IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

irfangujjar
Uczestnik
Uczestnik

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: irfangujjar »

Hi my name is Irfan Gujjar.I'm freaking pissed off about Ironfx. I am a client of them and trying to withdraw from last 2 months. First they said that the payments department
is overloaded, then they said that since I made a lot of profits then compliance has to approve my withdrawal.How the hell are they processing so long time?

And IronFX boasts on their website that they have ASIC, Cysec, FCA, Eurex license and membership. It's a big bullshit.
Payment transaction are mentioned Below:

1) 23098813 2014-12-23 WMP3D6J23GNH1I97 Withdrawal – MoneyBookers 975.03 USD Declined
2) 23100175 2014-12-19 WM339E5649NGRT1C Withdrawal – MoneyBookers 89.00 USD Declined
3) 23102132 2015-01-05 WM4OBMXKM8NHP77S Withdrawal – MoneyBookers 1,000.00 USD Declined

This payment declined three times as you see:

4) 23106299 2015-03-02 WMHEFFEC0GNKITR8 Withdrawal – MoneyBookers 1,470.00 USD Declined
23106299 2015-01-29 WB9N8Y4SN6NK31ZK Withdrawal – Bank 1,470.68 USD Declined
23106299 2015-01-26 WBIJMLJTMONISZ56 Withdrawal – Bank 1,470.68 USD Declined

5) 23108970 2015-03-27 WM4SR4IX2BNLV5XK Withdrawal – MoneyBookers 500.00 USD Declined

Can anybody here share their experience with withdrawing profits from IronFX. I would very much appreciate it. I've just been fool not withdrawing earlier from Iron.

If you want to help me contact me on :

GMAIL: irfan786gujjar@gmail.com
FACEBOOK: irfan786gujjar@gmail.com
TWITTER: GujjarIrfan786
LINKEDIN: irfan786gujjar@gmail.com

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Trejdon pisze:Postanowiłem dla bezpieczeństwa wycofać całość depozytu, czytając tu wpisy można wpaść w panikę, nie będę ukrywał, że konto miałem u nich z powodu bonusu.

Jak widać kasa wróciła bez problemu, ale chyba nie byłem podejrzewany o manipulacje z bonusem, także Pan adamsokolik niech nie mówi, że nikt nie otrzymuje kasy. Lepiej niech napisze ile sobie życzy za taką pomoc, bo może się okazać, że kasę za pomoc skasuje a kasa nie wróci.

znalazłem też taki link:
http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... ght=ironfx
dla osób, które czekają na pieniądze, może się przydać.

Sorry ale co to za ściema z tymi screenami? Czy to może wypłata prowizji dla naganiającego? Czemu zasłoniłeś bonus? Chyba dobrze wiesz czemu :d

-- 06 kwie 2015, 23:33 --

Jakby Szwajcar napisał że mu w końcu wypłacili 31.000 zł to byśmy uwierzyli. Ale Szwajcarowi nie wypłaciliście a my wszyscy wiemy tutaj na forum że kto jak kto ale Szwajcar nie bawi się w żadne bonusowe zabawy tylko piramiduje więc nie ściemniajcie nie twórzcie nowych nicków tylko oddajcie ludziom kasę. I nie piszcie już do mnie że proponujecie super warunki i bezpieczeństwo. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

dzinks1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dzinks1 »

Trejdon, czy twoje konto wygenerowalo jakiekolwiek zyski? byc moze "podejrzane", sa tylko te konta ktore wygenerowaly zyski, a wlasciciele tych kont chcieliby wyplacic srodki.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

dzinks1 pisze:Trejdon, czy twoje konto wygenerowalo jakiekolwiek zyski? byc moze "podejrzane", sa tylko te konta ktore wygenerowaly zyski, a wlasciciele tych kont chcieliby wyplacic srodki.

To trejdon został wygenerowany. :mrgreen: Został wygenerowany przez pewnego brokera. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

dzinks1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dzinks1 »

Adrianoforex pisze:
dzinks1 pisze:Trejdon, czy twoje konto wygenerowalo jakiekolwiek zyski? byc moze "podejrzane", sa tylko te konta ktore wygenerowaly zyski, a wlasciciele tych kont chcieliby wyplacic srodki.

