santo pisze:Ale oni z łupkami liczą czy nie ?
pojecia nie mam , źródło : xpuls ..
santo pisze:Ale oni z łupkami liczą czy nie ?
Wiele ten wskaźnik nie mówi bo zamykają te najmniejsze nie rentowne a w tym samym czasie otwierają na dużych złożach ze jedna zastępuje 10Venomouss pisze:wariatgdynia pisze:Wie ktos moze gdzie znajde info na temat aktywnych wież wiertniczych niby dzis ma byc info o na ten temat
USA – liczba aktywnych wież wiertniczych: -42 t/t
Poprzednio: -11
Zmiana tygodniowa
Liczba aktywnych wież wiertniczych dla ropy i gazu: -40
Poprzednio: -20
Ale takie GRRRRUUUUBEEE S?Rafcyk pisze: Ropa 51,5 okazja do S ja zapielem ,target conajmniej 50
5 lot lub 50 zależy od platformy zgrubssza 20.000 na dolarze różnicyhighend pisze:Ale takie GRRRRUUUUBEEE S?Rafcyk pisze: Ropa 51,5 okazja do S ja zapielem ,target conajmniej 50
ja mam taki rysunek jak poniżej. For your consideration.
potwierdzeniem będzie wybicie i retest szarego F161
negacją będzie spadek poniżej 50 na ropie, wtedy dolecimy gdzieś do 48 z hakiem co będzie okazją na L.
Zabezpieczamy na 1,0596 i czekamy 5 pips to u mnie około 2000Rafcyk pisze:Psycha wróciła buachchchaaa
Poziom ryzyka wzrósł.
L na Edku 1,0591 tak zaczepnie , 5 dni spadkowych pasuje korekta
Nie ma swapow to sie czekaKusus pisze:Nie ma to jak wchodzic w pozycje w piatek o 20-21 i czekac na srodowy target.
Może sie skorygować to dokupie w okolicy 54highend pisze:Generalnie chyba Rafcyk będzie problem z S bo ropa jest aktualnie w idealnym setupie systemu Niemiaszka.
Dwie średnie są na wzrost (na H1 i M5), cena leci od D_R1 (51.67) do W_R2 (52.37 cena).
aktualnie cena jest na D_R1.
Dzisiaj cena zawędrowała od D_S1 poprzez D_Pivot (przebiła go na wylot) do aktualnego D_R1.
Układ średnich jest cały czas na wzrost na M5 i H1