DayTrading: Piątek 10.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 kwie 2015, 00:00

Wzrost
5
19%
Bez zmian
3
12%
Spadek
18
69%

Liczba głosów: 26

ech755
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 10.04.2015

Nieprzeczytany post autor: ech755 »

Na co sie szykuja na EDKU?!

konn365
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: konn365 »

ech755 pisze:Na co sie szykuja na EDKU?!
czyszczą SL do 1.06, a za 15 min mocne odbicie na 1.07 ;)

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

konn365 pisze:
Ta... dodruk Euro od wczoraj a wy gracie pod odbicie.

konn365
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: konn365 »

Kusus pisze:
konn365 pisze:
gram krótkoterminowo (na godzinę czy dwie, często na opcjach binarnych) więc długoterminowy trend nie bardzo mnie interesuje :d

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

Witam a gdzie highend prorok daxa co to bułka z masłem miała być takie spadki wróżyl trzeba grać odwrotnie to co on pisze i bedzie dobrze :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Dlaczego gospodarka USA zwalnia?

Mocny dolar staje się coraz bardziej odczuwalny. Zakończenie programu luzowania ilościowego ma swoje wady, o czym dobitnie przekonują się Amerykanie. Zbyt wysoki kurs walutowy mocno obniża konkurencyjność gospodarki. Grecja spłaciła transze kredytu wobec MFW.

Amerykańska gospodarka po zakończeniu programu QE3 wyraźnie zwolniła. Czyżby zatem luzowanie ilościowe było skuteczne? Można oczywiście wyciągnąć takie wnioski. Warto natomiast zwrócić uwagę na inną rzecz. Słabe dane z handlu i przemysłu sugerujące niemal recesję mają też dodatkowy powód. Jest to zmiana kursów walut. Zakończenie QE3 spowodowało napływ kapitału liczącego na wzrost stóp procentowych i zyski zarówno na obligacjach jak i zmianach kursowych. W wyniku wywołanej zwyżki kursów gospodarka straciła na konkurencyjności. W efekcie należy się przyzwyczaić do słabszych danych.

Wczoraj zgodnie z oczekiwaniami Grecja spłaciła transze pomocy wobec Międzynarodowego Funduszu Walutowego. Spowodowało to umacnianie się euro względem złotego. Europejska waluta przestała testować poziom 4 zł i znajduje się obecnie 3 grosze wyżej. Co ciekawe wspólna europejska waluta traciła względem dolara. Ateny dostały również 6 dni na poprawienie proponowanego programu reform. Jeżeli pakiet ten zostanie zaakceptowany, wypłacona zostanie kolejna transza pomocy wstrzymana dotychczas ze względu na zejście ze ścieżki reform ustalonych z poprzednim rządem. Wątpliwości budzi nie tylko odejście od prywatyzacji portów i lotnisk, ale przede wszystkim działania w ramach świadczeń socjalnych, które zamiast spadać wzrosły.

Ciekawe wiadomości nadchodzą z rynku ropy. Po pierwsze potwierdziły się złoża ropy pod Londynem. Zwiększono ponad dwukrotnie wstępne szacunki. Złoże jest bardzo istotne ekonomicznie i porównywalne wielkościowo ze złożami na Morzu Północnym. Drugą wiadomością jest utrata kontroli przez Państwo Islamskie nad kolejnymi polami naftowymi. Informacje te na razie nie miały wyraźnego wpływu na ceny ropy, co pozwoliło rublowi kontynuować ruch umacniający się.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

konn365 pisze:Na co sie szykuja na EDKU?!

gram krótkoterminowo (na godzinę czy dwie, często na opcjach binarnych) więc długoterminowy trend nie bardzo mnie interesuje :d
Ta ale nawet krótkoterminowo może być kibel. Bo dzisiaj jest kontynuacja dystrybucji jak widać. Wyprzedaż euro trwa. Każdy to sprzedaje i będzie tanieć. A ty chcesz kupować...

Przedział 1.0580 - 1.0600 to trudne wsparcie do złamania - ds1 i ws2. No ale żeby tu kupować euro - ja bym się nie odważył.

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

Odnośnie Giełd,

to tak wyglądają od najmocniejszej do najsłabszej: DAX, NASDAQ, SP500, DJ30.

Więc jak chce się grać UP, to głównie DAX (najmocniejszy w 2015) a DOWN - DJ (najsłabszy z amerykańskich indeksów)

Ja mam pozycja na DJ30, S 17890, SL 17920

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

quote>>wydaje mi się, że tutaj jest niewielu traderów "na pełen etat" ;) większość tak z doskoku.. po pracy :D a może są i tacy co po szkole, albo po zajęciach na Uniwerku handlują na FX.. kto wie :D<<

Z tą szkołą to trochę i racja. Słonko już mocniej przygrzewa więc i moje podopieczne zbierają już ładnie nektar i pyłek z kwiatków :D . Skończyła się zima więc i ja będę już więcej przebywał w pasiece wśród pszczół niż na wykresach wśród "traderów na etacie" :wink: .

A co "słabości" Daxa: wczoraj wieczorem szczyt, godzinę temu kolejny... - nie wiem o co chodzi.... :?
Że CAC pod 15-letnią LT? Że Nikkei w nocy zjechał? Że SP500 testuje od dołu LT? - dla mnie idealne warunki by Helmuty dziś rozjechały eskowiczów :mrgreen: .
Miód kupuj tylko Polski.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Dzis apple pojdzie ostro w gore.
Od 9.00 jsst przedsprzedaz zegarka.
Wykupione na pniu.
Masakra ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami