XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: XTB

Nieprzeczytany post autor: raposo »

monikazale pisze:
kosinho pisze:Czy komuś grającemu w XTB anulowali debet po akcji z frankiem szwajcarskim? Bardzo bym prosił o wypowiedź kogoś kto był w takiej sytuacji, a nie że tylko czytał czy słyszał o tym. Zastanawiam się nad zamknieciem konta w bossie i przejściu do XTB. Dziękuję.

Moj znajomy ma taka sytuacje frankowa i niestety egzekwują z niego to komornikiem juz. Wątpie żeby odpuszczali. A on tez nie zamierza tego płacic i idzie na droge sądowa
Swoja droga zastanawia mnie jedna rzecz, jak nie zamkneło mu pozycji bedacej chociaz troche na minusie to czemu nie trzymali jej dalej i nie dali szansy na odrobienie straty z tej sytuacji. Tak to by sie bujał teraz z 30k na minusie
Ponieważ nikt nie zna przyszłości i zawsze istniało ryzyko, że debet cały czas będzie się powiększał, a tym samym nie tylko klient będzie miał większy problem ze spłatą ale też broker z płynnością. Tylko pytanie brzmi czy zabezpieczali te transakcje czy to dla nich dodatkowy zysk (konta MM).

Wcześniej pojawiały się informacje o tym, że XTB umarza debety - czyżby jednak to była nieprawda? Lub może umorzyli tylko tym z kontami MM, a STP/ECN już nie?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
psychologtlumu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: psychologtlumu »

Mojemu znajomemu nie umorzyli choć niewielki koło 17 tysięcy zł. Ale ponoć rekordziści idą w dziesiątki tysięcy złotych. WIększe pozycje chyba obligatoryjnie zabezpieczają na zewnątrz.

monikazale
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: monikazale »

No zgodze się że przyszłości nie znamy ale skoro nie zamkneło ruchu po wyzerowaniu konta i przekroczeniu merginu to czemu maja płacić skoro to nieraz pewnie kilkukrotnie przekroczyło depozyt i nie na taka kwote decydowali sie inwestowac wchodząc na ten rynek. Jak na moje oko sprawa jest do wygrania, jak sie rozeznałam ostatnio i pierwszy lepszy prawnik by to wybronił.

Awatar użytkownika
m4tt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m4tt »

monikazale pisze:No zgodze się że przyszłości nie znamy ale skoro nie zamkneło ruchu po wyzerowaniu konta i przekroczeniu merginu to czemu maja płacić skoro to nieraz pewnie kilkukrotnie przekroczyło depozyt i nie na taka kwote decydowali sie inwestowac wchodząc na ten rynek. Jak na moje oko sprawa jest do wygrania, jak sie rozeznałam ostatnio i pierwszy lepszy prawnik by to wybronił.
O ile pamiętam poprawnie jedno ze szkoleń, debet powstały na koncie przez lukę cenową (np. po weekendzie) trzeba pokryć. Nie do końca to samo, ale sytuacja chyba podobna.

EDIT:

Czy Wam też zdarzają się problemy z logowaniem do ich systemów? Chodzi mi zarówno o platformę xStation jak i pokój inwestora. Nie jest to już pierwszy raz...

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

m4tt pisze:
monikazale pisze:No zgodze się że przyszłości nie znamy ale skoro nie zamkneło ruchu po wyzerowaniu konta i przekroczeniu merginu to czemu maja płacić skoro to nieraz pewnie kilkukrotnie przekroczyło depozyt i nie na taka kwote decydowali sie inwestowac wchodząc na ten rynek. Jak na moje oko sprawa jest do wygrania, jak sie rozeznałam ostatnio i pierwszy lepszy prawnik by to wybronił.
O ile pamiętam poprawnie jedno ze szkoleń, debet powstały na koncie przez lukę cenową (np. po weekendzie) trzeba pokryć. Nie do końca to samo, ale sytuacja chyba podobna.

EDIT:

Czy Wam też zdarzają się problemy z logowaniem do ich systemów? Chodzi mi zarówno o platformę xStation jak i pokój inwestora. Nie jest to już pierwszy raz...
loguję się często i do xStation i do pokoju i nigdy nie było problemu.

Awatar użytkownika
m4tt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m4tt »

andrzej-sk pisze:
m4tt pisze:

EDIT:

loguję się często i do xStation i do pokoju i nigdy nie było problemu.
Dzięki za info. Już do nich napisałem. W sumie wybór padł na nich również ze względu na platformę. Nie mam Windowsa a Meta Trader przez wine działa tak sobie.

Może problem się rozwiąże...

TraderNiesamowity
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: TraderNiesamowity »

Mnie też nieźle XTB wczoraj załatwiło.
Otworzyłem zlecenie oczekujące na USD/PLN. Gdy cena dotknie 3.630 to komputer miał mi otworzyć pozycję krótką.
Na wszelki wypadek SL ustawiłem na 3.6541 (SL ze stratą 555zł)
Równo o 14:30 pozycja się otworzyła i od razu się zamknęła po cenie SL chociaż cena nie osiągnęła tego poziomu.
Byłem poza domem wielce ucieszony że przy takich kwotowaniach dolara będę na plusie 2000PLN+, wróciłem do domu i .... :563:
Oczywiście zainkasowali z konta 555zł, zysków 0, reklamacja złożona, ale jeszcze bez odpowiedzi.
Dobrze pisaliście na forum, że jak ktoś notuje zyski to próbują go wyrugować. Mnie już wystarczająco zniechęcili.

Obrazek

radmor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: radmor »

czy ma ktos metode na wyciagniecie tych 10% bonusa za wplate do xtb? Najlepiej w formie arbitrazu na futuresach... Bo obrot jaki zazadali jest komiczny (z ich punktu widzenia czysta stopa zwortu w formie 1%). Szkoda nie zarobic 10% za frajer.

jakies idea?

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Za każde wpłacone 1000 zł, należy zrobić 3 loty - także faktycznie jest to bardzo mało. Dzięki temu można zyskać praktycznie handel bez spreadu, na niektórych instrumentach.

EURUSD - efektywny spread z bonusem ok. 0,25 pips.
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Toszek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Toszek »

Po zalogowaniu się do pokoju Inwestora w sobotę 27.06.2015 okazało się że nie mam żadnych kont i środków. Brak informacji o jakiejś przerwie technicznej. Na xStation w ogóle nie mogę się zalogować.
Miał ktoś podobne problemy ? Czy może to norma w weekendy ?

ODPOWIEDZ