Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

No nic... dziękuję niemiaszku za treściwą odpowiedź ale dalej kompletnie nie łapię tego sysa.
Nie rozumiem w jakich warunkach i kiedy coś jest np. na L a kiedy na S.
Nigdy nie stosowałem średnich do trejdowania.... nigdy nie grałem na TF'ach mniejszych niż 1H...
Muszę się przyjrzeć bliżej Twojemu sysowi. Mój mi gwarantuje około 30 % skuteczności raptem co daje około 1% zysku miesięcznie. Depo 75k PLN.

Widzę, że Twoje klikanie jest fajne i chciałbym zrozumieć to jak grasz.

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

Jak cena przetnie od dolu DP i sie zamknie nad to wtedy mamy L a jak cena od gory przetnie DP i sie zamknie pod nim to mamy S. Takie sa zalozenia sysa. Dodatkowo srednie maja potwierdzic trend czy to S czy L.
Tak, Ja to zrozumialem. Najlepiej to widac na H1 bo jak cena przetnie to ma sie zamknac i ewentualnie wrocic na cofce do DP i wtedy klikamy zlecenie lub stawiamy oczekujace.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

koalafx pisze:Jak cena przetnie od dolu DP i sie zamknie nad to wtedy mamy L a jak cena od gory przetnie DP i sie zamknie pod nim to mamy S. Takie sa zalozenia sysa. Dodatkowo srednie maja potwierdzic trend czy to S czy L.
Tak, Ja to zrozumialem. Najlepiej to widac na H1 bo jak cena przetnie to ma sie zamknac i ewentualnie wrocic na cofce do DP i wtedy klikamy zlecenie lub stawiamy oczekujace.

Wlasnie sobie testuje to klikanie wedle sysu niemiaszka no i kurcze niezle to wychodzi. Wlaczylem 6 wykresow dla par których w ogóle nie znam (z ciekawości) i potestowałem na demo i muszę przyznać, że liczą się tylko założenia sysa. Nie liczy się w ogóle to jaka to para. Trend, średnia i ustalenie świeczek względem pivota.

no no...

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

System akceptuje przełamania innych poziomów dziennych, nie ogranicza się do DP tylko, o ile dobrze pamietam...

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Na tym właśnie polega siła tego systemu, działa na każdym instrumencie, chociaż trzeba z nim sporo obycia. Ja mam problem z tym że są dni kiedy trzeba się naczekać na wejście, ale cóż może z czasem się przyzwyczaję :)
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

Ja jeszcze dopytam dla pewnosci zrozumienia zasad. Srednie musza sie zgadzac na M5 i H1 czyli np na obu wykresach musza byc albo na longi albo na shorty. Jesli sie zgadzaja na obu wykresach czekamy na przeciecie ceny z DP na M5 i zamkniecie swieczki i wtedy wchodzimy w pozycje zgodnie z trendem z srednich jesli przeciecie tez nastapilo zgodnie z trendem ???

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Dokładnie - instrument nie ma znaczenia, zupełnie jak z moim fibo - też bez znaczenia na czym stosowane, a na każdym działa.... jakby tak połączyć sys Niemiaszka z moim wyznaczaniem zasięgów.... to hmmm - mieszanka wybuchowa :D :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

highend pisze:Dokładnie - instrument nie ma znaczenia, zupełnie jak z moim fibo - też bez znaczenia na czym stosowane, a na każdym działa.... jakby tak połączyć sys Niemiaszka z moim wyznaczaniem zasięgów.... to hmmm - mieszanka wybuchowa :D :)
Nie mieszaj sysu niemiaszka do twojego fibo bo to co robisz to nie jest prawidlowe wyznaczanie fibo. Za kazdym razem robisz to inaczej, nie masz zasad ani pojecia co to w ogole jest. Nigdy sie na tym nie wzbogacisz i jeszcze zasmiecasz watek niemiaszka swoim bzdurnym fibo. Jakby to ci dzialalo to bys kosil pipsy a jak narazie tego nie robisz.

Niemiaszek ma system, konkretny system i proste zasady.

Ty nie masz sysu. Ty masz jakies kreski na wykresie za kazdym razem inaczej wyznaczane ktorych sam nie rozumiesz. I to co robisz to jest zabawa typowego amatora ktory nie wie co ma robic kiedy zaczyna sie bawic w technike.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Kusus pisze:
highend pisze:Dokładnie - instrument nie ma znaczenia, zupełnie jak z moim fibo - też bez znaczenia na czym stosowane, a na każdym działa.... jakby tak połączyć sys Niemiaszka z moim wyznaczaniem zasięgów.... to hmmm - mieszanka wybuchowa :D :)
Nie mieszaj sysu niemiaszka do twojego fibo bo to co robisz to nie jest prawidlowe wyznaczanie fibo. Za kazdym razem robisz to inaczej, nie masz zasad ani pojecia co to w ogole jest. Nigdy sie na tym nie wzbogacisz i jeszcze zasmiecasz watek niemiaszka swoim bzdurnym fibo. Jakby to ci dzialalo to bys kosil pipsy a jak narazie tego nie robisz.

Niemiaszek ma system, konkretny system i proste zasady.

Ty nie masz sysu. Ty masz jakies kreski na wykresie za kazdym razem inaczej wyznaczane ktorych sam nie rozumiesz. I to co robisz to jest zabawa typowego amatora ktory nie wie co ma robic kiedy zaczyna sie bawic w technike.
Sorry za offtop, ale obrzuciłeś go błotem jak byś sam coś potrafił...
Bo sorry, ale 30% skuteczności i 1% na miecha to bardzo słaby wynik, więc moim zdaniem to co ty robisz, to też jest amatorszczyzna tylko że z większym depo.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Kusus masz w sobie tyle jadu i zawiści i takie pierdoły gadasz, że szkoda mi słów. Mój sys-fibo działa. Zarabiam. I to ładne kwoty. Codziennie. A jak trace (SL) to niewiele. I o to w tym chodzi. Chce się doskonalić i ulepszac
Ty nie masz Kusus w ogole wyobraźni, w ogole się nie nadajesz do forexu. Widac to po tym co pisales tu u Niemiaszka - najpierw, ze nie rozumiesz nie kumasz itp.
mojego fibo tez nie kumasz. Do niego trzeba mieć wyobraźnię :) I trochę wiary w to co się robi. Tyle.
Poza tym nikt cie już na forum nie lubi. Kazdego atakujesz i obśmiewasz, interesujesz się tylko własnym EGO i tylko sobą bo tylko Ty jesteś the best. A jak tego nie widzisz to mówie ci to wprost.
Sorry Niemiaszek za zaśmiecanie wątku - z mojej strony EOT.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

ODPOWIEDZ