I ważny cyt z poprzedniej wypowiedzi "Nie ma drogi na skróty" ja myślałem że jest

str. 7 w jurnaluKusus pisze:Niemiaszku jest moze gdzies blizej opisany twoj sys? Z checia lookne
Owszem cena na kangurze przebijala pare razy ten poziom ale to bylo w nocy!. W trakcje sesji dziennej tak juz cena nie przebija DP co chwile. No chyba ze konsola jest.Kusus pisze:JA niestety tego "nie widzę". Zupełnie nie rozumiem Twojego klikania na podstawie tego sysa. Jak dla mnie to te poziomy pivot, ds1 itp itd ciagle sie przebijaja i przecinaja i nie widzę mozliwosci klikania na niskim interwale na ich podstawie.
Przykład AUDUSD
Dzienny pivot wypada przy 0.7580.
Cena na m15, czy m5 przebijała ten poziom ostatnio z 40 razy.
ponieważ nie zawsze ma czas...koalafx pisze:Mnie tylko zastanawiam dlaczego Niemiaszek nie gra pelnych zagran, w sensie albo SL albo TP. Jesli R:R ma 1:2 lub 1:1,5 to nawet przy 45-50% skutecznosci systemu bedzie wciaz zarabial. Takie lapanie po 1,5 pipsa to daje tylko zarobic brokerowiDruga sprawa troche za duzy stosuje wolumen w stosunku do swojego depo, ale podejmowanie ryzyka to juz indywidualna sprawa kazdego tradera.
w sysie nie ma mowy o tymkoalafx pisze:Ten system jest tez dobry aby stawiac zlecenia kupna na S2 lub najlepiej S3 i SL 10 pips pod S3 albo sprzedazy na R3 a TP na S2 lub R2 i wtedy jest spore prawdopodobienstwo zysku.