To trejdon został wygenerowany. :mrgreen: Został wygenerowany przez pewnego brokera. :mrgreen:
Tez mialem takie wrazenie:), ale te zamieszczenie linku do forexpeacearmy troche zmylilo moj trop:), wiec albo ich ludzie sa sprytniejsi niz sadzimy albo problemy jednak nie dotycza wszystkich...

chicoloco
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: chicoloco »

jak wiadomo podszywanie się pod uspakajających klientów to ich standardowa działalność na całym świecie, w wielu miejscach zostali wykryci nawet po IP o czym pisze chociażby FPA.
Nie wypłacili pieniędzy nadal nikomu kogo znam ani mi więc oczywista sprawa, że to SCAM.
Pewnie wypłacają jakieś nieliczne depozyty na przegranych kontach albo na ECN. Całkowicie jeszcze się jednak nie zwinęli i nielicznym coś wypłacą, bo panika by już była dużo większa. Jak komuś się uda wypłacić to raczej się będzie cieszyć ze szczęścia a nie pisać głupoty jak ten pracownik Irona w takim tonie, że od razu widać kto to pisze i w jakim celu.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

za forexcheck.pl ..."Update – kwiecień 2015
Od dłuższego czasu gracze IronFX zgłaszają problemy z wypłatą zgromadzonych na rachunkach pieniędzy. Wielu z nich nie otrzymało swoich wypłat. IronFX twierdzi, że zablokowane rachunki nadużywały bonusów oraz łamały regulamin. Mimo wszystko ostrzegamy przed tym brokerem z racji na wysokie ryzyko. Taka argumentacja niestety jest niewystarczająca i może zostać zastosowana praktycznie wobec każdego gracza. Jeśli ktokolwiek z Was ma jakiekolwiek informacje na temat aktualnej sytuacji u brokera zapraszamy do komentarzy.

Podsumowanie

IronFX prowadzi bardzo stabilną platformę. Nie można zaprzeczyć, że warunki handlowe dostarczane przez platformę są korzystne dla klientów i zdecydowanie mogą przyczynić się do ich handlowego sukcesu. Firma zdołała również utrzymać dobrą reputację na rynku nie tylko dzięki uregulowanej działalności, ale także zapewniając doskonałą jakość usług, co potwierdza znaczna ilość komentarzy wystawionych przez zadowolonych klientów. Ogólnie rzecz biorąc można powiedzieć, że firma IronFX posiada wszelkie przymioty, jakich należy szukać u brokera.
IronFX to broker, który oferuje bardzo ciekawe warunki i przez długi czas był jednym z najlepszych i najwiarygodniejszych brokerów na rynku. Jednak po ostatnich problemach z blokowaniem wypłat oraz problemami z serwerami odradzamy rejestrację w IronFX. Według oficjalnych planów i informacji brokera, możemy spodziewać się jego dalszego rozwoju. Mimo wszystko rekomendujemy czekanie na wyjaśnienie ostatnich nieścisłości."

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

Ja wczoraj rano zlecilem wyplate pieniedzy z konta i do dzisiaj jest status " W trakcie"
Dzwonilem do opiekuna swojego i potwierdzil ze iron ma do skontrolowania tysiace kont, poniewaz byly przekrety ze strony chin ze ktos zakladal dwa konta rozne na rozne osoby i hedgowal pozycje na nich. Taka sytuacja juz jest od miesiecy podobno.

Teraz iron musi sprawdzac kazde konto. Co prawda w europie jest tych przypadkow mniej
Powiedzial zebym czekal do 5 dni i jesli nie wyplaca to pisal na support ponaglenia.

Dodal ze to nie ma nic wspolnego z frankiem i ze iron nawet podobno zarobil jako broker MM, poniewaz ma zabezpieczenia przed ujemnym depozytem.

Noc nic trzeba sprawe monitorowac. W piatek napisze czy dostalem przelew.

Capitalbet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Capitalbet »

Trejdon pisze:Postanowiłem dla bezpieczeństwa wycofać całość depozytu, czytając tu wpisy można wpaść w panikę, nie będę ukrywał, że konto miałem u nich z powodu bonusu.

Jak widać kasa wróciła bez problemu, ale chyba nie byłem podejrzewany o manipulacje z bonusem, także Pan adamsokolik niech nie mówi, że nikt nie otrzymuje kasy. Lepiej niech napisze ile sobie życzy za taką pomoc, bo może się okazać, że kasę za pomoc skasuje a kasa nie wróci.

znalazłem też taki link:
http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... ght=ironfx
dla osób, które czekają na pieniądze, może się przydać.
Nie tylko adam sokolik ale te dwie osoby które udzielały się na tym forum niech poinformują czy posiadały kilka kont u brokera i czy w ten sposób naduzywaly bonusu i dlatego ich kasa jest zablokowana do wyjasnienia.
Napiszcie do nich prywatna wiadomość tak jak ja to dowiecie sie dlaczego maja zablokowane środki :)
Mysle,że to wam wyjaśni sprawę.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Capitalbet
A kim Ty jesteś?

Ja pierwsze konto w IronFx założyłem w 2010 roku. Mam zablokowane blisko 100k PLN. Wpłaciłem około 35k PLN w lutym. Dostałem około 14k bonusu, z którego nawet konto nie korzystało i zarobiłem 57k PLN. Nie chcą wypłacić, bo zasłaniają się sprawdzaniem konta.

Wysyłacie skargi do każdego Nadzoru: CySEC, KNF i innych. IronFx ma 5 dni na realizację wypłaty. Czekałem 1 miesiąc i teraz trzeba windykować dłużnika.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

ODPOWIEDZ