Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Declan
Gaduła
Gaduła

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: Declan »

Obserwujemy sys, testujemy Grzegorzu, jesteś klasą samą w sobie i więcej zaglądających niż piszących, tak myślę. Ja testuję, tylko muszę na wyższych TF /niestety praca mi przeszkadza/. Na dziś pozycja na UJ z rana, niestety na BE, chociaż kto wie jak dalej pójdą, jakby potrzymać...ale dziś rynek taki.. :564:
I ważny cyt z poprzedniej wypowiedzi "Nie ma drogi na skróty" ja myślałem że jest :) chociaż ostrzegałeś kiedyś dawno. I teraz pykam po 0,01 :cry:
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2015, 10:51 przez Declan, łącznie zmieniany 1 raz.
„Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie”. - Dante Alighieri

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

Niemiaszku, dzieki wielkie za odpowiedz. Bede testowal kreski z indyka jak i ze strony.
Na talking forex nie ma pivot daily dla Daxa, przynajmniej nie zauwazylem....

Jesli chodzi o dyskusje w Twoim journalu to tak jak napisales. Ludzie doceniaja cos jesli za to slono zaplaca to wtedy na sile doceniaja to i mowia ze to musi dzialac..... - Jesli cos jest za darmo to od razu pomijaja to, bo twierdza z gory ze to syf i nic nie warte :-) Taka mentalnosc ludzka. Zdrowych i Wesolych Swiat!

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Niemiaszku jest moze gdzies blizej opisany twoj sys? Z checia lookne ;)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Kusus pisze:Niemiaszku jest moze gdzies blizej opisany twoj sys? Z checia lookne ;)
str. 7 w jurnalu :wink:

http://forex-nawigator.biz/forum/pienia ... ml#p727018

link z opisem sysa jest do innego jurnala, bo tego sytuacja wymagała :roll:
początek jurnala bez szczegółów, najpierw była zbieraninka, aż w końcu wrzuciłem w jednym miejscu :D
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

odnośnie dzisiejszej S na kablu pod DP to finał powinien być na BE+1.5 :wink:

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

JA niestety tego "nie widzę". Zupełnie nie rozumiem Twojego klikania na podstawie tego sysa. Jak dla mnie to te poziomy pivot, ds1 itp itd ciagle sie przebijaja i przecinaja i nie widzę mozliwosci klikania na niskim interwale na ich podstawie.

Przykład AUDUSD

Dzienny pivot wypada przy 0.7580.
Cena na m15, czy m5 przebijała ten poziom ostatnio z 40 razy.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

to nie możliwe.. 40 świec 15 minutowych to 600 minut a ten poziom wazny jest 240 minut ... trzeba by sprecyzować określenie "ostatnio"
Wesołych Świąt

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Kusus

zerknij pod kątem sysa :idea:
H1 układ średnich na S (obecnie powinni zaliczyć MA200 i się odbić z zasięgiem zejścia do MA21)
specjalnie to zaznaczyłem żeby ocenić czy tak się stanie(max poniedziałek/wtorek)
Obrazek

M5 układ średnich na L
Obrazek

brak zgodności układów na TF więc nie klikamy, są inne pary gdzie się wszycho zgadzają układy :idea:
oczywiście przebicie DP wraz z układem na M5 dałoby dzisiaj zarobić, ale lepiej stracić okazję niż stracić kasę i kombinować coś na siłę :!:
zawsze można działać bazując tylko na M5, ale ryzyko wtedy większe, że trejd zaliczy SL :!:
pisałem już o takich zagraniach, ale jeszcze nie czas żeby tak się zabawiać w jurnalu, bo wynik może i będzie ale więcej może być zamieszania niż ogólnie pożytku dla osób które są w trakcie testów sysa na bazie podstaw

jak coś będzie zgodnego z sysem na AUDUSD(Twoja ulubiona para :wink: ) to obiecuję Ci, że wrzucę trejda abyś zobaczył jak to działa :wink: :564:

rynek nie zając nie ucieknie, więc jak nie dziś to jutro, ale warunki/zasady muszą być spełnione bo zawsze to tylko my sami decydujemy, którą pozycję zająć i kiedy... nic na siłę, na wszystko jest czas i miejsce :d :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

Kusus pisze:JA niestety tego "nie widzę". Zupełnie nie rozumiem Twojego klikania na podstawie tego sysa. Jak dla mnie to te poziomy pivot, ds1 itp itd ciagle sie przebijaja i przecinaja i nie widzę mozliwosci klikania na niskim interwale na ich podstawie.

