczegolow, najwazniejsze zeby stop loss nigdy nie byl wiekszy niz 10 pips, natomiast tp bedzie zalezal od sytuacji na wykresie.
Poza tym ciekawi mnie wejście na GBP AUD z 09.04. Miałeś ok, 100p zysku, a pozwoliłeś cenie wrócić bez zostawienia BE. Z jednej strony bardzo dobre zagranie, a z drugiej bardzo ryzykowne jak na ruchy tej pary.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
- marcinmijagi
- Pasjonat
Zeby bylo jasne - Nie Zarabiam Systematycznie Na Forexie- a nawet jestem na minusie.
To co pisalem w pierwszym poscie nie ma zastosowania w tym co teraz gram. Zmienilem sposob gry i skupiam sie glownie na d1 i w1. Co do wejscia na gbp/aud z 09.04 to zamknalem pozycje z zyskiem 80 pipsow, wiec chyba cos pomyliles.
To co pisalem w pierwszym poscie nie ma zastosowania w tym co teraz gram. Zmienilem sposob gry i skupiam sie glownie na d1 i w1. Co do wejscia na gbp/aud z 09.04 to zamknalem pozycje z zyskiem 80 pipsow, wiec chyba cos pomyliles.
Cytaty, pipsów nie dają.
Żeby było jasne: nie chodzi mi o zaglądanie Ci do portfela.marcinmijagi pisze:Zeby bylo jasne - Nie Zarabiam Systematycznie Na Forexie- a nawet jestem na minusie.
Domyślam się, że nie ma. Chodzi bardziej o to, że nie ma na screenach informacji gdzie masz SL i TP oraz jak rozgrywasz pozycje. Bez tego dziennik stracił na aktualności i sensie.marcinmijagi pisze: To co pisalem w pierwszym poscie nie ma zastosowania w tym co teraz gram. Zmienilem sposob gry i skupiam sie glownie na d1 i w1.
Nie pomyliłem, bo chodziło mi o sytuację przed zamknięciem.marcinmijagi pisze:Co do wejscia na gbp/aud z 09.04 to zamknalem pozycje z zyskiem 80 pipsow, wiec chyba cos pomyliles.
Zobacz jeszcze raz na screen z 9go (pozycja otworzona 2go kwietnia). Wejście na zielonej świecy ok. ceny 1.9650.
Następne 2 świece dają zysk na ok. 100p, którego nie bierzesz. Później cena wraca dokładnie w to samo miejsce. Przeważnie w takich sytuacjach zlecenie przestawia się co najmniej na BE. Myślałem, że nieprzestawienie wynika z jakichś nietypowych sposobów zarządzania otwartą pozycją.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,