Interpretacja MACD

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

Nievinny pisze:MACD jest dobrym wskaźnikiem, ja nadal go używam. Używam też DiNapoli Oscillator i zwykłych średnich arytmetycznych lub ważonych (ważne żeby były przesunięte). Poza tym głowa i trzeźwe myślenie.
Czy twoja taktyka jest przeznaczona na krótkie okresy czy na długie, czy uniwersalna ?

DiNapoli Oscillator- Gdzie go za sam ( jak wyglada interpretacja tego wskaźnika ?)

Srednie artmetyczne czyli SMA i EMA ?( oczywiscie ustawienia trzba znaleśc sobie samemu i z tym moje kolejne pytanie tak mam ustawić okresy aby podczas krzyowania sie śrenich była zmiana trentu ? )

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

7087822 pisze:DiNapoli Oscillator- Gdzie go za sam ( jak wyglada interpretacja tego wskaźnika ?)
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... t=dinapoli
Wystarczy szukać, interpretacja jest prosta, im bardziej wykupiony tym silniejszy sygnał powstrzymania się od transakcji, im bliższy 0 tym lepszy moment na wejście zgodnie z innymi wskazaniami. Wskaźnik nie daje sygnałów sam w sobie, a jest tylko potwierdzeniem. Reszta w książce DiNapolego. To samo tyczy się średnich.

Moja taktyka ejst przeznaczona na długie okresy. Co do reszty - szukaj.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

Jaki jeszcze wskaźnik można dodać do tego ?

Di napoli nie interpretuje sie tak że jezeli przecina od dołu to Kupywac a jak od góry to sprzedawać tylko jeżeli dochodzi to 0 to jest moment zajęcia pozycji z zgodnie z innym wskaźnikiem ? Myle się czy nie ?

J@n3k
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: J@n3k »

A ja mam takie pytanie. Standardowy MACD w MT4 składa się z lini sygnału i histogramu, skąd można wziąć taki wskaźnik MACD który zawiera linie MACD, linię sygnału i histogram ?

Pozdrawiam Janek

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Tutaj jest :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
sinpix
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sinpix »

J@n3k pisze:A ja mam takie pytanie. Standardowy MACD w MT4 składa się z lini sygnału i histogramu, skąd można wziąć taki wskaźnik MACD który zawiera linie MACD, linię sygnału i histogram ?

Pozdrawiam Janek
MACD w MT4 to tak naprawdę wskaźnik o nazwie MACD Histogram. Zwykłego macd nie ma domyślnie, trzeba sobie ściągnąć.
jeszcze nie...
jeszcze się wstrzymaj....
....
już! możesz panikować!

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Ostatnio bardzo przekonała mnie tradycyjna analiza techniczna, czyli kilka kresek plus wskaźnik do potwierdzeń. Dywergencje to jeden z najsilniejszych sygnałów prognozujących odwócenie trendu i teraz głównie skupiam sie na tym.
Nievinny pisze:MACD jest dobrym wskaźnikiem, ja nadal go używam. Używam też DiNapoli Oscillator i zwykłych średnich arytmetycznych lub ważonych (ważne żeby były przesunięte). Poza tym głowa i trzeźwe myślenie.
Zauważyłem, że MACD często pokazuje dywergencje, a filtr dodatkowy RSI nie. Czy w takim układzie ważniejszy jest sygnał Macd, czy RSI? Badania pewnie to wykaża, ale pytam odnosząc sie do Waszego doświadczenia. Który z tych wskaźników daje bardziej wiarygodne sygnały w przypadku dywergencji? Czy Macd bez potwierdzenia RSI, czy RSI bez Macd, czy na oby dwu powinna byc dywergencja? Jeszcze jedno pytanie. czy jako potwierdzenie można użyć Dinapoli zamiast RSI? Który jest bardziej wiarygodny? Zauważyłem że w Dinapoli tez ładnie widac dywergencje.
Wczesniej ktoś pytał o zawieranie transakcji przy dywergencjach. Kiedy to robić? Mozna to robic w oparciu o wskaźnik, choć ja wchodzę, gdy cena po wystąpieniu dywergencji przebija wsparcie/opór trendu zgodnie ze wskazaniem dywergencji.

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Poproszę o podpowiedź skąd wziąć plik z rozszerzeniem .ex4?

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Kuguar pisze:Tutaj jest :D
Good_Macd.mq4 który pobrałem nie działa. Zdaje się, że powinienem jeszcze pobrać Good_Macd.ex4 albo coś w tym rodzaju.
Sorry jeśli pytanie jest mocno infantylne, nie jestem zbyt zaawansowany w temacie.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

MOCKBA pisze:że powinienem jeszcze pobrać Good_Macd.ex4 albo coś w tym rodzaju.
skompiluj Good_Macd.mq4 w MetaEditor - jest ikona w MT4 wtedy pojawi sie plik .ex4
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

reptile dzięki, wszystko działa :)

ODPOWIEDZ