Witam,
czy ktos wie gdzie mozna znalesc dobry i profesjonalny dziennik transakcyjny?
Szukam najlepiej czegos co byloby sprzężone z MT4. Ewentualnie profesjonalnego arkusza excell ktory np linkowalby numer pozycji (wpisanej z dziennika) z print screenem zapisanym na dysku lub umieszczonym gdzies w sieci i np po klikniecu w nr pozycji otwireraloby sie zdjecie.
Obecnie prowadze swoj prywatny dziennik stworzony w arkuszu excell, przed kazdym wejsciem robie print screen, wrzucam nr transakcji, date, sygnaly wejscia, SL etc. Szukam jednak czegos co troche skrociloby ten proces uzupelniania. Szczegolnie jesli chodzi o print screeny ktore trzeba obrabiac, pomniejszac i wklejac w odpowiednie komorki. Wszystko w tej formie wyglada ladnie dopoki nie zacznie sie zakladac filtry, sortowac itp. wtedy niestety screeny sie rozjezdzaja wzgledem swoich, nakladaja na siebie albo wogole zostaja w oryginalnym miejscu nie chcac sie posortowac. Przy 100 czy 200 pozycjach jest z tym duzy problem.
Z godzy dzieki za pomoc
Automatyczny dziennik transakcyjny
-
- Pasjonat
Re: Automatyczny dziennik transakcyjny
np.
myfxbook
tradeexplorer od forexfactoey
myfxbook
tradeexplorer od forexfactoey
Re: Automatyczny dziennik transakcyjny
Dzieki. Jesli chodzi o myfxbook to korzystam, i przyznam ze jest to swietne narzedzie do analizy, brakuje mi w nim tylko jeden rzeczy a mianowicie na wykresach przy zakladaniu trejdu nie widze tego co mam na swoim MT4 - chodzi mi o wyrysowane posiomy SR, srednie, wskazniki, Fibo etc. dlatego zastnawialem sie czy istnieje jakis osobny program / nakladka na MT4 ktora z automatu robilaby screena z mojej platformy. Wiem ze moze sie czepiam ale cos takiego bardzo ulatwiloby mi analize