Przykład AUDUSD

Dzienny pivot wypada przy 0.7580.
Cena na m15, czy m5 przebijała ten poziom ostatnio z 40 razy.
Owszem cena na kangurze przebijala pare razy ten poziom ale to bylo w nocy!. W trakcje sesji dziennej tak juz cena nie przebija DP co chwile. No chyba ze konsola jest.

Mnie tylko zastanawiam dlaczego Niemiaszek nie gra pelnych zagran, w sensie albo SL albo TP. Jesli R:R ma 1:2 lub 1:1,5 to nawet przy 45-50% skutecznosci systemu bedzie wciaz zarabial. Takie lapanie po 1,5 pipsa to daje tylko zarobic brokerowi :-) Druga sprawa troche za duzy stosuje wolumen w stosunku do swojego depo, ale podejmowanie ryzyka to juz indywidualna sprawa kazdego tradera.

Ten system jest tez dobry aby stawiac zlecenia kupna na S2 lub najlepiej S3 i SL 10 pips pod S3 albo sprzedazy na R3 a TP na S2 lub R2 i wtedy jest spore prawdopodobienstwo zysku.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

koalafx pisze:Mnie tylko zastanawiam dlaczego Niemiaszek nie gra pelnych zagran, w sensie albo SL albo TP. Jesli R:R ma 1:2 lub 1:1,5 to nawet przy 45-50% skutecznosci systemu bedzie wciaz zarabial. Takie lapanie po 1,5 pipsa to daje tylko zarobic brokerowi :-) Druga sprawa troche za duzy stosuje wolumen w stosunku do swojego depo, ale podejmowanie ryzyka to juz indywidualna sprawa kazdego tradera.
ponieważ nie zawsze ma czas... :p :d

a tak na poważnie, to żeby weszło TP to musi być bardzo spokojny rynek bez cofnięć lub bardzo dynamiczny gdzie wskakuje TS po 28 a cena od razu uderza w TP

1.5 pipsa :?: :roll:
jeżeli pozycja jest już zabezpieczona na BE+ to ją wtedy wybija na cofce dokładnie na takiej wartości, pomimo tego, że SL na BE+ załącza się po kilku pipsach ruchu ceny zgodnie z kierunkiem otworzonej pozycji :idea:
każdy chce żyć, więc i brok musi mieć coś z tego, bo koszty są zawsze w każdym biznesie :wink:

1 lot na 10k $ :idea:
stały SL 30 (nie bierz pod uwagę sytuacji na USDPLN)
na kilku pozycjach pokazanych w jurnalu wiele razy przesuwałem SL, żeby ograniczyć ryzyko jeżeli dana pozycja nie była z automatu na BE+

jako przykład EURUSD przy 1 locie(100 000):
SL 30 = 300$ * 3.695 = 1108.50
Depo 55700 więc wychodzi ryzyko 1.9892% na trejd :idea:

koalafx pisze:Ten system jest tez dobry aby stawiac zlecenia kupna na S2 lub najlepiej S3 i SL 10 pips pod S3 albo sprzedazy na R3 a TP na S2 lub R2 i wtedy jest spore prawdopodobienstwo zysku.
w sysie nie ma mowy o tym :!: :!: :!:
uwierz, że to nie jest dobry pomysł, a wystarczy popatrzeć na wykres, że częściej załapiesz SL niż cena odbije się od poziomów z D

sporadycznie się zdarza, że kreska z D będzie miejscem na odbice i zagranie pod prąd :!:
co innego jeżeli mowa o kreskach z W lub M, wtedy na pierwszy kontakt z kreską można zawalczyć, chociażby tak jak wczoraj na EURUSD grałem S od WP z zasięgiem do wybitego DR3 :idea:

idąc Twoim tokiem to wczoraj S na DR3 rozjechali i SL10 byłby z gwarantowanym ale poślizgiem, czyli napewno większy niż 10 :idea:

nie ma co kombinować, a najpierw wpoić sobie podstawy/zasady sysa i tego się kurczowo trzymać, bo w innym przypadku zamiast wyników na + będą ciągle straty i naprawdę nie wina sysa tylko tego co klika :idea: :564:

klika postów wcześniej jackub opisał to na swoim przykładzie(też lubię stystyki i cyferki), więc naprawdę nie warto kombinować :D :564:

ODPOWIEDZ