DayTrading: Środa 08.04.2015
Re: DayTrading: Środa 08.04.2015
USD/CAD też już zamknięty - tylko z małą stratą. Wydaje mi się, że robi się sygnał na S. Wczoraj dwukrotnie nie mogli przebić górą poziomu 1,2520.
Dlatego ja mam ustawione na oczekujacym na sell od 1,24695Woolf pisze:USD/CAD też już zamknięty - tylko z małą stratą. Wydaje mi się, że robi się sygnał na S. Wczoraj dwukrotnie nie mogli przebić górą poziomu 1,2520.
Edek nawet szedł do góry, ale dane z Niemiec nagle go załamały 

DAX tez zwrotkakonn365 pisze:Edek nawet szedł do góry, ale dane z Niemiec nagle go załamały
- Kazimierz S
- Pasjonat
Dla tych co też na GPW. Wspominałem tu już dużo wcześniej, że warto kupować MOL, myślę że wciąż można jeszcze to rozważyć w przy drożejącej ropie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Miód kupuj tylko Polski.
Oprócz DAX warto zwracać uwagę na CAC40 - ustanawia szczyty kilkuletnie (m.in. wczoraj) a do wyniku z 2007 roku (6040) jeszcze brakuje 16,8%, gdzie DAX już od dawna tylko historyczne szczyty ustanawia.highend pisze:a jak indeksy? Ani DAX ani sp500 nie wróciły na swoje szczyty
ten drugi to nawet się oddalataka niespodzianka
dla przypomnienia. sp500 rysowany 31 marca. Projekcja będzie błędna jeśli sp500 wybije 2120 na up.
EDIT:
CAC - najbliższe mocne wsparcie to 5096 - IMO nie powinniśmy dzisiaj tam dotrzeć.
Czyli jak mniemam obstawiasz spadki w tym kierunku?malse pisze:Oprócz DAX warto zwracać uwagę na CAC40 - ustanawia szczyty kilkuletnie (m.in. wczoraj) a do wyniku z 2007 roku (6040) jeszcze brakuje 16,8%, gdzie DAX już od dawna tylko historyczne szczyty ustanawia.highend pisze:a jak indeksy? Ani DAX ani sp500 nie wróciły na swoje szczyty
dla przypomnienia. sp500 rysowany 31 marca. Projekcja będzie błędna jeśli sp500 wybije 2120 na up.
EDIT:
CAC - najbliższe mocne wsparcie to 5096 - IMO nie powinniśmy dzisiaj tam dotrzeć.
po słabych danych z Niemiec Edek ubił dno i wystrzelił
tylko ciekawe na jak długo.. 

Cały czas mam wrażenie, że ktoś sobie robi jaja apropo indeksów i na siłę chce pokazać "siłę byków". której już nie ma.
Moim zdaniem DAX jest w konsoli od połowy marca i w zasadzie kręci się w miejscu. Wolę go nie ruszać - bo chciałbym złapać trend, a nie takie jazdy góra-dół bo. Choć konsola niby jest fajna bo widać dołek i szczyt i można sobie jeździć... o ile się dobrze wsiądzie.
Jednak ja wolę jasne sytuacje.
Moim zdaniem DAX jest w konsoli od połowy marca i w zasadzie kręci się w miejscu. Wolę go nie ruszać - bo chciałbym złapać trend, a nie takie jazdy góra-dół bo. Choć konsola niby jest fajna bo widać dołek i szczyt i można sobie jeździć... o ile się dobrze wsiądzie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Ogólnie na DAX i CAC w zasadzie gram na L - dodruk EURO w zasadzie się dopiero zaczął, lokalnie wyznaczam wsparcia gdzie mogę sobie pozwolić na zejście nowo otwartych pozycji.ech755 pisze:Czyli jak mniemam obstawiasz spadki w tym kierunku?malse pisze:Oprócz DAX warto zwracać uwagę na CAC40 - ustanawia szczyty kilkuletnie (m.in. wczoraj) a do wyniku z 2007 roku (6040) jeszcze brakuje 16,8%, gdzie DAX już od dawna tylko historyczne szczyty ustanawia.highend pisze:a jak indeksy? Ani DAX ani sp500 nie wróciły na swoje szczyty
EDIT:
Staram się nie grać przeciwko trendowi (nawet krótkoterminowo) bo lubi rączki oberwać.
-- Dodano: 08 kwie 2015, 08:22 --
highend pisze:Cały czas mam wrażenie, że ktoś sobie robi jaja apropo indeksów i na siłę chce pokazać "siłę byków". której już nie ma.
Zgadzam się - DAX jest w konsoli pomiędzy 11 842 - 12 147 (z niewielkimi wyskokami w 2 strony), ale jak widać po spadkach wraca znowu w okolice 12 000.